logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
leen  
#1 Gepost : zondag 6 maart 2011 19:56:12(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
48 uur geweekt.
40 minuten gekookt
4,5 dag in een gesloten emmer laten staan (niet opengemaakt tussendoor).
Water is wel iets stroperig geworden, maar zeker niet gaan slijmen.

Enig idee waarom niet?
Sponsor
Patrick Wolters  
#2 Gepost : zondag 6 maart 2011 20:01:27(UTC)
Patrick Wolters


35 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 917

Bedankjes: 3 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
Mischien is het juist goed de deksel er juist wel af en toe af te halen.
Maar heb geduld ze gaan heus wel slijmen.
Mvg Patrick
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop.
ferenc  
#3 Gepost : zondag 6 maart 2011 20:20:18(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Waar heb je ze staan? Buiten?
timvanzanten  
#4 Gepost : zondag 6 maart 2011 20:22:24(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
toevallig suiker en oud bruin toegevoegd om het gistingsproces te bevorderen? zo nee, dan is het even wachten tot alles gaat gisten.
leen  
#5 Gepost : zondag 6 maart 2011 20:58:25(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
ferenc schreef:
Waar heb je ze staan? Buiten?


Nee, binnen in een kamer waar het ~ 20 graden is.
leen  
#6 Gepost : zondag 6 maart 2011 20:59:29(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
timvanzanten schreef:
toevallig suiker en oud bruin toegevoegd om het gistingsproces te bevorderen? zo nee, dan is het even wachten tot alles gaat gisten.

Nope. Deze keer niet. Had de laatste keer wel suiker toegevoegd.
Maar zoals ik het lees nog een paar dagen geduld. Met dit weer is dat geen probleem. Misschien woensdag een dagje meepikken.
Frank Penning  
#7 Gepost : zondag 6 maart 2011 21:44:36(UTC)
Frank Penning


20 ponder

Lid sinds: 27-8-2009(UTC)
Berichten: 375

niet met je handen er in gaan zitten..
ferenc  
#8 Gepost : zondag 6 maart 2011 21:48:31(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
leen schreef:
ferenc schreef:
Waar heb je ze staan? Buiten?


Nee, binnen in een kamer waar het ~ 20 graden is.


Oke, dan ligt het niet daar aan :-" zonder slijm vangen ze ook wel
roy pluim  
#9 Gepost : maandag 7 maart 2011 21:55:38(UTC)
roy pluim


20 ponder

Lid sinds: 14-12-2009(UTC)
Berichten: 274

Toevallig raven tijgernootjes?
leen  
#10 Gepost : maandag 7 maart 2011 22:20:04(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
roy pluim schreef:
Toevallig raven tijgernootjes?


Nope. Hengelsport Vught.
Met de vorige zak slijmde de meuk als een dolle.
Yannick de Boer  
#11 Gepost : maandag 7 maart 2011 22:28:41(UTC)
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

Heb ik ook somsThink
Heb je het vaker gehad?
leen  
#12 Gepost : maandag 7 maart 2011 22:48:30(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Yannick de Boer schreef:
Heb ik ook somsThink
Heb je het vaker gehad?


Ben ze sinds de herfst vorig jaar gaan "maken". Was dus 1x (de rest in kleine porties ingevroren toen).
Dus so far, 1x wel, 1x niet.

Zou dus kunnen dat de noten niet in orde waren (smaakten goed en voor de rest kon ik er ook niets verkeerds aan zien/voelen).
Donnie  
#13 Gepost : dinsdag 8 maart 2011 02:22:57(UTC)
Donnie


20 ponder

Lid sinds: 24-12-2010(UTC)
Berichten: 205

Leen misschien heb je hier wel wat aan Blij

http://www.karper-droom.be/content/view/310/35/

Mvg,
Patrick.
Carpfishing is an important thing of living.
Frank Penning  
#14 Gepost : dinsdag 8 maart 2011 15:27:27(UTC)
Frank Penning


20 ponder

Lid sinds: 27-8-2009(UTC)
Berichten: 375

heb je na het koken er met je handen in gezeten????
leen  
#15 Gepost : dinsdag 8 maart 2011 19:09:50(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Frank Penning schreef:
heb je na het koken er met je handen in gezeten????


Nope. Na het koken vorige week maandagavond buiten af te laten koelen en lauw vanuit de pan de emmer in, desksel erop in in de 20 graden kamer laten staan.
Vrijdag deksel eraf. lekkere lucht, maar geen slijm.
Ik verdenk de kwaliteit van de noten.
leen  
#16 Gepost : dinsdag 8 maart 2011 19:12:26(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds:: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Donnie schreef:
Leen misschien heb je hier wel wat aan Blij

http://www.karper-droom.be/content/view/310/35/

Mvg,
Patrick.


Hmm daar staat een bereidingswijze. Niet de meest handige (7 (!!) uur koken. Prefereer toch eerst weken. 7 uur koken lukt echt niet, want ik laat niet iets op het vuur staan als ik weg ben.
Stefan Huijsman  
#17 Gepost : vrijdag 15 april 2011 11:06:00(UTC)
Stefan Huijsman


10 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Berichten: 96

Frank Penning schreef:
heb je na het koken er met je handen in gezeten????


Misschien een domme vraag, maar waarom mag je er met je handen niet inzitten?
Frank Penning  
#18 Gepost : vrijdag 15 april 2011 11:29:12(UTC)
Frank Penning


20 ponder

Lid sinds: 27-8-2009(UTC)
Berichten: 375

aan je handen zitten bacterien die het gistings proces negatief beinvloeden...
Andre  
#19 Gepost : vrijdag 15 april 2011 11:38:46(UTC)
Andre


30 ponder

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 634

Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
Bij mij maakt dat over t algemeen niet echt uit..
promise2die4  
#20 Gepost : dinsdag 26 april 2011 11:23:37(UTC)
promise2die4


10 ponder

Lid sinds: 13-4-2011(UTC)
Berichten: 84

je doet niks fouts de ene keer slijmen noten als een gek en de andere keer pas na een lange tijd wachten soms wel 6 dagen..

wel zeg ik mocht je ze snel willen laten slijmen doe er dan een bruin biertje bij..
zelf zou ik er geen suiker bij doen de noot is al zoet van zich zelf en het heeft verder geen toegevoegde waarde ook niet als het om het gisten gaat...

wel zeg ik.. ga naar de AH en haal een zakje gist en doe op 1 kilo 1 lepel gist erin en voila het slijm komt er snel aan..

en als je wat slijm erop heb doe je er wat citroensap bij en dit zorgt ervoor dat ze minder snel gaan rotten en stinken dat sap is een soort conserveringsmiddel Knipoog

succes
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (3)
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.