logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
laurensgsxr  
#1 Gepost : donderdag 24 oktober 2013 21:20:12(UTC)
laurensgsxr


5 ponder

Lid sinds: 14-9-2012(UTC)
Berichten: 16

Mijn vraag is hoe lang zijn tijgernoten te bewaren in een emmer nadat je ze gekookt hebt?

Ik heb ze een uur laten koken en daarna 24uur in een afgesloten emmer in het kookvocht laten staan.
Na 24 uur stond de deksel op ontploffen dus het heeft gewerkt. Maar is het dan de bedoeling dat je ze dan gelijk invriest? Of kan je ze ook gewoon in de emmer laten staan ( met voorvoeren handig als je de emmer in de auto kan laten staan ). De geur word na mijn mening dan sterker maar weet niet of dit positief is voor de vangst. Belangrijker eigenlijk.. kan dit kwaad voor de gezondheid van de karper?

Graag jullie mening hierover.

groeten laurens






Sponsor
Nicky  
#2 Gepost : donderdag 24 oktober 2013 22:38:41(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Je zal ze dan nog wel effe kunne houden . Maar
K ben ven principe eens ze op punt zijn kun je ze beter
Dan invriezen.
Ron van Houtum  
#3 Gepost : vrijdag 25 oktober 2013 08:10:01(UTC)
Ron van Houtum


50 ponder

Lid sinds: 10-2-2010(UTC)
Berichten: 2.857
Man
Nederland
Locatie: in een huis

Bedankjes: 12 keer
Is 14 keer bedankt in 11 post(s)
hoe harder ze slijmen des te beter
Heel vaak lees ik berichten waar men zich negatief uitspreekt over vissen laten zakken, terwijl ik nooit eens hoor over die zakken die men laat vissen.
PatricS  
#4 Gepost : vrijdag 25 oktober 2013 10:14:03(UTC)
PatricS


30 ponder

Lid sinds: 24-11-2011(UTC)
Berichten: 643
Man
Nederland

Bedankjes: 7 keer
Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
Tijgernoten kun je na het koken zeker een week buiten de vriezer houden.

Eerst krijg je dikke slijm, deze zal later dunner worden en het hele mengsel zal van zoet - naar alcohol gaan ruiken.
Dat is het normale proces van gisting zeg maar.

Voor menselijke consumptie worden ze 48uur gekookt en kun je ze een jaar bewaren.

Zorg er wel voor dat je noten onder het vocht blijven ivm uitdrogen van de noot.

Het is verder niet schadelijk voor de karper als je ze langer dan een week buiten de vriezer houd.

Succes met voerenLike
Groeten Patric

-Tijgernoten-
http://patricskarper.blogspot.nl/
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (2)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.