5 ponder Lid sinds: 6-12-2011(UTC) Berichten: 46
|
hallo,
ik heb een vraag.
hoe veel suiker op 1 kilo tijgernooten ?
greets rick
|
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 6-12-2011(UTC) Berichten: 46
|
nou,elkeer als ik tijger nooten kook,komt er bij mij geen slijm op .
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 3-6-2011(UTC) Berichten: 191
|
flesje bruin bier erdoor onder het koken
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
Ik doe altijd een zooitje bruine basterdsuiker bij het koken. Maar hoeveel weet ik niet precies. Ik doe het altijd op gevoel. |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Vraagje van mij aan jullie.
De toevoegingen, doen jullie die voor of na het koken in het water.
Gr. Erwin
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
|
"Mijn grootste moet ik nog vangen". Mvg. Henk Haarlem.
"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
Erwin schreef:Vraagje van mij aan jullie.
De toevoegingen, doen jullie die voor of na het koken in het water.
Gr. Erwin ik doe altijd voor het koken een zooitje bruine basterdsuiker erbij. |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 4-2-2012(UTC) Berichten: 33
|
Als ik het doe voor het koken, maar meestal voeg ik niks toe aan mijn tigersss |
Mvg. Dirk
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 24-12-2010(UTC) Berichten: 462
Bedankjes: 4 keer Is 12 keer bedankt in 10 post(s)
|
Ik doe vaak in het weekproces al bruine suiker toevoegen zodat ze de zoetigheid tot zich nemen. en dan doe ik ze circa 50 min koken en dan gaan ze ongeveer na 1 week slijmen.
Deze week ben ik voor het eerst zout aan de tijgers aan het toevoegen in het weekproces en daarna nog eens zout toevoegen tijdens het koen. Ben benieuwd of dit gaan aanslaan.
Groet,
Danny |
Courage, above all things, is the first quality of a warrior.
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 21-7-2010(UTC) Berichten: 572
|
Ik voeg altijd rietsuiker toe tijdens het koken. ook gewone suiker voeg ik toe TIJDENS het koken. Vangst resultaten zijn goed bij mij, dus waarom anders ? Misschien binnenkort eens een andere toevoeging proberen. |
De Doorzetter Wint ! |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 16-2-2010(UTC) Berichten: 564
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
niks toevoegen.
en slijmen heeft naar mijn ervaring geen meerwaarde voor de vangsten |
leer om te vangen, vang om te leren |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Precies, zo denk ik er ook over. Een heerlijke natuurlijke flavour
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.413
|
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
Het gaat erom dat het gaat gisten. Suiker vermengt zich beter in warm water dan in koud water. Mijn inziens zou tijdens het koken beter zijn. Ook zoals gezegd helpt bruin bier ( neem oud bruin aangezien dat lekker zoet is en bovendien goedkoper dan een dubbel of trappist) het gistingsproces. Wilt het echt niet lukken dan kan je altijd het gistingsproces stimuleren door gewoonweg gist toe te voegen. Ik vind het echter zelf allemaal wel ver gaan. Tijgers zijn juist geliefd door hun smaak en crunch bij onze vriend de karper. Ook een nootje wat niet slijmt zullen ze niet laten liggen. Bewerkt door de gebruiker dinsdag 20 maart 2012 12:08:52(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.