logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
babyboom  
#1 Gepost : donderdag 8 maart 2012 17:04:49(UTC)
babyboom


5 ponder

Lid sinds: 6-12-2011(UTC)
Berichten: 46

hallo,

ik heb een vraag.

hoe veel suiker op 1 kilo tijgernooten ?

greets rick
Sponsor
babyboom  
#2 Gepost : donderdag 8 maart 2012 17:09:32(UTC)
babyboom


5 ponder

Lid sinds: 6-12-2011(UTC)
Berichten: 46

nou,elkeer als ik tijger nooten kook,komt er bij mij geen slijm op .

ruudje398  
#3 Gepost : donderdag 8 maart 2012 17:10:37(UTC)
ruudje398


15 ponder

Lid sinds: 3-6-2011(UTC)
Berichten: 191

flesje bruin bier erdoor onder het kokenLike
ronalddehoog  
#4 Gepost : donderdag 8 maart 2012 17:57:28(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
Ik doe altijd een zooitje bruine basterdsuiker bij het koken. Maar hoeveel weet ik niet precies. Ik doe het altijd op gevoel.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
Erwin  
#5 Gepost : donderdag 8 maart 2012 18:04:30(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Vraagje van mij aan jullie.

De toevoegingen, doen jullie die voor of na het koken in het water.

Gr. Erwin
Henk Haarlem  
#6 Gepost : donderdag 8 maart 2012 18:51:42(UTC)
Henk Haarlem


50 ponder

Lid sinds: 23-10-2011(UTC)
Berichten: 2.908
Man
Nederland
Locatie: Haarlem

Bedankjes: 1 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)

Er is al een topic over Tijgernoot, lees eens door kan veel verklaren voor je.
http://www.carpfeeling.c...tst5289_Tijgernoten.aspx

en
http://www.carpfeeling.c...bereiden-van-tijgernoten
"Mijn grootste moet ik nog vangen".
Mvg. Henk Haarlem.


"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen)
Rely not on the teacher, but on the teaching.
Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words.
Rely not on theory, but on experience.

Do not believe in anything simply because you have heard it.
Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.
Do not believe anything because it is spoken and rumored by many.
Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes)
Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
ronalddehoog  
#7 Gepost : donderdag 8 maart 2012 19:12:17(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
Erwin schreef:
Vraagje van mij aan jullie.

De toevoegingen, doen jullie die voor of na het koken in het water.

Gr. Erwin

ik doe altijd voor het koken een zooitje bruine basterdsuiker erbij.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
Dirkvb  
#8 Gepost : donderdag 8 maart 2012 20:34:24(UTC)
Dirkvb


5 ponder

Lid sinds: 4-2-2012(UTC)
Berichten: 33

Als ik het doe voor het koken, maar meestal voeg ik niks toe aan mijn tigersss
Mvg. Dirk

dreamcatcher  
#9 Gepost : maandag 19 maart 2012 20:41:37(UTC)
dreamcatcher


25 ponder

Lid sinds: 24-12-2010(UTC)
Berichten: 462

Bedankjes: 4 keer
Is 12 keer bedankt in 10 post(s)
Ik doe vaak in het weekproces al bruine suiker toevoegen zodat ze de zoetigheid tot zich nemen. en dan doe ik ze circa 50 min koken en dan gaan ze ongeveer na 1 week slijmen.

Deze week ben ik voor het eerst zout aan de tijgers aan het toevoegen in het weekproces en daarna nog eens zout toevoegen tijdens het koen.
Ben benieuwd of dit gaan aanslaan.

Groet,

Danny
Courage, above all things, is the first quality of a warrior.
michiell_  
#10 Gepost : maandag 19 maart 2012 21:02:39(UTC)
michiell_


25 ponder

Lid sinds: 21-7-2010(UTC)
Berichten: 572

Ik voeg altijd rietsuiker toe tijdens het koken.
ook gewone suiker voeg ik toe TIJDENS het koken.
Vangst resultaten zijn goed bij mij, dus waarom anders ? Knipoog
Misschien binnenkort eens een andere toevoeging proberen.
De Doorzetter Wint !
freaky  
#11 Gepost : maandag 19 maart 2012 21:36:12(UTC)
freaky


25 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 564

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
niks toevoegen.

en slijmen heeft naar mijn ervaring geen meerwaarde voor de vangsten
leer om te vangen, vang om te leren
Erwin  
#12 Gepost : dinsdag 20 maart 2012 11:25:04(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Precies, zo denk ik er ook over. Een heerlijke natuurlijke flavour Like
F.K  
#13 Gepost : dinsdag 20 maart 2012 12:00:40(UTC)
F.K


40 ponder

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.413

Idd zo doe ik het ook.
timvanzanten  
#14 Gepost : dinsdag 20 maart 2012 12:07:43(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
Het gaat erom dat het gaat gisten. Suiker vermengt zich beter in warm water dan in koud water. Mijn inziens zou tijdens het koken beter zijn. Ook zoals gezegd helpt bruin bier ( neem oud bruin aangezien dat lekker zoet is en bovendien goedkoper dan een dubbel of trappist) het gistingsproces. Wilt het echt niet lukken dan kan je altijd het gistingsproces stimuleren door gewoonweg gist toe te voegen. Ik vind het echter zelf allemaal wel ver gaan. Tijgers zijn juist geliefd door hun smaak en crunch bij onze vriend de karper. Ook een nootje wat niet slijmt zullen ze niet laten liggen.

Bewerkt door de gebruiker dinsdag 20 maart 2012 12:08:52(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (5)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.