15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Hallo allemaal,
ik ben momenteel wat bezig met het koken van partikels. Ik heb hiervoor de informatie gebruikt van cf die onder het kopje aas staan. Eerst heb ik tijgernoten 48 uur geweekt en daarna 45 min gekookt en dat ging erg goed. Vervolgens heb ik mais en duivenvoer geweekt en gekookt. Het duivenvoer heb ik ongeveer een half uurtje gekookt en de mais een uur.
Maar nu blijft mijn mais erg stug.. Ik kan de mais makkelijk doorbijten, en veel ook door knijpen maar hier en daar blijven er stugge mais korrels tussen zitten. Is dit normaal en is dit toch goed te verteren door de karper? Niet dat ik dadelijk een hoop mais in het water gooi wat niet helemaal goed is. Ik ben namelijk gewend aan blik mais en dat is zo slap als iets..
Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt
Met vriendelijke groet,
Jordy |
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
Is gewoon goed. 48 uur weken zonder te koken werkt ook goed voor mais. |
|
Ener is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Bedankt voor je reactie ener. Ik dacht check het even voor dat het verkeerd gaat! |
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 6-4-2011(UTC) Berichten: 1.053
Bedankjes: 10 keer Is 25 keer bedankt in 22 post(s)
|
Ik zou de mais toch echt wel koken!! Als je het doorbijt/snijd en er is geen wit meer zichtbaar zou het goed moeten zijn! En tja dat stugge is juist het voordeel van harde mais!
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
Is echt niet nodig, 48 uur weken voldoet prima en is absoluut niet schadelijk voor de vissen. |
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Ik zou het ook koken Jordy. Door verhitting verandert er iets in de korrel waardoor het anders gaat smaken. In het geval van mais wordt het zoeter. |
Say hello to my little friend |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 17-2-2013(UTC) Berichten: 203
Bedankjes: 9 keer Is 20 keer bedankt in 18 post(s)
|
Weken is "in principe" voldoende voor mais. Maar ik week altijd 24u, dan een uur koken en dan laat ik die staan tot ik ga gaan vissen, dat kan variëren van een dag voor vertrek tot een paar dagen voor vertrek... Laat die maar lekker fermenteren, dikke slijmlaag vormen, ruikt niet aangenaam maar effectiever om te voeren.
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385 Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
Eerst geschreven door: DavidT Ik zou het ook koken Jordy. Door verhitting verandert er iets in de korrel waardoor het anders gaat smaken. In het geval van mais wordt het zoeter. Vlgs mij schrijft Jordy dat zelf ook (dat tie het kookt). @Jordy. Prima zoals je het doet. Deze mais is gewoon niet te vergelijken met de mais uit blik. Dus geen zorgen daarover. Belangrijk is dat de vis geen ongekookte c.q. voldoende geweekte - te droge - mais binnenkrijgt (kan anders in het darmkanaal een beetje.. te veel vocht aan de vis onttrekken). Bewerkt door de gebruiker woensdag 9 april 2014 21:27:00(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Bedankt voor jullie reacties! Ik ga morgen is testen of de karpers willen bijten op de mais. Laat wel iets weten als ik wat gevangen heb!
|
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.