logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Jordyboy1992  
#1 Gepost : dinsdag 8 april 2014 20:57:22(UTC)
Jordyboy1992


15 ponder

Lid sinds: 27-1-2013(UTC)
Berichten: 134
Man
België
Locatie: Lommel

Bedankjes: 9 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Hallo allemaal,

ik ben momenteel wat bezig met het koken van partikels.
Ik heb hiervoor de informatie gebruikt van cf die onder het kopje aas staan.
Eerst heb ik tijgernoten 48 uur geweekt en daarna 45 min gekookt en dat ging erg goed.
Vervolgens heb ik mais en duivenvoer geweekt en gekookt. Het duivenvoer heb ik ongeveer een half uurtje gekookt en de mais een uur.

Maar nu blijft mijn mais erg stug.. Ik kan de mais makkelijk doorbijten, en veel ook door knijpen maar hier en daar blijven er stugge mais korrels tussen zitten. Is dit normaal en is dit toch goed te verteren door de karper? Niet dat ik dadelijk een hoop mais in het water gooi wat niet helemaal goed is. Ik ben namelijk gewend aan blik mais en dat is zo slap als iets..

Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Jordy
Vangsten 2014: 25
Persoonlijk record: 26 pond
Sponsor
Ener  
#2 Gepost : dinsdag 8 april 2014 23:12:49(UTC)
Ener


10 ponder

Lid sinds: 5-1-2014(UTC)
Berichten: 97
Nederland
Locatie: Hoeksche Waard

Bedankjes: 13 keer
Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
Is gewoon goed. 48 uur weken zonder te koken werkt ook goed voor mais.
Kijk eens op mijn youtube kanaal.
https://www.youtube.com/...UCLdhSa2ODeG1kEJ1wHNMlaw
thanks Ener is 1x bedankt voor deze nuttige post.
Jordyboy1992 op 9-4-2014(UTC)
Jordyboy1992  
#3 Gepost : woensdag 9 april 2014 05:11:43(UTC)
Jordyboy1992


15 ponder

Lid sinds: 27-1-2013(UTC)
Berichten: 134
Man
België
Locatie: Lommel

Bedankjes: 9 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Bedankt voor je reactie ener. Ik dacht check het even voor dat het verkeerd gaat!
Vangsten 2014: 25
Persoonlijk record: 26 pond
Johan Krenger  
#4 Gepost : woensdag 9 april 2014 08:12:24(UTC)
Johan Krenger


50 ponder

Lid sinds: 6-4-2011(UTC)
Berichten: 1.053

Bedankjes: 10 keer
Is 25 keer bedankt in 22 post(s)
Ik zou de mais toch echt wel koken!! Als je het doorbijt/snijd en er is geen wit meer zichtbaar zou het goed moeten zijn! En tja dat stugge is juist het voordeel van harde mais! Like
Ener  
#5 Gepost : woensdag 9 april 2014 17:05:28(UTC)
Ener


10 ponder

Lid sinds: 5-1-2014(UTC)
Berichten: 97
Nederland
Locatie: Hoeksche Waard

Bedankjes: 13 keer
Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
Is echt niet nodig, 48 uur weken voldoet prima en is absoluut niet schadelijk voor de vissen.
Kijk eens op mijn youtube kanaal.
https://www.youtube.com/...UCLdhSa2ODeG1kEJ1wHNMlaw
DavidT  
#6 Gepost : woensdag 9 april 2014 17:57:52(UTC)
DavidT


40 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Berichten: 1.050

Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
Ik zou het ook koken Jordy. Door verhitting verandert er iets in de korrel waardoor het anders gaat smaken. In het geval van mais wordt het zoeter.
Say hello to my little friend
Maxweasel  
#7 Gepost : woensdag 9 april 2014 20:51:06(UTC)
Maxweasel


20 ponder

Lid sinds: 17-2-2013(UTC)
Berichten: 203

Bedankjes: 9 keer
Is 20 keer bedankt in 18 post(s)
Weken is "in principe" voldoende voor mais. Maar ik week altijd 24u, dan een uur koken en dan laat ik die staan tot ik ga gaan vissen, dat kan variëren van een dag voor vertrek tot een paar dagen voor vertrek... Laat die maar lekker fermenteren, dikke slijmlaag vormen, ruikt niet aangenaam maar effectiever om te voeren.
leen  
#8 Gepost : woensdag 9 april 2014 21:26:21(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Eerst geschreven door: DavidT Ga naar gequote bericht
Ik zou het ook koken Jordy. Door verhitting verandert er iets in de korrel waardoor het anders gaat smaken. In het geval van mais wordt het zoeter.


Vlgs mij schrijft Jordy dat zelf ook (dat tie het kookt).

@Jordy. Prima zoals je het doet. Deze mais is gewoon niet te vergelijken met de mais uit blik. Dus geen zorgen daarover. Belangrijk is dat de vis geen ongekookte c.q. voldoende geweekte - te droge - mais binnenkrijgt (kan anders in het darmkanaal een beetje.. te veel vocht aan de vis onttrekken).

Bewerkt door de gebruiker woensdag 9 april 2014 21:27:00(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Jordyboy1992  
#9 Gepost : vrijdag 11 april 2014 14:34:24(UTC)
Jordyboy1992


15 ponder

Lid sinds: 27-1-2013(UTC)
Berichten: 134
Man
België
Locatie: Lommel

Bedankjes: 9 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Bedankt voor jullie reacties! Ik ga morgen is testen of de karpers willen bijten op de mais. Laat wel iets weten als ik wat gevangen heb!

Vangsten 2014: 25
Persoonlijk record: 26 pond
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.