40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
48 uur geweekt. 40 minuten gekookt 4,5 dag in een gesloten emmer laten staan (niet opengemaakt tussendoor). Water is wel iets stroperig geworden, maar zeker niet gaan slijmen.
Enig idee waarom niet?
|
|
|
|
35 ponderLid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 917
Bedankjes: 3 keer Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
|
Mischien is het juist goed de deksel er juist wel af en toe af te halen. Maar heb geduld ze gaan heus wel slijmen. Mvg Patrick |
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop. |
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
Waar heb je ze staan? Buiten?
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
toevallig suiker en oud bruin toegevoegd om het gistingsproces te bevorderen? zo nee, dan is het even wachten tot alles gaat gisten.
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
ferenc schreef:Waar heb je ze staan? Buiten? Nee, binnen in een kamer waar het ~ 20 graden is.
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
timvanzanten schreef:toevallig suiker en oud bruin toegevoegd om het gistingsproces te bevorderen? zo nee, dan is het even wachten tot alles gaat gisten. Nope. Deze keer niet. Had de laatste keer wel suiker toegevoegd. Maar zoals ik het lees nog een paar dagen geduld. Met dit weer is dat geen probleem. Misschien woensdag een dagje meepikken.
|
|
|
|
20 ponderLid sinds: 27-8-2009(UTC) Berichten: 375
|
niet met je handen er in gaan zitten..
|
|
|
|
CarpFeeling CrewLid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
leen schreef:ferenc schreef:Waar heb je ze staan? Buiten? Nee, binnen in een kamer waar het ~ 20 graden is. Oke, dan ligt het niet daar aan :-" zonder slijm vangen ze ook wel
|
|
|
|
20 ponderLid sinds: 14-12-2009(UTC) Berichten: 274
|
Toevallig raven tijgernootjes?
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
roy pluim schreef:Toevallig raven tijgernootjes? Nope. Hengelsport Vught. Met de vorige zak slijmde de meuk als een dolle.
|
|
|
|
15 ponderLid sinds: 17-2-2011(UTC) Berichten: 124
|
Heb ik ook soms Heb je het vaker gehad?
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
Yannick de Boer schreef:Heb ik ook soms Heb je het vaker gehad? Ben ze sinds de herfst vorig jaar gaan "maken". Was dus 1x (de rest in kleine porties ingevroren toen). Dus so far, 1x wel, 1x niet. Zou dus kunnen dat de noten niet in orde waren (smaakten goed en voor de rest kon ik er ook niets verkeerds aan zien/voelen).
|
|
|
|
20 ponderLid sinds: 24-12-2010(UTC) Berichten: 205
|
|
Carpfishing is an important thing of living. |
|
|
|
20 ponderLid sinds: 27-8-2009(UTC) Berichten: 375
|
heb je na het koken er met je handen in gezeten????
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
Frank Penning schreef:heb je na het koken er met je handen in gezeten???? Nope. Na het koken vorige week maandagavond buiten af te laten koelen en lauw vanuit de pan de emmer in, desksel erop in in de 20 graden kamer laten staan. Vrijdag deksel eraf. lekkere lucht, maar geen slijm. Ik verdenk de kwaliteit van de noten.
|
|
|
|
40 ponderLid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385   Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
Hmm daar staat een bereidingswijze. Niet de meest handige (7 (!!) uur koken. Prefereer toch eerst weken. 7 uur koken lukt echt niet, want ik laat niet iets op het vuur staan als ik weg ben.
|
|
|
|
10 ponderLid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 96
|
Frank Penning schreef:heb je na het koken er met je handen in gezeten???? Misschien een domme vraag, maar waarom mag je er met je handen niet inzitten?
|
|
|
|
20 ponderLid sinds: 27-8-2009(UTC) Berichten: 375
|
aan je handen zitten bacterien die het gistings proces negatief beinvloeden...
|
|
|
|
30 ponderLid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 634
Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
|
Bij mij maakt dat over t algemeen niet echt uit..
|
|
|
|
10 ponderLid sinds: 13-4-2011(UTC) Berichten: 84
|
je doet niks fouts de ene keer slijmen noten als een gek en de andere keer pas na een lange tijd wachten soms wel 6 dagen.. wel zeg ik mocht je ze snel willen laten slijmen doe er dan een bruin biertje bij.. zelf zou ik er geen suiker bij doen de noot is al zoet van zich zelf en het heeft verder geen toegevoegde waarde ook niet als het om het gisten gaat... wel zeg ik.. ga naar de AH en haal een zakje gist en doe op 1 kilo 1 lepel gist erin en voila het slijm komt er snel aan.. en als je wat slijm erop heb doe je er wat citroensap bij en dit zorgt ervoor dat ze minder snel gaan rotten en stinken dat sap is een soort conserveringsmiddel  succes
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.