Nieuwe uitzetting Lid sinds: 12-4-2011(UTC) Berichten: 2
|
ik vis al een tijdje met tijgernoten maar ik week ze niet voor ik kook ze gewoon een half tot een heel uur met wat suiker. maar wat is het nut van voor weken? kan iemand mij dit vertellen?
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
tijgernoten worden gedroogd, waardoor ze in omvang afnemen. als je ze niet voldoende laat weken, zullen ze in de darmen van de karper verder 'weken' waardoor de karper schade kan oplopen... |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
De tijgernoten zijn, zoals je ze koopt gedroogd. Wanneer je ze weekt zullen ze zich volzuigen met vocht en worden ze weer zoals ze uit de grond kwamen. Het grote voordeel aan weken is, dat je ze kunt "flavouren". De flavours worden langzaam opgenomen door de tijger. Ook verkort het de kooktijd en worden ze zachter dan wanneer je ze alleen kookt.
Gr. Erwin
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
nu ja erwin, het is van welk punt je het bekijkt wat de voordelen zijn he |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
chiele schreef:nu ja erwin, het is van welk punt je het bekijkt wat de voordelen zijn he Klopt helemaal! Ik gebruik zelf altijd tijgernoten melk. Gaan ze lekker snel slijmen en worden ze wat zoeter. Bewerkt door de gebruiker woensdag 22 juni 2011 12:51:32(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 31-7-2010(UTC) Berichten: 1.124 Locatie: Kempen Bedankjes: 5 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
moet je tijgernoten eigenlijk ook koken als ze vers zijn? ben namelijk zelf tijgernoten aan het kweken(kleine hoeveelheid ) grtzz
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Goeie vraag!! Ik zou het eigenlijk niet weten. Je zou zeggen dat wanneer ze vers zijn dit niet hoeft. Alleen kook je vaak ook om bepaalde stoffen te vernietigen. Denk aan blauwzuur in pinda's. Ik weet alleen niet of tijgers ook zulk soort stoffen bevatten.... Als we er niet achter komen zou ik ze zeker koken. Het zekere voor het onzekere. Bewerkt door de gebruiker woensdag 22 juni 2011 15:04:11(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
normaal gezien bevatten tijgernoten/aardamandelen toch geen blauwzuur... als het er in zit, kan dat er dan uitgekookt worden? |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
chiele schreef:normaal gezien bevatten tijgernoten/aardamandelen toch geen blauwzuur... als het er in zit, kan dat er dan uitgekookt worden? Ik bedoel ook niet dat het in tijgernoten zit. Ik gebruik het als voorbeeld. Ik denk het niet, maar het zou kunnen dat er stoffen inzitten die je eruit moet koken.
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 18-11-2010(UTC) Berichten: 1.517 Bedankjes: 18 keer Is 22 keer bedankt in 20 post(s)
|
Ik geloof dat er in een aardappel ook giftige stoffen zitten als deze rauw is. Dat zal best nog wel is blauwzuur kunnen zijn.
Een tijgernoot is ook een telg uit de aardappelfamilie geloof ik. |
Groeten Peter, Aantal karpers 2015: 26 stuks |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 11-6-2011(UTC) Berichten: 187
Bedankjes: 2 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Wat is bij jullie zacht?? ik heb ze 72 geweekt en ongeveer 2,5uur gekookt,maar ik vind ze nog heel hard. de witte binnenkant is ook niet echt zacht te noemen.is het misschien allemaal te veel van het goeie?? |
one life live it |
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
bij mij zijn ze ook nooit zacht als ik ze kook maar ik denk dat je ze na 2,5u wel mag laten afkoelen, veel meer dan 2u kook ik ze bijna nooit |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
Dat ei kookt nu al een half uur en het is nog niet zacht.
Tijgers blijven hard.
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 31-7-2010(UTC) Berichten: 1.124 Locatie: Kempen Bedankjes: 5 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
ik zal ze voor de zekerheid toch maar koken
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 18-11-2010(UTC) Berichten: 1.517 Bedankjes: 18 keer Is 22 keer bedankt in 20 post(s)
|
Door het koken worden die giftige stoffen afgebroken.
Door het weken zetten ze niet meer uit in de maag van de karper waardoor er geen verstoppingen/ ontstekingen ontstaan. |
Groeten Peter, Aantal karpers 2015: 26 stuks |
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 18-6-2011(UTC) Berichten: 2
|
hallo met edwin ik heb ook tijgernoten klaar gemaakt maar ik ben er onzeker over ik heb ze ook zeker anderhalve week geweekt ze blijven hard ik ben gewoon onzeker om er mee te visssen voor dat er iets mis gaat zoden voor de karper die er van eet en dood gaat groet edwin
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Simba,
gewoon een dagje weken en dan een uurtje koken. Tijgers blijven altijd hard, maar ze zijn dan volledig uitgezet en zijn prima visbaar.
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 16-2-2010(UTC) Berichten: 564
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
peter servais schreef:Door het koken worden die giftige stoffen afgebroken.
Door het weken zetten ze niet meer uit in de maag van de karper waardoor er geen verstoppingen/ ontstekingen ontstaan. zit geen blauwzuur oid bij tijgers, dus koken voor de giftige stoffen hoeft niet. door te koken zet je het proces in de gang dat de zetmelen worden omgezet in suikers, en daardoor worden je tijgers dus zoeter, en daar ligt (mijn mening) de kracht van de tijgers |
leer om te vangen, vang om te leren |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 256
|
Voor de zekerheid week ik alle partikles voor en dan de kook er over heen. Just to be safe
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 17-2-2011(UTC) Berichten: 447
|
Ik had ook een vraagje over tijgernoten , als jullie de tijgernoten gaan weken ; wat is dan de verhouding water / tijgernoot ? Maakt het uit als je teveel water heb? Ik las net dat het dan moeilijker slijmt of maakt het niet uit?
Gr
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.