30 ponderLid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643   Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
Tijgers vangen het hele jaar door. Alleen in de winter matigen met voeren. In de zomer doen ze naar mijn menig het beste. Het krokante zoete nootje is voor mij een blijvende topper. Een mooie strook voeren langs de rietkragen en dan 1 voor 1 afvissen. Echt top in combinatie met hennep en pop-up maisje. Na het koken laten gisten voor 2 dagen en dan per kilo verpakken. Ideaal voor het voeren. Nachtje ervoor eruit halen en de volgende ochtend is het ontdooit en zijn ze super vers. Zeker een halfjaar goed te bewaren in de vriezer. Ongekookt kun je ze lang bewaren maar ze gaan na verloop van tijd wel rotten als ze je niet gekoeld bewaard en dus ga je veel drijvers krijgen. Of ze gaan niet zo mooi slijmen/ruiken zoals ze horen. Bewerkt door de gebruiker 13 jaar geleden
| Reden: Niet aangegeven PatricS heeft deze afbeelding(en) toegevoegd als bijlage: |
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647   Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Kijk... die foto zegt genoeg!!!
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 5-7-2011(UTC) Berichten: 1.122
|
en invriezen in het slijm |
groet erik |
|
|
|
35 ponderLid sinds: 1-11-2010(UTC) Berichten: 836
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Bij mij slijmen ze niet zo
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647   Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Ik heb het wel eens zo erg dat er bijna niet meer mee te voeren is. Grote klonten slijm...
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664  Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Dat is precies de reden dat ik mijn tijgernoten vaak al gebruik voor ze gaan slijmen. Dus twee dagen na het koken ongeveer. Anders zitten mijn kleren onder het tijgernotenslijm als ik ze wegvoer met de katapult  En dat wordt een bende 
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647   Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
En dan moet mijn vriendin weer een wasje extra draaien 
|
|
|
|
30 ponderLid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643   Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
Zoals bovenstaande foto kan je wel stellen dat het slijm daadwerkelijk ook op je stek terecht komt. Het blijft zodra je ze in het water gooit nog even aan de noten hangen. Hierdoor krijg je wat extra atraktie op je voerstek. Zodra de eerste karper over de voerstek zwemt wolkt dT slijm (wat heel ligt is) lekker over je voerstek. Dit en dan de hennep erbij die rijkelijk olie lekt. Echt een feestmaaltje |
|
|
|
|
35 ponderLid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
diesel schreef:Ruud Gosselink schreef:Hat slijm komt door het gisten en zit vol suikers. Na verloop van tijd gaat het rotten en dan is het niet zo attractief meer. daar gaat wel wat tijd overheen....tis juist de bedoeling dat het gaat gisten,net zoals bij kikkererwten... dan komen de natuurlijke flavours vrij Een paar maanden heb ik ze wel in de emmer bewaard. Eén emmer was nog goed en had die typische zoetzure lucht. De ander rook meer naar dooie kat, dat kan niet goed zijn. Ik heb twee jaar geleden bijna iedere sessie met een hengel met verse en een hengel met gegiste tijgers gevist. Gevoerd had ik door elkaar. Op de verse was bijna twee keer zo veel actie. Een kennis van me op een ander water had het precies andersom. Weer niks bewezen.
|
|
|
|
35 ponderLid sinds: 1-11-2010(UTC) Berichten: 836
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Mijn tijgernoten slijmen niet heb ze 4 dagen geleden gekookt
Wat doe ik verkeerd?
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664  Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Fout is een groot woord, want zonder slijmen zijn ze ook gewoon goed. Maar het kan met bijv. de temperatuur te maken hebben. Het gistingsproces werkt beter bij hogere temperaturen.
|
|
|
|
35 ponderLid sinds: 1-11-2010(UTC) Berichten: 836
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Frank Avezaat schreef:Fout is een groot woord, want zonder slijmen zijn ze ook gewoon goed. Maar het kan met bijv. de temperatuur te maken hebben. Het gistingsproces werkt beter bij hogere temperaturen. Ik had ze in de keuken gezet dus kamer temperatuur
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664  Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Wacht het nog even af  Lekker de deksel erop laten zitten en het komt vast goed 
|
|
|
|
35 ponderLid sinds: 3-10-2009(UTC) Berichten: 965   Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
het slijmen van tijgers heeft met 2 dingen te maken a de versheid van de noten en b de temparatuur waaronder ze weggezet worden.
de meest verse tijgernoten komen van AVK die worden verdeelt door esvsupplies vraag er naar bij je lokale winkelier.
wil je eens nalezen hoe je tijgers het beste kunt bereiden lees dan verder en een tip als je ze gekookt heb kom dan niet meer met je handen in het vocht dat heeft veel invloed op het slijm proces
hoe maak je tijgers klaar
Onbehandelde tijgernoten zijn niet geschikt om mee te voeren/vissen. Voor gebruik dient u de tijgernoot te weken en te koken. Tijgernoten bereiden heeft als doel de tijgernoten weer vocht op te laten nemen zodat ze beter verteerbaar zijn. De stappen hiervoor zijn weken en koken. Over tijden kan veel worden geschreven en alles is natuurlijk ook afhankelijk van de versheid van de producten. Doorgaans volstaat de bereiding door 24 uur te weken en 1 uur te koken. Is de tijgernoot tijdens het kookproces volgezogen met vocht dan is het gerimpelde uiterlijk verdwenen en is de tijgernoot voldoende gekookt. Ook is de kleur duidelijk lichter, eerder geel dan bruin. Ook is de tijgernoot krokant zodra deze goed is bereid. De snelste bereidingswijze, echter ook de duurste vanwege het energieverbruik, is het weken achterwege te laten en gewoon direct te koken. Door de hardheid van tijgernoten hoef je niet bang te zijn iets kapot te koken. Koken totdat de tijgernoten helemaal “vol” zijn. U bewaard uw bereide tijgernoten in de vriezer, bij -18 °C. U kunt ook porties van bijvoorbeeld 1kg invriezen zodat u niet elke keer alles moet ontdooien om te kunnen vissen.
|
als karpervissen je passie is .
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664  Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Morgen staat er een artikel op CF met betrekking tot het bereiden van tijgers 
|
|
|
|
30 ponderLid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
|
Ik heb nog nergens gelezen dat je ook oud bruin bier kunt toevoegen voor het slijm(gist)proces te versnellen. Ik heb ook een keer gehad dat ze na 5 dagen nogsteeds niet slijmde. Toen hoorde ik dat ik een oud bruin biertje moest kopen en wat bij de tijgernoten gieten. Toen ik dat deed stond er de volgende dag gelijk al zoveel slijm op dat je er bijna ballen van kon maken. Dus doe er niet teveel bier bij. Ik denk 1 biertje op 5 kilo ongeveer (denk ik hoor). |
Keep it simple... |
|
|
|
35 ponderLid sinds: 1-11-2010(UTC) Berichten: 836
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Zal binnekort nog wel eens proberen met een bruin biertje er bij
|
|
|
|
35 ponderLid sinds: 1-11-2010(UTC) Berichten: 836
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Nu slijmen ze perfect ik heb gewoon te weinig geduld gehad
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 1-11-2010(UTC) Berichten: 1.023
|
zijn kant en klaar gekochte noten in die potten net zo goed als zelf maken? |
houdoe en bedankt |
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
tom de maat schreef:Nu slijmen ze perfect ik heb gewoon te weinig geduld gehad Binnen 18 minuten al?
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.