15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
|
beste cf leden kan iemand mij helpen? ik krijg min tigernoten nooi zo slijmerig als in die videos bij mij is het nog gewoon zo dun als water zoonbeetje. ik doe het volgende: -24 tot 36 uur laten weken in water en bier -koken in vers water met bier suiker en soms liquid of ranja -daarna laten afkoelen 24 a 36 uur en dan vissen of invriezien
|
heb plezier in je visserij dan komt alles goed |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 9-2-2012(UTC) Berichten: 221
|
Op zich doe je het goed ik zou ze alleen koken in hetzelfde water als waar je ze in weekt, en dus geen vers water met toevoegingen doen, dit heeft mijn inziens ook geen nut omdat de tijgers al verzadigd zijn, en na het koken zou ik ze op hetzelfde kookwater wegzetten, de reden dat ze niet slijmen kan zijn dat 24 tot 36 uur te kort is bij de temperatuur waar je ze bij wegzet.. ik zou gewoon de proef op de som nemen en de tijgers langer laten staan en kijken of de suikers indikken..dus gaat slijmen...
op zich doe je niets verkeerd lijkt me....
grt Marc |
Als iedereen het anders doet, doen we allemaal hetzelfde..... |
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 27-8-2010(UTC) Berichten: 2.336
|
Laten slijmen in witte emmers vraag mij niet waarom maar het werkt
|
|
|
|
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290
Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
|
ik week ze hier 48 uur en ik kook ze in hetzelfde water ongeveer een uur of 3. hier beginnen ze ongeveer na een dag of 3 pas te slijmen |
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest' |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
|
oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken. ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan |
heb plezier in je visserij dan komt alles goed |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
Bij mij is het heel verschillend, soms slijmen ze na een dag al en soms duurt het een dag of 5... Kook ze altijd een uurtje. |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290
Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
|
popp96 schreef:oke dan denk ik dat ik ze te kort laat staan na het koken. ik d8t dat ze dan zuur werden en kapot gaan als ik ze zo lang laat staan het zuur wat je ruikt is 9 van de 10 keer alcohol. dit proces gebeurt na het slijmen. ik kan je zeggen dat dat hier beter werkt dan echt slijmerige dingen |
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest' |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 23-6-2012(UTC) Berichten: 143
|
Misschien met je handen er doorheen geroerd? Als ik mijn tijgernoten neutraal maak dus geen toevoegingen krijg ik alleen maar slijm. Als ik mijn tijgernoten met toevoeging doe dan gaan ze bij mij niet slijmen. Meestal laat ik ze zon 36-48 uur weken dan 1-1,5uur koken en dan weer een aantal dagen laten weken in hetzelfde water. Soms heb ik er last van dat er schimmel ofzo op begint te komen? Allemaal van die witte puntjes die erop komt te zitten Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 01:13:40(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
Ik heb nu tijgers die ik al een jaar in een zak in de schuur heb staan 48 uur laten weken in een 10 liter pan. Ongeveer 45 min zachtjes gekookt zonder toevoegingen. Af laten koelen in de pan, water bijgedaan, omdat ze na het koken ook nog flink zuigen en daarna in twee emmers overgegoten. De helft zonder water ingevroren en de andere helft meegenomen naar het water. Vanochtend waren ze, 36 uur na het koken, al slijmerig aan het worden. Schimmel op het water/slijm kun je er zo af spoelen. Slijm is dan weg, maar de tijgers kun je best gebruiken, goed aan gevangen.
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 294
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
flesje oudbruin van heineken erbij en een zakje bruine suiker, afgesloten emmer en niet met je handen erin! Emmer buiten in de zon (tond 20 graden) en gaan met die klompen! Soms twee dagen wachten, soms vijf. Hangt ook af van de kwaliteit tijgers! Bewerkt door de gebruiker maandag 25 juni 2012 12:39:04(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Ik denk inderdaad dat het ligt aan de afkoelperiode. Verleng die maar met een paar dagen in een gesloten emmer, dat scheelt
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 24-12-2010(UTC) Berichten: 462
Bedankjes: 4 keer Is 12 keer bedankt in 10 post(s)
|
Ik laat ze eerst minimaal 48 uur weken met minimale toevoegingen. Dan doe ik ze ongeveer 1,5 uur koken. En dan in hetzelfde 5dagen in een emmer laten. Dan heb ik echt mega dikke slijm. Ik heb wel de ervaring dat wanneer ik er heel veel aan toe ga voegen zoals bier,suikers,en of flavours dit het slijmproces vermindert of vertraagt. Maar ik vang ook goed met tijgers zonder slijm |
Courage, above all things, is the first quality of a warrior.
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
|
"Mijn grootste moet ik nog vangen". Mvg. Henk Haarlem.
"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. |
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 13-5-2011(UTC) Berichten: 28
|
Aan de bereiding kan het niet liggen volgens mij. Ik zou het bier alleen niet toevoegen als je kookt. Pak hier gewoon een hoeveelheid basterd en of rietsuiker voor. Zodra ze klaar zijn met koken gooi ze in een emmer (met het kookvocht) en gooi er een oud bruin biertje bij. Laat dit een aantal dagen staan (het liefst op een warmere plek) En na 2/3 dagen zul je resultaat moeten gaan zien! |
Groet, Michiel
...Simplicity is the key... |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 12-6-2012(UTC) Berichten: 199 Locatie: Scheemda
|
jongens bedankt voor de hulp. ik zal binnen kort ff proberen @henk haarlem 'Maar dat bier, zelf opdrinken ' daar heb je gelijk in |
heb plezier in je visserij dan komt alles goed |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 12-6-2010(UTC) Berichten: 437
|
24-36 uur weken, kristalsuiker toevoegen, uurtje koken, weg zetten en weer wat suiker er bij. Na 2 dagen begint het slijmen. Lukt bij mij altijd!!!!
Of je hebt gewoon slechte noten.... |
The Baits |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
|
Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen? |
Keep it simple... |
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
Henk Haarlem schreef:Maar dat bier, zelf opdrinken Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb
|
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
monstercarps schreef:Wat zijn dan goede noten en wat zijn slechte noten. Hoe kan je dit herkennen? Niet. Ik heb zakken met tijgers in allerlei maten, van 4 tot 20 mm en vol met stof, aarde en grassprieten. Soms blijven ze wel een jaar in de schuur liggen, maar wanneer slijmen een indicatie van goed of slecht is, dan zijn het prima noten.
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Ruud Gosselink schreef:Henk Haarlem schreef:Maar dat bier, zelf opdrinken Kijk nou eens, zegt ie eindelijk eens iets waar ik wat aan heb Ruud ik zeg heel veel waar men iets aan heeft, maar men wil niet altijd luisteren. |
"Mijn grootste moet ik nog vangen". Mvg. Henk Haarlem.
"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.