logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
jori  
#1 Gepost : maandag 13 februari 2012 17:12:56(UTC)
jori


25 ponder

Lid sinds: 18-7-2010(UTC)
Berichten: 443

ff een vraagje ik maak soms mijn eigen boilies maar een probleem heb ik mijn boilies worden na 10 uur gewoon lokvoer!
ik wil gewoon harde boilies welk ingredient moet ik gebruiken wat niet al te duur is en wat je gewoon in de supermarkt kunt kopen?


gr jori aarts
behandel iedere karper met respect!
Sponsor
Dirkvb  
#2 Gepost : maandag 13 februari 2012 20:50:28(UTC)
Dirkvb


5 ponder

Lid sinds: 4-2-2012(UTC)
Berichten: 33

ei albumine maakt je boilies aardig hard niet te veel van gebruiken zo´n 2,5 a 5 procent en dat maakt al een groot verschil. kijk eens op een paar site´s genoeg info over ei albumine en andere stoffen.
Mvg. Dirk

peter servais  
#3 Gepost : maandag 13 februari 2012 21:41:43(UTC)
peter servais


45 ponder

Lid sinds: 18-11-2010(UTC)
Berichten: 1.517
Man
Nederland

Bedankjes: 18 keer
Is 22 keer bedankt in 20 post(s)
Goed laten drogen, ik weet alleen niet of dit uiteindelijk wat uit gaat maken onder water.

Kijk eens op de boiliecalculator.. daar zie geloof ik achter de ingredienten staan of dit je boilie hard of zacht maakt.

Succes!
Groeten Peter, Knipoog

Aantal karpers 2015: 26 stuks
jeroen v oenen  
#4 Gepost : maandag 13 februari 2012 21:49:20(UTC)
jeroen v oenen


20 ponder

Lid sinds: 9-11-2010(UTC)
Berichten: 341

misschien makkelijk als je de mix plaatst dan kunnen mensen is kijken wat er aan te doen is.

ericesv  
#5 Gepost : dinsdag 14 februari 2012 00:08:32(UTC)
ericesv


35 ponder

Lid sinds: 3-10-2009(UTC)
Berichten: 965
Man
Nederland

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
inderdaad met de mix erbij is het makelijker te vertellen hoe je ze harder kan maken.

in ieder geval als je griesmeel in je mix verwerkt worden je bollen ook goed hard.
als karpervissen je passie is .
Junior  
#6 Gepost : woensdag 15 februari 2012 18:58:13(UTC)
Junior


5 ponder

Lid sinds: 29-8-2010(UTC)
Berichten: 15

wat ook goed werkt is ze na het koken direct in een wegnet en ze een paar dagen lucht drogen. gewoon in de schuur hangen en dan na een paar dagen uit het droog net halen, kei en kei hard worden ze dan. Like (ik heb geen ervaring met beschimmelde bollen!!)
it's not just a sport, it's a way of life!
PascalP  
#7 Gepost : woensdag 15 februari 2012 20:21:26(UTC)
PascalP


30 ponder

Lid sinds: 19-1-2011(UTC)
Berichten: 713
Nederland

Als je er wat vismeel en Sojavet in doet moeten ze als het goed is hard blijven
Het maakt niet uit groot of klein,
als ze maar mooi zijn
carpfigter  
#8 Gepost : woensdag 15 februari 2012 23:59:39(UTC)
carpfigter


35 ponder

Lid sinds: 25-12-2009(UTC)
Berichten: 835

PascalP schreef:
Als je er wat vismeel en Sojavet in doet moeten ze als het goed is hard blijven
volgens mij eeft soya en vismeel daar niks mee te maken , zoals al gezegd werkt ei-albumine en griesmeel om uw boilie's hard te maken wel, zoals al gevraagd zou et best zijn om de mix hier even te delen , al begrijp ik wel dat je niet wil dat iemand met dezelfde mix op hetzelfde water begint maar je kan natuurlijk ook in pm de mix doorsturen naar de mensen van wie je weet dat ze niet in de buurt vissen ,grtzz
if you pay peanuts you catch monckey's ................
timvanzanten  
#9 Gepost : donderdag 16 februari 2012 10:49:12(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
Gewoon eitwitten toevoegen wil prima. Soja Volvet en vismeel hebben weinig voordelen. Griesmeel heeft als nadeel ( of voordeel, het is hoe je het wilt zien) dat je bol ook grover wordt van structuur en bij onjuiste verhoudingen je mix niet lekker meer wilt draaien.

