logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

3 Pagina's123>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
henk seyerlin  
#1 Gepost : donderdag 23 september 2010 00:16:06(UTC)
henk seyerlin


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 22-9-2010(UTC)
Berichten: 8

Ik wil eens met tijgernoten gaan voeren en vissen.
Kan iemand niju vertellen hoe lang je die moet koken?
Op internet zegt de een 1 uur koken is genoeg, de ander 2 dagen weken en 2 uur koken.
Moet je ze invriezen met of zonder vocht?

Wie helpt mij:-s
Sponsor
Erwin  
#2 Gepost : donderdag 23 september 2010 00:28:17(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Hè Henk.

Ik laat de tijgers het liefst minimaal een week in het water staan. Als het kan langer. Ze worden dan al groter en zachter. Om deze reden hoef je ze dan ook minder lang te koken. Ik kook ze na twee weken in het water te hebben gelegen ongeveer 30 min. Haal een grote noot uit de pan en bijt deze door midden. Is hij kapperig en gaat het gemakkelijk zijn ze goed! Ik vries ze ook nooit in omdat ik ze meestal meteen opmaak, maar vind het ook niet erg ze nog een tijd in het kookvocht te laten. Ze worden wel wat zuurder (gisten) maar dit is in mijn ogen een natuurlijke flavour.

Ik heb er een tijdje geleden ook een artikel over geschreven. Misschien dat je er wat aan hebt: Http://www.carpfeeling.c...rnoten&ContentID=222

Gr. Erwin

Bewerkt door de gebruiker donderdag 23 september 2010 00:28:48(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Jorgen  
#3 Gepost : donderdag 23 september 2010 12:02:34(UTC)
Jorgen


20 ponder

Lid sinds: 12-5-2010(UTC)
Berichten: 270

Als je de tijgers eerst 24-48 uur weekt en daarna een half uur tot 1 uur kookt zen ze zijn wel crunchy maar makkelijk door te bijten en bijna geheel glad dan zijn ze top.
De noten daarna een dag of 3-4 in een gesloten emmer in het kook vocht laten staan voor het natuurlijke gisting proces.
Mocht je haast hebben en eerder willen vissen/voeren zet dan de noten in heet/kokend water en laat ze daar 6 uur in weken.
Daarna op de zelfde wijze koken en laten gisten.
Het gist proces kan je versnellen door er een flesje Oud bruin bier aan toe te voegen.
Ik zowel het Spiegel magazine als in Karper staat een mooie reportage over de tijgers.
In het Spiegel magazine is het geschreven door de alom gerespecteerde importeur en sponsor Ronnie van Berlo van Aas Voor Karpers.

Gr. Jorgen
Wie het Kleine niet eert is het Grote niet weert.
Frank Avezaat  
#4 Gepost : donderdag 23 september 2010 16:38:22(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Henk,

er zijn inderdaad veel verschillende meningen over het koken van je tijgernoten.
Voor mij volstaat een 24 uur weken en een uur koken. Het belangrijkste is dat de noot volledig is uitgezet door water (glad uiterlijk).
De noot is dan gewoon goed. Je kunt hem ook direct inzetten.

Wil je een slijmerige noot dan zal je hem even in gesloten emmer moeten bewaren gedurende 2/3 dagen.
Als je ze in wilt vriezen zou ik dit doen met kookvocht. Hier zitten diverse stoffen/suikers in die bij het koken vrijkomen.

Kijk anders eens op de onderstaande link voor meer tijgernoot info;
http://www.aasvoorkarper...pages.view&page_id=5

Grt,
Frank
henk seyerlin  
#5 Gepost : donderdag 23 september 2010 18:21:48(UTC)
henk seyerlin


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 22-9-2010(UTC)
Berichten: 8

Bedankt mannen,
Hier heb ik wat aan.
De basis is volgens mij dat ze weken om ze zacht te krijgen en dan koken om ze vol en glad te krijgen.
Ze staan nu een dag in de week, dus morgen maar eens kijken en koken.
En dat met oud bruin gisting op weg helpen vind ik zonde.oBlij
TNX

Bewerkt door de gebruiker donderdag 23 september 2010 18:27:37(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Lodewijk  
#6 Gepost : donderdag 23 september 2010 19:46:06(UTC)
Lodewijk


55 ponder

Lid sinds: 17-3-2010(UTC)
Berichten: 4.290

Bedankjes: 2 keer
Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
waarom moet de noot glad zijn dan??
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest'
Frank Avezaat  
#7 Gepost : donderdag 23 september 2010 20:00:37(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Dan is hij volledig volgezogen met water en dus klaar.

