Nieuwe uitzetting Lid sinds: 22-9-2010(UTC) Berichten: 8
|
Ik wil eens met tijgernoten gaan voeren en vissen. Kan iemand niju vertellen hoe lang je die moet koken? Op internet zegt de een 1 uur koken is genoeg, de ander 2 dagen weken en 2 uur koken. Moet je ze invriezen met of zonder vocht?
Wie helpt mij:-s
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Bekijkt berichten in topic: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Hè Henk. Ik laat de tijgers het liefst minimaal een week in het water staan. Als het kan langer. Ze worden dan al groter en zachter. Om deze reden hoef je ze dan ook minder lang te koken. Ik kook ze na twee weken in het water te hebben gelegen ongeveer 30 min. Haal een grote noot uit de pan en bijt deze door midden. Is hij kapperig en gaat het gemakkelijk zijn ze goed! Ik vries ze ook nooit in omdat ik ze meestal meteen opmaak, maar vind het ook niet erg ze nog een tijd in het kookvocht te laten. Ze worden wel wat zuurder (gisten) maar dit is in mijn ogen een natuurlijke flavour. Ik heb er een tijdje geleden ook een artikel over geschreven. Misschien dat je er wat aan hebt: Http://www.carpfeeling.c...rnoten&ContentID=222Gr. Erwin Bewerkt door de gebruiker donderdag 23 september 2010 00:28:48(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 12-5-2010(UTC) Berichten: 270
|
Als je de tijgers eerst 24-48 uur weekt en daarna een half uur tot 1 uur kookt zen ze zijn wel crunchy maar makkelijk door te bijten en bijna geheel glad dan zijn ze top. De noten daarna een dag of 3-4 in een gesloten emmer in het kook vocht laten staan voor het natuurlijke gisting proces. Mocht je haast hebben en eerder willen vissen/voeren zet dan de noten in heet/kokend water en laat ze daar 6 uur in weken. Daarna op de zelfde wijze koken en laten gisten. Het gist proces kan je versnellen door er een flesje Oud bruin bier aan toe te voegen. Ik zowel het Spiegel magazine als in Karper staat een mooie reportage over de tijgers. In het Spiegel magazine is het geschreven door de alom gerespecteerde importeur en sponsor Ronnie van Berlo van Aas Voor Karpers.
Gr. Jorgen |
Wie het Kleine niet eert is het Grote niet weert.
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Henk, er zijn inderdaad veel verschillende meningen over het koken van je tijgernoten. Voor mij volstaat een 24 uur weken en een uur koken. Het belangrijkste is dat de noot volledig is uitgezet door water (glad uiterlijk). De noot is dan gewoon goed. Je kunt hem ook direct inzetten. Wil je een slijmerige noot dan zal je hem even in gesloten emmer moeten bewaren gedurende 2/3 dagen. Als je ze in wilt vriezen zou ik dit doen met kookvocht. Hier zitten diverse stoffen/suikers in die bij het koken vrijkomen. Kijk anders eens op de onderstaande link voor meer tijgernoot info; http://www.aasvoorkarper...pages.view&page_id=5Grt, Frank
|
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 22-9-2010(UTC) Berichten: 8
|
Bedankt mannen, Hier heb ik wat aan. De basis is volgens mij dat ze weken om ze zacht te krijgen en dan koken om ze vol en glad te krijgen. Ze staan nu een dag in de week, dus morgen maar eens kijken en koken. En dat met oud bruin gisting op weg helpen vind ik zonde.o TNX Bewerkt door de gebruiker donderdag 23 september 2010 18:27:37(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290
Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
|
waarom moet de noot glad zijn dan?? |
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest' |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Dan is hij volledig volgezogen met water en dus klaar. Henk, andere tips om toe te voegen zijn cola en bruine basterdsuiker
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 12-5-2010(UTC) Berichten: 270
|
Of een flinke schep Chili peper... |
Wie het Kleine niet eert is het Grote niet weert.
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 23-6-2010(UTC) Berichten: 106
|
je kan er ook melasse of rietsuikermelasse door doen voor of na het koken. daar heb ik namelijk vaak succes mee |
red de boom,eet een bever |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 7-10-2009(UTC) Berichten: 412
|
gewoon lekker niks doorheen doen.. spul is al zoet genoeg van zichzelf
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 23-6-2010(UTC) Berichten: 106
|
ja das zo,maar op wateren waar ik vis willen ze naturel niet vreten dus het kan soms net de doorslag geven |
red de boom,eet een bever |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 7-10-2009(UTC) Berichten: 412
|
gewoon doen waar jezelf een goed gevoel bij hebt... maar soms kan een beetje extra inderdaad de doorslag geven! al is een door de midden geknipte tijgernoot geprobeerd?
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
Leroy86 schreef:gewoon doen waar jezelf een goed gevoel bij hebt... maar soms kan een beetje extra inderdaad de doorslag geven! al is een door de midden geknipte tijgernoot geprobeerd? over stukken tygers gesproken, weet iemand een snelle en gemakkelijke manier om tygers te 'chruchen'? behalve met een mixer dan, mag ik niet van myn ma |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
idd, of een korda krusha of een baitchopper!
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
ik heb geen crusher of baitchopper... dus? en je moet ze tog na het koken in stukken doen, of is ervoor beter? |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 3-11-2009(UTC) Berichten: 2.324
|
gewoon na het koken in de keukenmachine gooien..... die gebruik ik ook als ik mijn boilies ga hakken...... |
elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...
sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!
|
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 22-9-2010(UTC) Berichten: 8
|
De tijgernoten zijn gelukt. Paar kilo ingevroren in eigen slijmie vocht. Ook al mee gevoerd en gevist, maar mocht nog geen run noteren.
@ chiele- neem 2 bakstenen en crunch ze daar mee, krijg je ook geen poeder/pap als je de keukenmachine te lang aan hebt gehad.Is wel wat werk
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 23-6-2010(UTC) Berichten: 106
|
Lekker om mee te nemen die stenen Die korda krusha werkt wel maar hoor van mensen dat die punten snel breken met noten. |
red de boom,eet een bever |
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
henk seyerlin schreef: @ chiele- neem 2 bakstenen en crunch ze daar mee, krijg je ook geen poeder/pap als je de keukenmachine te lang aan hebt gehad.Is wel wat werk
bedankt voor de tip ! |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.