logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
popp96  
#1 Gepost : zondag 24 juni 2012 19:49:24(UTC)
popp96


15 ponder

Lid sinds: 12-6-2012(UTC)
Berichten: 199
Nederland
Locatie: Scheemda

beste cf leden kan iemand mij helpen?
ik krijg min tigernoten nooi zo slijmerig als in die videos bij mij is het nog gewoon zo dun als water zoonbeetje.
ik doe het volgende:
-24 tot 36 uur laten weken in water en bier
-koken in vers water met bier suiker en soms liquid of ranja
-daarna laten afkoelen 24 a 36 uur en dan vissen of invriezien
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
Sponsor
Marc  
#2 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:02:08(UTC)
Marc


20 ponder

Lid sinds: 9-2-2012(UTC)
Berichten: 221

Op zich doe je het goed ik zou ze alleen koken in hetzelfde water als waar je ze in weekt, en dus geen vers water met toevoegingen doen, dit heeft mijn inziens ook geen nut omdat de tijgers al verzadigd zijn, en na het koken zou ik ze op hetzelfde kookwater wegzetten, de reden dat ze niet slijmen kan zijn dat 24 tot 36 uur te kort is bij de temperatuur waar je ze bij wegzet.. ik zou gewoon de proef op de som nemen en de tijgers langer laten staan en kijken of de suikers indikken..dus gaat slijmen...

op zich doe je niets verkeerd lijkt me....

grt Marc
Als iedereen het anders doet, doen we allemaal hetzelfde.....
Mister X  
#3 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:07:33(UTC)
Mister X


50 ponder

Lid sinds: 27-8-2010(UTC)
Berichten: 2.336

Laten slijmen in witte emmers vraag mij niet waarom maar het werkt Knipoog
Lodewijk  
#4 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:10:17(UTC)
Lodewijk


55 ponder

Lid sinds: 17-3-2010(UTC)
Berichten: 4.290

Bedankjes: 2 keer
Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
ik week ze hier 48 uur en ik kook ze in hetzelfde water ongeveer een uur of 3.
hier beginnen ze ongeveer na een dag of 3 pas te slijmen Blij
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest'
popp96  
#5 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:46:21(UTC)
popp96


15 ponder

Lid sinds: 12-6-2012(UTC)
Berichten: 199
Nederland
Locatie: Scheemda

oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken.
ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan
heb plezier in je visserij dan komt alles goed
ronalddehoog  
#6 Gepost : zondag 24 juni 2012 20:46:31(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
Bij mij is het heel verschillend, soms slijmen ze na een dag al en soms duurt het een dag of 5... Kook ze altijd een uurtje.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
Lodewijk  
#7 Gepost : zondag 24 juni 2012 21:07:26(UTC)
Lodewijk


55 ponder

Lid sinds: 17-3-2010(UTC)
Berichten: 4.290

Bedankjes: 2 keer
Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
popp96 schreef:
oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken.
ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan


het zuur wat je ruikt is 9 van de 10 keer alcohol.
dit proces gebeurt na het slijmen.
ik kan je zeggen dat dat hier beter werkt dan echt slijmerige dingen
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest'
luuk heesters  
#8 Gepost : maandag 25 juni 2012 01:12:23(UTC)
luuk heesters


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2012(UTC)
Berichten: 143

Misschien met je handen er doorheen geroerd?
Als ik mijn tijgernoten neutraal maak dus geen toevoegingen krijg ik alleen maar slijm.
Als ik mijn tijgernoten met toevoeging doe dan gaan ze bij mij niet slijmen.
Meestal laat ik ze zon 36-48 uur weken dan 1-1,5uur koken en dan weer een aantal dagen laten weken in hetzelfde water.

Soms heb ik er last van dat er schimmel ofzo op begint te komen?
Allemaal van die witte puntjes die erop komt te zitten

Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 01:13:40(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Ruud Gosselink  
#9 Gepost : maandag 25 juni 2012 10:28:06(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

Ik heb nu tijgers die ik al een jaar in een zak in de schuur heb staan 48 uur laten weken in een 10 liter pan. Ongeveer 45 min zachtjes gekookt zonder toevoegingen. Af laten koelen in de pan, water bijgedaan, omdat ze na het koken ook nog flink zuigen en daarna in twee emmers overgegoten. De helft zonder water ingevroren en de andere helft meegenomen naar het water. Vanochtend waren ze, 36 uur na het koken, al slijmerig aan het worden.
Schimmel op het water/slijm kun je er zo af spoelen. Slijm is dan weg, maar de tijgers kun je best gebruiken, goed aan gevangen.
Karperrazzi  
#10 Gepost : maandag 25 juni 2012 12:35:23(UTC)
Karperrazzi


20 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 294

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
flesje oudbruin van heineken erbij en een zakje bruine suiker, afgesloten emmer en niet met je handen erin! Emmer buiten in de zon (tond 20 graden) en gaan met die klompen! Soms twee dagen wachten, soms vijf. Hangt ook af van de kwaliteit tijgers!

Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 12:39:04(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Frank Avezaat  
#11 Gepost : maandag 25 juni 2012 13:23:00(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Ik denk inderdaad dat het ligt aan de afkoelperiode. Verleng die maar met een paar dagen in een gesloten emmer, dat scheelt Knipoog
dreamcatcher  
#12 Gepost : dinsdag 26 juni 2012 21:22:03(UTC)
dreamcatcher


25 ponder

Lid sinds: 24-12-2010(UTC)
Berichten: 462

Bedankjes: 4 keer
Is 12 keer bedankt in 10 post(s)
Ik laat ze eerst minimaal 48 uur weken met minimale toevoegingen. Dan doe ik ze ongeveer 1,5 uur koken.
En dan in hetzelfde 5dagen in een emmer laten.

Dan heb ik echt mega dikke slijm.
Ik heb wel de ervaring dat wanneer ik er heel veel aan toe ga voegen zoals bier,suikers,en of flavours dit het slijmproces vermindert of vertraagt.

Maar ik vang ook goed met tijgers zonder slijmLike
Courage, above all things, is the first quality of a warrior.
Henk Haarlem  
#13 Gepost : dinsdag 26 juni 2012 21:27:48(UTC)
Henk Haarlem


50 ponder

Lid sinds: 23-10-2011(UTC)
Berichten: 2.908
Man
Nederland
Locatie: Haarlem

Bedankjes: 1 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)


Maar dat bier, zelf opdrinkenProost

Bewerkt door de gebruiker woensdag 27 juni 2012 13:12:54(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

"Mijn grootste moet ik nog vangen".
Mvg. Henk Haarlem.


"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen)
Rely not on the teacher, but on the teaching.
Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words.
Rely not on theory, but on experience.

Do not believe in anything simply because you have heard it.
Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.
Do not believe anything because it is spoken and rumored by many.
Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes)
Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
The_MK  
#14 Gepost : woensdag 27 juni 2012 10:38:32(UTC)
The_MK


5 ponder

Lid sinds: 13-5-2011(UTC)
Berichten: 28

Aan de bereiding kan het niet liggen volgens mij.
Ik zou het bier alleen niet toevoegen als je kookt. Pak hier gewoon een hoeveelheid basterd en of rietsuiker voor.
Zodra ze klaar zijn met koken gooi ze in een emmer (met het kookvocht) en gooi er een oud bruin biertje bij. Laat dit een aantal dagen staan (het liefst op een warmere plek) En na 2/3 dagen zul je resultaat moeten gaan zien!
Groet, Michiel

...Simplicity is the key...
popp96  
#15 Gepost : woensdag 27 juni 2012 13:11:37(UTC)
popp96


15 ponder

Lid sinds: 12-6-2012(UTC)
Berichten: 199
Nederland
Locatie: Scheemda

jongens bedankt voor de hulp.
ik zal binnen kort ff proberen

@henk haarlem 'Maar dat bier, zelf opdrinken ' daar heb je gelijk inBlij

heb plezier in je visserij dan komt alles goed
Jeroen Luppe  
#16 Gepost : woensdag 27 juni 2012 16:50:56(UTC)
Jeroen Luppe


25 ponder

Lid sinds: 12-6-2010(UTC)
Berichten: 437

24-36 uur weken, kristalsuiker toevoegen, uurtje koken, weg zetten en weer wat suiker er bij.
Na 2 dagen begint het slijmen.
Lukt bij mij altijd!!!!

Of je hebt gewoon slechte noten....
The Baits
monstercarps  
#17 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:01:53(UTC)
monstercarps


30 ponder

Lid sinds: 31-1-2011(UTC)
Berichten: 610

Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen?
Keep it simple...
Ruud Gosselink  
#18 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:08:11(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

Henk Haarlem schreef:


Maar dat bier, zelf opdrinkenProost



Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb
Ruud Gosselink  
#19 Gepost : woensdag 27 juni 2012 17:11:55(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

monstercarps schreef:
Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen?


Niet. Ik heb zakken met tijgers in allerlei maten, van 4 tot 20 mm en vol met stof, aarde en grassprieten. Soms blijven ze wel een jaar in de schuur liggen, maar wanneer slijmen een indicatie van goed of slecht is, dan zijn het prima noten.
Henk Haarlem  
#20 Gepost : woensdag 27 juni 2012 20:01:18(UTC)
Henk Haarlem


50 ponder

Lid sinds: 23-10-2011(UTC)
Berichten: 2.908
Man
Nederland
Locatie: Haarlem

Bedankjes: 1 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ruud Gosselink schreef:
Henk Haarlem schreef:


Maar dat bier, zelf opdrinkenProost



Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb



Ruud ik zeg heel veel waar men iets aan heeft, maar men wil niet altijd luisteren.Breede lach
"Mijn grootste moet ik nog vangen".
Mvg. Henk Haarlem.


"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen)
Rely not on the teacher, but on the teaching.
Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words.
Rely not on theory, but on experience.

Do not believe in anything simply because you have heard it.
Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.
Do not believe anything because it is spoken and rumored by many.
Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes)
Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.