logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
roy pluim  
#1 Gepost : dinsdag 30 november 2010 18:37:57(UTC)
roy pluim


20 ponder

Lid sinds: 14-12-2009(UTC)
Berichten: 274

Hallo,

Heeft iemand een een schema over het uit lekken van olie soorten
Hoeveel vismeel uit lokt en dan bijf lt,vlt,garnaalmeel enz'
En dan natuurlijk bij welke temperatuut en nog effectief is


Groeten roy
Sponsor
carpfigter  
#2 Gepost : woensdag 1 december 2010 14:55:54(UTC)
carpfigter


35 ponder

Lid sinds: 25-12-2009(UTC)
Berichten: 835

een schema zou me verwonderen dat iemand dat heeft , alleen kan ik je zeggen dat vismelen en olie minder goed zijn in de koudere maanden , vismeel omdat ze al niet veel eten en rapper vol zitten van een vismeelboilie wel kan 100kg op een kg mix niet veel kwaad doen maar de uitlekkingspercentage pfoooew wat een moeilijke vraag grtzz
if you pay peanuts you catch monckey's ................
jari bonouvrie  
#3 Gepost : woensdag 1 december 2010 16:25:17(UTC)
jari bonouvrie


25 ponder

Lid sinds: 16-11-2010(UTC)
Berichten: 350

vismeel is eigenlijk 100% proteine, verzadigd snel en dat moet dus niet in de winter.
@carpfighter ik denk dat je bedoelt 100gr per kg Breede lach,

percentages en schema's zullen er volgens mij niet zijn, ik zou eerder kijken naar de voedingswaardes van een boilie
hij staat al ergens op dit forum maar toch: www.baitcalculator.com

als je nog iets wilt weten hoor ik t wel van je Knipoog
timvanzanten  
#4 Gepost : woensdag 1 december 2010 16:48:14(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
pff, ik heb wel een schema voor je van flavours op alcoholbasis. welke alcoholbasis het minst en het meest uitlekt. bij olien is dit een ander verhaal en gaat volgens mij om de viscositeit. dit werkt op het simpele gegeven dat een stroperige dikke olie minder snel uitlekt dan een dunne olie. daarbij heeft uitlekken niet alleen te maken met de flavourbasis maar ook met de grofheid van je boilie. een boilie met een redelijk percentage birdfood en melkpoeder wasemt nu eenmaal meer uit.

gr.
Mister X  
#5 Gepost : woensdag 1 december 2010 19:05:44(UTC)
Mister X


50 ponder

Lid sinds: 27-8-2010(UTC)
Berichten: 2.336

Denk dat je hier over niet al te moelijk moet doen gebruik zelf flavours
op alcohol basis voor de winter, de zomer kan je zo wel olie/alcohol basis
flavours gebruiken geen probleem. probeer je visserij zo simpel mogelijk te houden
+ je eigen extra's inbreng. lijstjes over flavours zijn er denk ik niet toch
Wordt te veel werkt (variabelen) mijn advies test je eigen flavoers uit hier op
kan je conclusie's trekken op papier zetten eigen persoonlijk administratie Knipoog

Bewerkt door de gebruiker woensdag 1 december 2010 19:06:16(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

roy pluim  
#6 Gepost : woensdag 1 december 2010 22:57:43(UTC)
roy pluim


20 ponder

Lid sinds: 14-12-2009(UTC)
Berichten: 274

Ik denk het wel,wat ik moet gebruiken weet ik wel en dat nu geen 50 procent vis in je bol moet zitten of een lading olie,maar ik was opzoek bij welke temp olie uitlekt,waar het begint, en waar het optimaal is,
carpfigter  
#7 Gepost : woensdag 1 december 2010 23:31:33(UTC)
carpfigter


35 ponder

Lid sinds: 25-12-2009(UTC)
Berichten: 835

jari bonouvrie schreef:
vismeel is eigenlijk 100% proteine, verzadigd snel en dat moet dus niet in de winter.
@carpfighter ik denk dat je bedoelt 100gr per kg Breede lach,

percentages en schema's zullen er volgens mij niet zijn, ik zou eerder kijken naar de voedingswaardes van een boilie
hij staat al ergens op dit forum maar toch: www.baitcalculator.com

als je nog iets wilt weten hoor ik t wel van je Knipoog
ja idd bedoelde 100gr wow man even een foutje van me haha Domme ik
if you pay peanuts you catch monckey's ................
Jeroen Luppe  
#8 Gepost : zondag 2 januari 2011 12:47:02(UTC)
Jeroen Luppe


25 ponder

Lid sinds: 12-6-2010(UTC)
Berichten: 437

roy pluim schreef:
Hallo,

Heeft iemand een een schema over het uit lekken van olie soorten
Hoeveel vismeel uit lokt en dan bijf lt,vlt,garnaalmeel enz'
En dan natuurlijk bij welke temperatuut en nog effectief is

Groeten roy


Kijk met deze lage temperaturen eens in de schuur/garage als je daar verschillende toevoegingen/dipjes/olieen hebt staan.
Je kan met deze temperaturen mooi zien welke stollen en welke vloeibaar blijven. (tenminste als je geen verwarmde garage/schuur hebt)
Dit heeft ongetwijfeld effect op het uitlekken bij koude water temperaturen.

Had een flesje olie in de schuur staan en dacht die zal wel over datum zijn, maar eenmaal op temperatuurd was deze weer helder en helemaal vloeibaar.

't is maar een tip Knipoog
The Baits
Erwin  
#9 Gepost : zondag 2 januari 2011 13:12:30(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
En een hele goede Jeroen!!
roy pluim  
#10 Gepost : zondag 2 januari 2011 13:14:13(UTC)
roy pluim


20 ponder

Lid sinds: 14-12-2009(UTC)
Berichten: 274

Oke bedankt voor de informatie
ronald kingma  
#11 Gepost : zondag 2 januari 2011 19:10:42(UTC)
ronald kingma


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 27-1-2010(UTC)
Berichten: 2.275
Man
Nederland

Bedankjes: 7 keer
Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
goede tip jeroen heb gelijk ook even gekeken.


Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
jari bonouvrie  
#12 Gepost : zondag 2 januari 2011 19:21:57(UTC)
jari bonouvrie


25 ponder

Lid sinds: 16-11-2010(UTC)
Berichten: 350

toevallig dat je het zegt!
ik was laatst bij me oma en daar stond een fles olie in de schuur helemaal wit en in ``vaste`` vorm
niet over nagedacht dat je daar ook gebruik van kan maken Knipoog
iig bedankt voor de zeer handige tip!
BartT  
#13 Gepost : maandag 17 januari 2011 10:53:27(UTC)
BartT


5 ponder

Lid sinds: 19-12-2010(UTC)
Berichten: 24


Voor "normale" visolie (bv haring/sardien) zou ik 15 graden watertemp. aanhouden, wanneer je meer dan 20ml per kg wil gaan gebruiken. Zalmolie is een stuk dunner en kan dus ook op lagere temperaturen gebruikt worden.
Het oplossen van lt/vlt/pd vismelen, melkpoeders en ander wateroplosbare meuk is denk ik moeilijk te bepalen. Je basis en andere ingredienten en watertemp. hebben daar ook weer een behoorlijke invloed op. Zou zeggen gewoon even testen in een glas/emmer met water.
Boilies produceren, je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wil!
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (4)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.