Ook ik ben zeer benieuwd naar je mix! Als hij uit een groot percentage zetmelen bestaat snap ik wel waarom die zacht wordt. Gebruik je verder misschien water om je mix te binden? gebruik je echter eieren of eipoeders en ga zo maar door!
DavidT  
#10 Gepost : zondag 19 februari 2012 12:47:39(UTC)
DavidT


40 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Bekijkt berichten in topic: 1.050

Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
Het percentage gluten verhogen, helpt ook. Worden ze niet knalhard van maar het houdt de boel wel bij elkaar.

Bewerkt door de gebruiker zondag 19 februari 2012 12:49:31(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Say hello to my little friend
diesel  
#11 Gepost : zondag 19 februari 2012 13:11:59(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

Ik denk dat de topicstarter het allang goed vindDus...
Er is reeds meerdere keren gevraagd om zijn mix hier neer te pennen zodat er passender op kan worden gereageerd.
En zolang je zijn ingredienten /verhoudingen niet weet ,zul je ook niet kunnen achterhalen wat er mis is......

Bewerkt door de gebruiker zondag 19 februari 2012 13:12:48(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

groet erik
soulbind3  
#12 Gepost : dinsdag 13 maart 2012 15:29:16(UTC)
soulbind3


10 ponder

Lid sinds: 9-3-2012(UTC)
Berichten: 83

1.
Sojameel
Sojameel is gemaakt van gemalen sojabonen. Sojameel bevat een hoog proteïnegehalte (48 %) en is geschikt in een grondvoer voor het vissen op grote vis. Meest kenmerkende eigenschap het zorgt voor de binding van het voer en is eetbaar, Qua voedingswaarde is het een redelijk te verteren product. In oppervlaktevoer in kleine hoeveelheden gebruiken vanwege de kleur en in een grondvoer tot 30 %. Het is goed toepasbaar in een voornvoer. Erg geschikt voor het bereiden van boilies omdat het goed uithard en een voordelig ingrediënt is. In boiles is sojameel waarschijnlijk het meest gebruikte ingrediënt Het wordt ook vaak aan lokvoer toegevoegd gezien de smaak welk bij vissen zeer intrek is. Sojameel bevat veel eiwitten en koolhydraten.

een goed basis mixvoor goed uitgeharde boilies
350gr roggemeel: Heeft een goede binding en hard goed uit.
250gr tarwe griesmeel: Heeft een goede binding en hard goed uit.
250gr polenta bloem: Is geen binder en neutraliseert het teveel binden van de overige ingrediënte

Bewerkt door de gebruiker dinsdag 13 maart 2012 15:31:39(UTC)  | Reden: Niet aangegeven


Een dag niet gevist is een dag niet geleefdBlij
Henk Haarlem  
#13 Gepost : dinsdag 13 maart 2012 17:50:48(UTC)
Henk Haarlem


50 ponder

Lid sinds: 23-10-2011(UTC)
Berichten: 2.908
Man
Nederland
Locatie: Haarlem

Bedankjes: 1 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
diesel schreef:
Ik denk dat de topicstarter het allang goed vindDus...
Er is reeds meerdere keren gevraagd om zijn mix hier neer te pennen zodat er passender op kan worden gereageerd.
En zolang je zijn ingredienten /verhoudingen niet weet ,zul je ook niet kunnen achterhalen wat er mis is......



jori
Gepost: maandag 13 februari 2012 15:12:56
Laatste bezoek: maandag 13 februari 2012 15:50:04

Denk niet dat hij een antwoord wilde hebben.Nee hoor

Bewerkt door de gebruiker dinsdag 13 maart 2012 17:52:28(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

"Mijn grootste moet ik nog vangen".
Mvg. Henk Haarlem.


"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen)
Rely not on the teacher, but on the teaching.
Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words.
Rely not on theory, but on experience.

Do not believe in anything simply because you have heard it.
Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations.
Do not believe anything because it is spoken and rumored by many.
Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes)
Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders.
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (2)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.