logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Nicky  
#1 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 00:16:03(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Het slijmen van de noten lukt maar niet !
2 of 3'keer gelukt op 300 kg noten...
De uitleg van suiker en deksel dicht laten doe ik.
Heb al van alles geprobeerd ( meer suiker, minder vocht , meer
Vocht,geschoonde noten , ongeschoond, plastiek folie op
De noot). Iemand enig idee hoe het zeker moet gaan?
K heb ze al eens 12'dagen laten staan en nog niks slijm.
Sponsor
Tijgernootje  
#2 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 00:28:25(UTC)
Tijgernootje


20 ponder

Lid sinds: 5-5-2012(UTC)
Berichten: 311

Mijn slijmen ook niet maar gewoon op gevangen.

Waar heb je de tijgernoten gekocht?
Nicky  
#3 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 00:34:59(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ja ik vis er ook gewoon mee.
Maar wil ze toch aan het slijmen krijgen.
Het is 3 keer gelukt en heb daar en beter gevoel bij dus...
Gekocht bij avk
Erwin Krijgsman  
#4 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 01:03:58(UTC)
Erwin Krijgsman


25 ponder

Lid sinds: 6-11-2010(UTC)
Berichten: 533

Bedankjes: 27 keer
Is 4 keer bedankt in 3 post(s)
Kwalitatief goede en verse noten slijmen altijd na weken en koken. Je moet er zelfs moeite voor doen om het niet te laten gebeuren. Met een dag of 2/3 moet dit proces beginnen, na 14 dagen kan het wel weer afnemen.

Mvg ErwinAngel
Van de passie voor het karpervissen mijn werk gemaakt...
Nicky  
#5 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 01:16:36(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ja dat hoor ik overal. Dat ze na 3 dagen
Gaan slijmen ! Maar toch hier niet? Anders
Had ik geen bericht geplaatst hier...
Aas voor karpers hebben toch goei noten niet?

Mvg nicky
Frank Avezaat  
#6 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 09:07:20(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Nicky,

Met de tijgers van AvK moet het echt wel lukken. Ik krijg altijd slijmers.
Laat je de tijgernoten in hun kookvocht staan? Dit is wel belangrijk, omdat de suikers (die bij het koken zijn vrijgekomen) zullen gaan gisten. Deze zorgen voor het slijm.
Nicky  
#7 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 12:33:44(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ik laat ze weken in het vocht waar ik ze kook
En waar ik ze in laat staan. Dat is normaal toch goed?
Ik gebruik op 10 kg gedroogde noten 1,5 kg suiker.
Ik heb al verschillende noten van hun geprobeerd .
Maar het wilt niet lukken. Ze staan in een garage op een donker
Plaats . Is dat mss het probleem?

Mvg nicky
Frank Avezaat  
#8 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 12:39:42(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Zou in principe geen probleem moeten zijn. Warmte is echter een pluspunt, dus misschien de emmer eens op een warmer plekje (in de zon) zetten een paar dagen?
Nicky  
#9 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 13:06:00(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Heb ik al eens gedaan. Dan beginnen ze na 5 dagen
Te stinken naar alcohol vind ik. Daarom zet ik ze nu 10 dagen
Binnen. Ik snap er eigenlijk niks van bij iedereen lijkt het
Zo simpel en hier lukt het voor geen meter.
Frank Avezaat  
#10 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 13:07:29(UTC)
Frank Avezaat


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 1.664
Nederland

Bedankjes: 6 keer
Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
Het stinken kan wellicht worden verklaard door het gistingsproces. Hierdoor gaan ze slijmen.
Nicky  
#11 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 13:08:08(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
De emmer moet dicht gelaten worden en ook niet bij bewegen?
Of zit ik mis. Ik doe hem heet dicht en laat hem dan staan.
Nicky  
#12 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 13:11:48(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Dus ze toch zo laten staan in de zon .
Er mag toch gekeken worden tijdens het proces
Of ze geslijmt zijn of niet ? Een van Dees zal
Ik nog eens proberen . Ma vind da ze dan echt beginnen te
Rieken en ook een laagje schimmel op .

Grtz
Boe  
#13 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 16:15:52(UTC)
Boe


10 ponder

Lid sinds: 20-4-2013(UTC)
Berichten: 66

Bedankjes: 1 keer
Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
Gwn lkr zonder slijm laten.
ronald308  
#14 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 18:05:03(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Nicky schreef:
Dus ze toch zo laten staan in de zon .
Er mag toch gekeken worden tijdens het proces
Of ze geslijmt zijn of niet ? Een van Dees zal
Ik nog eens proberen . Ma vind da ze dan echt beginnen te
Rieken en ook een laagje schimmel op .

Grtz

Nee je mag niet kijken tijdens het proces.
Is mij tenminste altijd geleerd het deksel er gewoon
3/4 dagen er op laten zitten.En als het goed is zijn ze dan
geslijmd
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
big carp  
#15 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 21:23:28(UTC)
big carp


25 ponder

Lid sinds: 10-8-2012(UTC)
Berichten: 511
België
Locatie: stekene city

Bedankjes: 4 keer
Is 16 keer bedankt in 15 post(s)
Nicky schreef:
Heb ik al eens gedaan. Dan beginnen ze na 5 dagen
Te stinken naar alcohol vind ik. Daarom zet ik ze nu 10 dagen
Binnen. Ik snap er eigenlijk niks van bij iedereen lijkt het
Zo simpel en hier lukt het voor geen meter.



als ze stinken naar "alcohol" dat is het gist proces
ik doe er alt witte en bruine suiker is 50/50 : 500gr witte suiker 500gr bruine suiker
Nicky  
#16 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 22:06:36(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Merci ga ze nog een buiten zetten en maar laten stinken!
Grtz
ronald308  
#17 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 22:14:52(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
En niet ruiken!
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
bertkamp  
#18 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 23:19:16(UTC)
bertkamp


25 ponder

Lid sinds: 15-7-2010(UTC)
Berichten: 405

Bedankjes: 4 keer
Is 33 keer bedankt in 33 post(s)
Zit je er soms met je handen in om te controleren ?
Als je wil dat ze slijmen, en zo lang mogelijk slijmerig blijven mag je er alleen met schoon gereedschap aan komen, absoluut niet met je handen.
Ik zet ze altijd weg met een deksel er los op en ze slijmen altijd, het hangt wel van de temperatuur af hoe snel.
Nicky  
#19 Gepost : woensdag 21 augustus 2013 00:26:07(UTC)
Nicky


15 ponder

Lid sinds: 15-6-2012(UTC)
Berichten: 171

Bedankjes: 12 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Zit er nooit met handen in. Beweeg soms wel het
Vocht met de emmer voor te kijken of ze geslijmd zijn.
Mag dit?de hoeveelheid vocht erop maakt dat veel uit?
De deksel sluit ik altijd af. Beter los er opleggen of een stukje
Openlaten?
Waarom niet aan ruiken?
Merci alvast

Bewerkt door de gebruiker woensdag 21 augustus 2013 00:28:18(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

ronald308  
#20 Gepost : woensdag 21 augustus 2013 11:11:06(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Dan haal je het deksel eraf en ontbreek je het
gistingsproces.Of ruik je door de emmer heen?
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (10)
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.