25 ponder Lid sinds: 21-7-2010(UTC) Berichten: 572
|
Maakt het uit hoelang je tijgernoten of hemp weekt ? Mijn tijgernoten en hemp staan nu een 5 of 6dagen in de week.. ze rieken redelijk hard Kan dit kwaad of zijn deze nog steeds goed te gebruiken ? ben vanplan ze nu te koken. groeten |
De Doorzetter Wint ! |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 20-7-2010(UTC) Berichten: 313
|
Ga maar gauw koken, normaal is 24 uur weken meer dan voldoende. Een wonder dat je er nog geen schimmel op hebt staan... |
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling? |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 21-7-2010(UTC) Berichten: 572
|
coatednuts schreef:Ga maar gauw koken, normaal is 24 uur weken meer dan voldoende. Een wonder dat je er nog geen schimmel op hebt staan... Ik had Gelezen dat erwin ze graag 1 of 2 weken laat weken, hoelanger hij ze weekt hoe beter zei he, maar ik wou even zekerheid, ze zijn zeker nog goed te gebruiken nadat ik ze gekookt heb ? (ben ze nu aan het koken ^^) |
De Doorzetter Wint ! |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 20-7-2010(UTC) Berichten: 313
|
|
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling? |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 21-7-2010(UTC) Berichten: 572
|
|
De Doorzetter Wint ! |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 20-7-2010(UTC) Berichten: 313
|
Dat gaat over tijgernoten. Jij hebt het ook over kemp. Zou kunnen dat het nog gaat met een week, maar ik zie de meerwaarde er niet van in. Hoe langer in het vocht, hoe groter de kans op rot. |
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling? |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 21-7-2010(UTC) Berichten: 572
|
coatednuts schreef:Dat gaat over tijgernoten. Jij hebt het ook over kemp. Zou kunnen dat het nog gaat met een week, maar ik zie de meerwaarde er niet van in. Hoe langer in het vocht, hoe groter de kans op rot. dat is waar, maar het is niet veel hemp, dus dit maakt opzich niet uit als het weg moet. het gaat me vooral om de tijgernoten aangezien het om een kilo of 4 gaat.. moest ik weten of dit mijn vangst kansen zou afnemen of niet.. ? groeten |
De Doorzetter Wint ! |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 20-7-2010(UTC) Berichten: 313
|
Als Erwin er goede resultaten mee heeft bereikt, zal het wel goed zitten. Iig wbt de tijgernoten, hou de kemp ff in de gaten en vertrouw je neus zou ik zo zeggen^^ |
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling? |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 11-6-2011(UTC) Berichten: 187
Bedankjes: 2 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Ha collega's ik ben ook al 3 dagen bezig met mijn tijgernoten heb ze ongeveer 72 uur geweekt en dik 2,5 uur gekookt, maar ik vind dat ze nog heel hard zijn.moet ik ze nu nog langer koken of niet.en wie heeft er ervaring met het donker bier?? misschien dat er ook nog andere manieren zijn. ik hoor het graag. Bewerkt door de gebruiker vrijdag 17 juni 2011 21:40:57(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
one life live it |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
De tijgernoten gewoon 24 uren weken en vervolgens een 1/2 uurtje koken moet voldoende zijn. Vervolgens bruine suiker erbij naar gelang je ze wil zoeten. 1 flesje heineken oud bruin per 2 kilo is mijn maatstaaaf en dan zul je zien na een paar dagen hoe heerlijk ze gaan stropen. |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 11-6-2011(UTC) Berichten: 187
Bedankjes: 2 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
oke bedankt maar ze blijven altijd hard? ik had verwacht dat de binnenkant zachter zou worden. en voer je ze meteen op of vries je ze gewoon weer in na je sessie. |
one life live it |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
Ze blijven hard, alleen ze nemen vocht op waardoor de buitenkern vol word. Ik vries ze gewoon in, wil prima. Als je ze goed maakt kunnen ze ook best een half jaar staan (wel af en toe water verschonen) |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 11-6-2011(UTC) Berichten: 187
Bedankjes: 2 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
|
one life live it |
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 18-8-2010(UTC) Berichten: 6
|
ronald kingma schreef:Ze blijven hard, alleen ze nemen vocht op waardoor de buitenkern vol word. Ik vries ze gewoon in, wil prima. Als je ze goed maakt kunnen ze ook best een half jaar staan (wel af en toe water verschonen) Oehhhh dank je in mijn ijver wat teveel gemaakt geen plaats mer in de vriezer staat nu nog een kilootje of 4 in de stroop (heerlijk dikke kikkerdril lijkt het wel ) met een laagje water erboven zal het water eens verschonen en beginnen te voeren. Trouwens niemand die ook zout gebruikt bij zijn partikels als smaakversterker? heb er vroeger beste resultaten mee gehad en zout maakt het ook langer houdbaar
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.