Henk, andere tips om toe te voegen zijn cola en bruine basterdsuiker Knipoog
Jorgen  
#8 Gepost : donderdag 23 september 2010 21:09:01(UTC)
Jorgen


20 ponder

Lid sinds: 12-5-2010(UTC)
Berichten: 270

Of een flinke schep Chili peper...
Wie het Kleine niet eert is het Grote niet weert.
PerryMeter  
#9 Gepost : donderdag 23 september 2010 22:32:45(UTC)
PerryMeter


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2010(UTC)
Berichten: 106

je kan er ook melasse of rietsuikermelasse door doen voor of na het koken.
daar heb ik namelijk vaak succes mee
red de boom,eet een bever
Leroy86  
#10 Gepost : donderdag 23 september 2010 22:58:57(UTC)
Leroy86


25 ponder

Lid sinds: 7-10-2009(UTC)
Berichten: 412

gewoon lekker niks doorheen doen..
spul is al zoet genoeg van zichzelf
PerryMeter  
#11 Gepost : donderdag 23 september 2010 23:01:35(UTC)
PerryMeter


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2010(UTC)
Berichten: 106

ja das zo,maar op wateren waar ik vis willen ze naturel niet vreten dus het kan soms net de doorslag geven
red de boom,eet een bever
Leroy86  
#12 Gepost : donderdag 23 september 2010 23:15:50(UTC)
Leroy86


25 ponder

Lid sinds: 7-10-2009(UTC)
Berichten: 412

gewoon doen waar jezelf een goed gevoel bij hebt...
maar soms kan een beetje extra inderdaad de doorslag geven!
al is een door de midden geknipte tijgernoot geprobeerd?
chiele  
#13 Gepost : woensdag 29 september 2010 19:51:19(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

Leroy86 schreef:
gewoon doen waar jezelf een goed gevoel bij hebt...
maar soms kan een beetje extra inderdaad de doorslag geven!
al is een door de midden geknipte tijgernoot geprobeerd?


over stukken tygers gesproken, weet iemand een snelle en gemakkelijke manier om tygers te 'chruchen'?
behalve met een mixer dan, mag ik niet van myn ma Knipoog
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
ferenc  
#14 Gepost : woensdag 29 september 2010 20:11:07(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
korda CRUSHER!!!!!

timvanzanten  
#15 Gepost : woensdag 29 september 2010 20:52:12(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
idd, of een korda krusha of een baitchopper!
chiele  
#16 Gepost : donderdag 30 september 2010 00:19:49(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

ik heb geen crusher of baitchopper... dus? Tong
en je moet ze tog na het koken in stukken doen, of is ervoor beter?
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
steef zenden  
#17 Gepost : donderdag 30 september 2010 09:41:08(UTC)
steef zenden


50 ponder

Lid sinds: 3-11-2009(UTC)
Berichten: 2.324

gewoon na het koken in de keukenmachine gooien.....
die gebruik ik ook als ik mijn boilies ga hakken......
elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...

sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!

henk seyerlin  
#18 Gepost : donderdag 30 september 2010 13:49:08(UTC)
henk seyerlin


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 22-9-2010(UTC)
Berichten: 8

De tijgernoten zijn gelukt.
Paar kilo ingevroren in eigen slijmie vocht.
Ook al mee gevoerd en gevist, maar mocht nog geen run noteren.

@ chiele- neem 2 bakstenen en crunch ze daar mee, krijg je ook geen poeder/pap als je de keukenmachine te lang aan hebt gehad.Is wel wat werk
PerryMeter  
#19 Gepost : donderdag 30 september 2010 14:21:19(UTC)
PerryMeter


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2010(UTC)
Berichten: 106

Lekker om mee te nemen die stenen Knipoog
Die korda krusha werkt wel maar hoor van mensen dat die punten snel breken met noten.

red de boom,eet een bever
chiele  
#20 Gepost : vrijdag 1 oktober 2010 20:10:09(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

henk seyerlin schreef:

@ chiele- neem 2 bakstenen en crunch ze daar mee, krijg je ook geen poeder/pap als je de keukenmachine te lang aan hebt gehad.Is wel wat werk


bedankt voor de tip ! Knipoog
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (5)
3 Pagina's123>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.