Nieuwe uitzetting Lid sinds: 8-2-2013(UTC) Berichten: 11
|
Wie heeft er al ervaring mee boillie's te bewaren op zout, ipv in de diepvrieser te bewaren. Heb hier een artikel gevonden over het bewaren van boillie's op zout. Zijn er mensen die dit doen.
MVG Nico
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
Duitsers doen dit veel, als je daar 3 kilo koopt is er 1 kilo zout aanwezig. Ik zag het ook weer op de beurs bij succesful baits, het is natuurlijk van oudsher 1 van de beste conserveringsmiddelen. Leuke vraag ben ook wel benieuwd naar de ervaringen, met name of het ook de flavour beïnvloed van de boilies |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Ik doe het niet. Heb je weleens zoute vis gegeten? |
Say hello to my little friend |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
@David T, wat bedoel je daar mee? heel veel van de consumptievis wordt vervoerd en/of ingesloten in zout, het is een natuurlijk conserveringsmiddel. Wat dacht jij dan wat er in een vaatje zat van haring? Dus ja vis wordt vaak zout gegeten, dus wat wil je nu zeggen? Karper is gek op zout, maar dat wordt over het algemeen niet gegeten, dus snap je opmerking niet van wel eens zoute vis gegeten. Tuurlijk wel jij niet dan? Bewerkt door de gebruiker maandag 25 februari 2013 13:45:09(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Als het de smaakbepalend is bij voedsel. Wat zou het dan met de smaak van je boilie doen? Ik begin er niet aan. De wijze van conserveren is wel top. Bewerkt door de gebruiker maandag 25 februari 2013 17:04:38(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
Say hello to my little friend |
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 23-2-2013(UTC) Berichten: 27
|
zelf ga ik wel is 3 weken vissen in frankrijk wat ik dan doe is ze zelf vacumeren heb bij de blokker een vacumeer zetje gekocht kost 7 euro zitten 10 zakjes en een klein pompje bij kan je 7 kilo mee vacumeren ik meen mijn bolies bevroren mee laat ze een dag drogen en vacummeer ze aan de waterkant heb ze ook wel is thuis gevacumeerd en toen ingevroren maar dan gaan een hoop zakken lek boillies blijven gemakkelijk een maand goed wel in de gaten houden dat sommige lopen iets leeg die eerst opvissen wat je na 3 weken overhoud gewoon weer invriezen gr bram
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 22-12-2012(UTC) Berichten: 155
|
he bram, kijk even bij een horeca groothandel als sligro ofzo. Ik heb in de keuken gewerkt, vroor van alles in na het vacumeren. Dus als je professionele zakken haalt moet het goed komen. |
Als je niet gaat vang je zowiezo niks! |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
@ David, van teveel is niets goed natuurlijk. Maar zout als conservering doet net zoveel denk ik als een flavour, waarom chili door de hennep, waarom flavour door je grondvoer en ga zo maar door. Wat is dan bepalend? Ik zie het probleem niet zolang het maar is ter conservering en niet kilo's door de mix heen. Door jouw boilies zit vast ook zout |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Aha, je denkt dat het me om de hoeveelheid zout gaat. Das niet zo. Pekelen (droog) dus conserveren met zout trekt enorm veel vocht uit hetgeen in het zout ligt maar trekt er daarnaast in. Wil je jezelf niet conserveren dan moet je het zout eruit koken, weken of spoelen. Lekker een broodje zoutvlees met kouseband Dit vind ik niet wenselijk met m'n aas. Had ik dat wel gewild maar wat overigens nooit een optie zou zijn, dan zou ik m'n boilies met een heel hoog percentage zout laten draaien. Kan dat trouwens wel? |
Say hello to my little friend |
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 8-2-2013(UTC) Berichten: 11
|
In artikel heb ik gelezen 2 kilo goedkoop keukenzout op 5 kilo boillie's, en dat je die dan zeker e jaar of langer kunt bewaren. Op de reactie te lezen nog niemand die het echt doet, vacuum trekken daar heb ik ook al aan gedacht.
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
aha hahaha nu begrijpen we elkaar. Maar de vraag is bewaren in zout. Uiteindelijk weet ik wel uit eigen ervaring dat het afhankelijk is van de hardheid van de boilies en dus zijn consistentie wat het nog daadwerkelijk opneemt aan vocht. Is het alleen om de boilies heen dan kan het een actractor pur San zijn met daarna de flavour vanuit de boilies zelf. |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 23-2-2013(UTC) Berichten: 27
|
elmer je idee is goed maar de zakken die ik bij de blokker heb gekocht zit een kunstof sluiting op plastic rits kan ze dus elke keer opnieuw gebruiken en de reden dat ik ze in frankrijk vacumeer dat ze vaak leeglopen door de reis
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 22-12-2012(UTC) Berichten: 155
|
bram van gemert schreef:elmer je idee is goed maar de zakken die ik bij de blokker heb gekocht zit een kunstof sluiting op plastic rits kan ze dus elke keer opnieuw gebruiken en de reden dat ik ze in frankrijk vacumeer dat ze vaak leeglopen door de reis
Aha, dan is jouw aanpak wel beter denk ik ja |
Als je niet gaat vang je zowiezo niks! |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.