logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
René1977  
#1 Gepost : woensdag 22 juni 2011 12:38:40(UTC)
René1977


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 12-4-2011(UTC)
Berichten: 2

ik vis al een tijdje met tijgernoten maar ik week ze niet voor
ik kook ze gewoon een half tot een heel uur met wat suiker.
maar wat is het nut van voor weken?
kan iemand mij dit vertellen?
Sponsor
chiele  
#2 Gepost : woensdag 22 juni 2011 12:42:51(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

tijgernoten worden gedroogd, waardoor ze in omvang afnemen.
als je ze niet voldoende laat weken, zullen ze in de darmen van de karper verder 'weken' waardoor de karper schade kan oplopen...
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Erwin  
#3 Gepost : woensdag 22 juni 2011 12:43:22(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
De tijgernoten zijn, zoals je ze koopt gedroogd. Wanneer je ze weekt zullen ze zich volzuigen met vocht en worden ze weer zoals ze uit de grond kwamen. Het grote voordeel aan weken is, dat je ze kunt "flavouren". De flavours worden langzaam opgenomen door de tijger. Ook verkort het de kooktijd en worden ze zachter dan wanneer je ze alleen kookt.

Gr. Erwin
chiele  
#4 Gepost : woensdag 22 juni 2011 12:44:15(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

nu ja erwin, het is van welk punt je het bekijkt wat de voordelen zijn he Knipoog
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Erwin  
#5 Gepost : woensdag 22 juni 2011 12:50:32(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
chiele schreef:
nu ja erwin, het is van welk punt je het bekijkt wat de voordelen zijn he Knipoog


Klopt helemaal! Ik gebruik zelf altijd tijgernoten melk. Gaan ze lekker snel slijmen en worden ze wat zoeter.

Bewerkt door de gebruiker woensdag 22 juni 2011 12:51:32(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

louiskruyfhooft  
#6 Gepost : woensdag 22 juni 2011 14:29:57(UTC)
louiskruyfhooft


40 ponder

Lid sinds: 31-7-2010(UTC)
Berichten: 1.124
Man
België
Locatie: Kempen

Bedankjes: 5 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
moet je tijgernoten eigenlijk ook koken als ze vers zijn?
ben namelijk zelf tijgernoten aan het kweken(kleine hoeveelheidKnipoog)
grtzz
Erwin  
#7 Gepost : woensdag 22 juni 2011 15:03:36(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Goeie vraag!! Ik zou het eigenlijk niet weten. Je zou zeggen dat wanneer ze vers zijn dit niet hoeft. Alleen kook je vaak ook om bepaalde stoffen te vernietigen. Denk aan blauwzuur in pinda's.

Ik weet alleen niet of tijgers ook zulk soort stoffen bevatten....

Als we er niet achter komen zou ik ze zeker koken. Het zekere voor het onzekere.

Bewerkt door de gebruiker woensdag 22 juni 2011 15:04:11(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

chiele  
#8 Gepost : woensdag 22 juni 2011 15:08:42(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

normaal gezien bevatten tijgernoten/aardamandelen toch geen blauwzuur...

als het er in zit, kan dat er dan uitgekookt worden? Think
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Erwin  
#9 Gepost : woensdag 22 juni 2011 15:19:22(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
chiele schreef:
normaal gezien bevatten tijgernoten/aardamandelen toch geen blauwzuur...

als het er in zit, kan dat er dan uitgekookt worden? Think


Ik bedoel ook niet dat het in tijgernoten zit. Ik gebruik het als voorbeeld. Ik denk het niet, maar het zou kunnen dat er stoffen inzitten die je eruit moet koken.
peter servais  
#10 Gepost : woensdag 22 juni 2011 15:50:35(UTC)
peter servais


45 ponder

Lid sinds: 18-11-2010(UTC)
Berichten: 1.517
Man
Nederland

Bedankjes: 18 keer
Is 22 keer bedankt in 20 post(s)
Ik geloof dat er in een aardappel ook giftige stoffen zitten als deze rauw is.
Dat zal best nog wel is blauwzuur kunnen zijn.

