logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
michiell_  
#1 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 11:37:44(UTC)
michiell_


25 ponder

Lid sinds: 21-7-2010(UTC)
Berichten: 572

Maakt het uit hoelang je tijgernoten of hemp weekt ?

Mijn tijgernoten en hemp staan nu een 5 of 6dagen in de week..
ze rieken redelijk hard Knipoog

Kan dit kwaad of zijn deze nog steeds goed te gebruiken ?

ben vanplan ze nu te koken.

groeten
De Doorzetter Wint !
Sponsor
coatednuts  
#2 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 11:57:04(UTC)
coatednuts


20 ponder

Lid sinds: 20-7-2010(UTC)
Berichten: 313

Ga maar gauw koken, normaal is 24 uur weken meer dan voldoende. Een wonder dat je er nog geen schimmel op hebt staan...
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling?
michiell_  
#3 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 11:59:51(UTC)
michiell_


25 ponder

Lid sinds: 21-7-2010(UTC)
Berichten: 572

coatednuts schreef:
Ga maar gauw koken, normaal is 24 uur weken meer dan voldoende. Een wonder dat je er nog geen schimmel op hebt staan...


Ik had Gelezen dat erwin ze graag 1 of 2 weken laat weken, hoelanger hij ze weekt hoe beter zei he,

maar ik wou even zekerheid,

ze zijn zeker nog goed te gebruiken nadat ik ze gekookt heb ?

(ben ze nu aan het koken ^^)
De Doorzetter Wint !
coatednuts  
#4 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 12:10:13(UTC)
coatednuts


20 ponder

Lid sinds: 20-7-2010(UTC)
Berichten: 313

Waar heb je dat gelezen?
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling?
michiell_  
#5 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 12:17:09(UTC)
michiell_


25 ponder

Lid sinds: 21-7-2010(UTC)
Berichten: 572

coatednuts schreef:
Waar heb je dat gelezen?


dat heb ik hierzo gelezen :
http://www.carpfeeling.c...tst1191_tijgernoten.aspx

Knipoog
De Doorzetter Wint !
coatednuts  
#6 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 12:25:32(UTC)
coatednuts


20 ponder

Lid sinds: 20-7-2010(UTC)
Berichten: 313

Dat gaat over tijgernoten. Jij hebt het ook over kemp. Zou kunnen dat het nog gaat met een week, maar ik zie de meerwaarde er niet van in. Hoe langer in het vocht, hoe groter de kans op rot.
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling?
michiell_  
#7 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 12:29:12(UTC)
michiell_


25 ponder

Lid sinds: 21-7-2010(UTC)
Berichten: 572

coatednuts schreef:
Dat gaat over tijgernoten. Jij hebt het ook over kemp. Zou kunnen dat het nog gaat met een week, maar ik zie de meerwaarde er niet van in. Hoe langer in het vocht, hoe groter de kans op rot.


dat is waar, maar het is niet veel hemp, dus dit maakt opzich niet uit als het weg moet.

het gaat me vooral om de tijgernoten aangezien het om een kilo of 4 gaat..
moest ik weten of dit mijn vangst kansen zou afnemen of niet.. ?

groeten
De Doorzetter Wint !
coatednuts  
#8 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 12:37:36(UTC)
coatednuts


20 ponder

Lid sinds: 20-7-2010(UTC)
Berichten: 313

Als Erwin er goede resultaten mee heeft bereikt, zal het wel goed zitten. Iig wbt de tijgernoten, hou de kemp ff in de gaten en vertrouw je neus zou ik zo zeggen^^
Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling?
luuk  
#9 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 21:16:35(UTC)
luuk


15 ponder

Lid sinds: 11-6-2011(UTC)
Berichten: 187

Bedankjes: 2 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Ha collega's ik ben ook al 3 dagen bezig met mijn tijgernoten heb ze ongeveer 72 uur geweekt en dik 2,5 uur gekookt,
maar ik vind dat ze nog heel hard zijn.moet ik ze nu nog langer koken of niet.en wie heeft er ervaring met het donker bier??
misschien dat er ook nog andere manieren zijn. ik hoor het graag.

Bewerkt door de gebruiker vrijdag 17 juni 2011 21:40:57(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

one life live it
ronald kingma  
#10 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 21:39:09(UTC)
ronald kingma


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 27-1-2010(UTC)
Berichten: 2.275
Man
Nederland

Bedankjes: 7 keer
Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
De tijgernoten gewoon 24 uren weken en vervolgens een 1/2 uurtje koken moet voldoende zijn. Vervolgens bruine suiker erbij naar gelang je ze wil zoeten. 1 flesje heineken oud bruin per 2 kilo is mijn maatstaaaf en dan zul je zien na een paar dagen hoe heerlijk ze gaan stropen. Breede lach


Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
luuk  
#11 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 21:44:04(UTC)
luuk


15 ponder

Lid sinds: 11-6-2011(UTC)
Berichten: 187

Bedankjes: 2 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
oke bedankt maar ze blijven altijd hard? ik had verwacht dat de binnenkant zachter zou worden.
en voer je ze meteen op of vries je ze gewoon weer in na je sessie.
one life live it
ronald kingma  
#12 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 21:58:45(UTC)
ronald kingma


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 27-1-2010(UTC)
Berichten: 2.275
Man
Nederland

Bedankjes: 7 keer
Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
Ze blijven hard, alleen ze nemen vocht op waardoor de buitenkern vol word. Ik vries ze gewoon in, wil prima. Als je ze goed maakt kunnen ze ook best een half jaar staan (wel af en toe water verschonen)


Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
luuk  
#13 Gepost : vrijdag 17 juni 2011 22:21:58(UTC)
luuk


15 ponder

Lid sinds: 11-6-2011(UTC)
Berichten: 187

Bedankjes: 2 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
thnx, gaat goed komen
one life live it
carp95  
#14 Gepost : maandag 20 juni 2011 22:44:35(UTC)
carp95


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 18-8-2010(UTC)
Berichten: 6

ronald kingma schreef:
Ze blijven hard, alleen ze nemen vocht op waardoor de buitenkern vol word. Ik vries ze gewoon in, wil prima. Als je ze goed maakt kunnen ze ook best een half jaar staan (wel af en toe water verschonen)



Oehhhh dank je in mijn ijver wat teveel gemaakt geen plaats mer in de vriezer staat nu nog een kilootje of 4 in de stroop (heerlijk dikke kikkerdril lijkt het wel ) met een laagje water erboven zal het water eens verschonen en beginnen te voeren.


Trouwens niemand die ook zout gebruikt bij zijn partikels als smaakversterker? heb er vroeger beste resultaten mee gehad en zout maakt het ook langer houdbaar
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (5)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.