logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

3 Pagina's123>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
tom de maat  
#1 Gepost : zondag 26 februari 2012 21:22:36(UTC)
tom de maat


35 ponder

Lid sinds: 1-11-2010(UTC)
Berichten: 836

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Hoelang kun je ze bewaren buiten een vriezer?
Sponsor
Erwin  
#2 Gepost : zondag 26 februari 2012 21:38:09(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Gekookt of ongekookt?
tom de maat  
#3 Gepost : zondag 26 februari 2012 21:38:39(UTC)
tom de maat


35 ponder

Lid sinds: 1-11-2010(UTC)
Berichten: 836

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Gekookt
tom de maat  
#4 Gepost : zondag 26 februari 2012 21:42:51(UTC)
tom de maat


35 ponder

Lid sinds: 1-11-2010(UTC)
Berichten: 836

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Eigelijk benieuwd naar allebij
F.K  
#5 Gepost : zondag 26 februari 2012 22:13:25(UTC)
F.K


40 ponder

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.413

Heeeel lang toch. Las dat sommige ze gekookt een half jaar bewaren.
Job Verweij  
#6 Gepost : zondag 26 februari 2012 22:14:56(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

ligt aan hoe je ze bereid heb en waar je ze neer zet natuurlijk .
Ruud Gosselink  
#7 Gepost : zondag 26 februari 2012 22:35:57(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

In een emmer water heb ik ze tot wel 6 maanden bewaard en nog aan gevangen ook. (Gekookt zonder toevoegingen)

Verse noten leverden trouwens wel meer vis op dan die stinkende krengen..

Bewerkt door de gebruiker zondag 26 februari 2012 22:36:52(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

thomas250  
#8 Gepost : zondag 26 februari 2012 22:57:03(UTC)
thomas250


5 ponder

Lid sinds: 27-1-2011(UTC)
Berichten: 34

Wil waarschijnlijk ook tijgers halen en ben ook wel benieuwd hoelang ze ongekookt te bewaren zijn?
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
ronalddehoog  
#9 Gepost : zondag 26 februari 2012 23:37:41(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
Zelf heb ik ze al anderhalf jaar ongekookt in een grote ton staan. Nog niks aan te zien! Volgensmij zijn ze ongekookt gewoon onbeperkt houdbaar.

Gekookt daarentegen schimmelen ze best wel snel. Tenzij je ze misschien in een emmer water laat staan zoals Ruud zegt. Zelf doe ik dit niet. Ik spoel ze altijd om na een dag of drie. Ik kook ook altijd alleen maar wat ik denk nodig te hebben. de komende sessie.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
F.K  
#10 Gepost : zondag 26 februari 2012 23:40:58(UTC)
F.K


40 ponder

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.413

Ik kook ze altijd voor een week. tegelijk.met hennep en mais en kikkererwten. en dan vries ik het in
visser01  
#11 Gepost : maandag 27 februari 2012 00:15:24(UTC)
visser01


15 ponder

Lid sinds: 14-2-2012(UTC)
Berichten: 150

ik heb ze het liefst vers en dat wil zeggen ongeveer 3 dagen na het koken dan zijn ze op hun best,na een weekje beginnen ze zuurder te ruiken,niet dat ze niet meer zullen vangen
gedroogd kan je ze jaren bewaren,wel eerst een dagje in de vriezer leggen om alle wormen te doden
grtss visser
ga vissen als ze bijten!
SPEEDCARP!!!
Patrick Wolters  
#12 Gepost : maandag 27 februari 2012 07:59:28(UTC)
Patrick Wolters


35 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 917

Bedankjes: 3 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
ronalddehoog schreef:
Ik spoel ze altijd om na een dag of drie.

Dan spoel je toch juist de grootste atractor (het slijm) weg Dus...
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop.
Frank Avezaat  
#13 Gepost : maandag 27 februari 2012 10:03:39(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Gekookte tijgers zijn lang te bewaren. Uiteraard worden ze zuur en zal er een schimmellaag op het water komen te staan wat wat minder fris is.

Mijn voorkeur gaat uit naar de verse, maar op de zure tijgernoten heb ik ook genoeg visjes gevangen Knipoog
diesel  
#14 Gepost : maandag 27 februari 2012 10:58:12(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

Patrick Wolters schreef:
ronalddehoog schreef:
Ik spoel ze altijd om na een dag of drie.

Dan spoel je toch juist de grootste atractor (het slijm) weg Dus...


snap ik ook niet echt.......
groet erik
Ruud Gosselink  
#15 Gepost : maandag 27 februari 2012 12:25:40(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

Hat slijm komt door het gisten en zit vol suikers. Na verloop van tijd gaat het rotten en dan is het niet zo attractief meer.
ronalddehoog  
#16 Gepost : maandag 27 februari 2012 13:32:01(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
diesel schreef:
Patrick Wolters schreef:
ronalddehoog schreef:
Ik spoel ze altijd om na een dag of drie.

Dan spoel je toch juist de grootste atractor (het slijm) weg Dus...


snap ik ook niet echt.......


Toen ik er voor het eerst mee ging vissen heeft mijn zwager mij dat verteld. Eerst dacht ik ook wat is dat voor onzin... Maar het bevalt mij best...
Voer geen oorlog, voer de vissen.
Erwin  
#17 Gepost : maandag 27 februari 2012 13:50:22(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Wanneer je tijgernoten hebt gekookt en deze in hun kookvocht laat liggen gaan ze gisten. Er komen smaken en geuren vrij en er ontstaat een laag slijm om de noten. Karper zijn hier dol op.

Natuurlijk kun je ze schoonspoelen maar het is natuurlijk zonde zo'n goede attractor weg te spoelen.

M.v.g. Erwin
diesel  
#18 Gepost : maandag 27 februari 2012 13:50:40(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

Ruud Gosselink schreef:
Hat slijm komt door het gisten en zit vol suikers. Na verloop van tijd gaat het rotten en dan is het niet zo attractief meer.


daar gaat wel wat tijd overheen....tis juist de bedoeling dat het gaat gisten,net zoals bij kikkererwten...
dan komen de natuurlijke flavours vrij
groet erik
ronalddehoog  
#19 Gepost : maandag 27 februari 2012 14:59:38(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
Erwin schreef:
Wanneer je tijgernoten hebt gekookt en deze in hun kookvocht laat liggen gaan ze gisten. Er komen smaken en geuren vrij en er ontstaat een laag slijm om de noten. Karper zijn hier dol op.


Ik laat ze altijd een dag of 3 staan en dan zitten ze helemaal onder het slijm. Dan spoel ik ze af en komt er altijd nog een beetje nieuw slijm bij voordat ik aan het vissen ben.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
jvs  
#20 Gepost : maandag 27 februari 2012 15:31:43(UTC)
jvs


40 ponder

Lid sinds: 1-11-2010(UTC)
Berichten: 1.023

mijn tijgernoten zijn denk ik al 2 jaar oud,heb een grote emmer waar ik ze in bewaar,ze stinken gruwelijk,maar vangen als de beste,ze gaan gewoon stinkend aan de lijn,zonder af te spoelen.
ik heb het idee hoe harder ze stinken,hoe beter.
ik vraag me wel al een tijd af,wanneer is het de beste tijd om met tijgers te vissen?voorjaar of zomer of najaar?
houdoe en bedankt
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (6)
3 Pagina's123>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.