Een tijgernoot is ook een telg uit de aardappelfamilie geloof ik.
Groeten Peter, Knipoog

Aantal karpers 2015: 26 stuks
luuk  
#11 Gepost : woensdag 22 juni 2011 19:41:34(UTC)
luuk


15 ponder

Lid sinds: 11-6-2011(UTC)
Berichten: 187

Bedankjes: 2 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Wat is bij jullie zacht?? ik heb ze 72 geweekt en ongeveer 2,5uur gekookt,maar ik vind ze nog heel hard.
de witte binnenkant is ook niet echt zacht te noemen.is het misschien allemaal te veel van het goeie??
one life live it
chiele  
#12 Gepost : woensdag 22 juni 2011 19:50:31(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

bij mij zijn ze ook nooit zacht als ik ze kook Blij

maar ik denk dat je ze na 2,5u wel mag laten afkoelen, veel meer dan 2u kook ik ze bijna nooit
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Ruud Gosselink  
#13 Gepost : woensdag 22 juni 2011 20:07:25(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

Dat ei kookt nu al een half uur en het is nog niet zacht.

Tijgers blijven hard.
louiskruyfhooft  
#14 Gepost : woensdag 22 juni 2011 20:37:02(UTC)
louiskruyfhooft


40 ponder

Lid sinds: 31-7-2010(UTC)
Berichten: 1.124
Man
België
Locatie: Kempen

Bedankjes: 5 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
ik zal ze voor de zekerheid toch maar koken Knipoog
peter servais  
#15 Gepost : woensdag 22 juni 2011 21:33:07(UTC)
peter servais


45 ponder

Lid sinds: 18-11-2010(UTC)
Berichten: 1.517
Man
Nederland

Bedankjes: 18 keer
Is 22 keer bedankt in 20 post(s)
Door het koken worden die giftige stoffen afgebroken.

Door het weken zetten ze niet meer uit in de maag van de karper waardoor er geen verstoppingen/ ontstekingen ontstaan.
Groeten Peter, Knipoog

Aantal karpers 2015: 26 stuks
simba12  
#16 Gepost : vrijdag 1 juli 2011 23:47:23(UTC)
simba12


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 18-6-2011(UTC)
Berichten: 2

hallo met edwin
ik heb ook tijgernoten klaar gemaakt
maar ik ben er onzeker over
ik heb ze ook zeker anderhalve week geweekt
ze blijven hard ik ben gewoon onzeker om er mee te visssen voor dat er iets mis gaat
zoden voor de karper die er van eet en dood gaat
groet edwin
Frank Avezaat  
#17 Gepost : zaterdag 2 juli 2011 00:59:20(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Simba,

gewoon een dagje weken en dan een uurtje koken.
Tijgers blijven altijd hard, maar ze zijn dan volledig uitgezet en zijn prima visbaar.

freaky  
#18 Gepost : zaterdag 2 juli 2011 19:54:38(UTC)
freaky


25 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 564

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
peter servais schreef:
Door het koken worden die giftige stoffen afgebroken.

Door het weken zetten ze niet meer uit in de maag van de karper waardoor er geen verstoppingen/ ontstekingen ontstaan.


zit geen blauwzuur oid bij tijgers, dus koken voor de giftige stoffen hoeft niet.


door te koken zet je het proces in de gang dat de zetmelen worden omgezet in suikers, en daardoor worden je tijgers dus zoeter, en daar ligt (mijn mening) de kracht van de tijgers
leer om te vangen, vang om te leren
peterwiggerman  
#19 Gepost : zondag 3 juli 2011 21:30:07(UTC)
peterwiggerman


20 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Berichten: 256

Voor de zekerheid week ik alle partikles voor en dan de kook er over heen. Just to be safe
Job Verweij  
#20 Gepost : woensdag 27 juli 2011 10:48:35(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Ik had ook een vraagje over tijgernoten , als jullie de tijgernoten gaan weken ; wat is dan de verhouding water / tijgernoot ?
Maakt het uit als je teveel water heb? Ik las net dat het dan moeilijker slijmt of maakt het niet uit?

Gr
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (3)
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.