logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
kuijsje2012  
#1 Gepost : woensdag 14 augustus 2013 21:12:30(UTC)
kuijsje2012


20 ponder

Lid sinds: 22-10-2012(UTC)
Berichten: 263

Bedankjes: 1 keer
hoi allemaal,

+/- een jaar geleden heb ik het een en ander gekocht aan ingredienten, nu is mijn vraag welke hoeveelheid ik per kg moet gebruiken.

ik heb nu eindelijk tijd om te gaan vissen en wil een keer boillies gaan draaien.

dus graag een opstelling van aantal grammen per kg.

ik hoef niet alle ingredienten te gebruiken maar ik zou graag een samenstelling zien voor een goede bol.

de ingredienten die ik nog heb zijn

Garnalenmeel
vismeel
levermeel
pindameel
biggenmeel
gemalen Hennep
Soja volvet
Vitamealo
Polenta
Schaaldier flavour
Tonijn flavour
Zalmolie
tarwebloem
Tarwegriesmeel
Baitcolour geel
eieren

mochten jullie nog toevoegingen van ingredienten hebben dan hoor ik dat ook graag.

alvast bedankt

http://643859649545125642.weebly.com/

wie het kléne niej eert is de gróte niej weert

Sponsor
ferenc  
#2 Gepost : woensdag 14 augustus 2013 21:14:50(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
250 gram griesmeel
250 gram polenta
250 gram volvette sojameel
175 gram vismeel
75 gram garnalenmeel

zalmolie met je eitjes en je heb een geweldige boilie
kuijsje2012  
#3 Gepost : woensdag 14 augustus 2013 21:42:56(UTC)
kuijsje2012


20 ponder

Lid sinds: 22-10-2012(UTC)
Berichten: 263

Bedankjes: 1 keer
oke bedankt ferenc, nog meer mensen met een leuke samenvoeging en hoeveelheden van elk ingredient

groeten
http://643859649545125642.weebly.com/

wie het kléne niej eert is de gróte niej weert

bertkamp  
#4 Gepost : woensdag 14 augustus 2013 23:00:08(UTC)
bertkamp


25 ponder

Lid sinds: 15-7-2010(UTC)
Berichten: 405

Bedankjes: 4 keer
Is 33 keer bedankt in 33 post(s)
Als dat een slechte kwaliteit garnalenmeel is gaan ze bijna 100% zeker drijven als je er 7,5% van gebruikt, eerst proberen met een kleinere hoeveelheid dus.
griend  
#5 Gepost : donderdag 15 augustus 2013 06:50:16(UTC)
griend


50 ponder

Lid sinds: 21-1-2010(UTC)
Berichten: 2.371

Bedankjes: 10 keer
Is 34 keer bedankt in 33 post(s)
bertkamp schreef:
Als dat een slechte kwaliteit garnalenmeel is gaan ze bijna 100% zeker drijven als je er 7,5% van gebruikt, eerst proberen met een kleinere hoeveelheid dus.


Daar heb je helemaal gelijk in, eerst een kleine hoeveelheid testen.
Vrienden van me hadden dit probleem ook die hadden ineens 50 kilo pop-ups.
Wind op de kant is vis in de hand.


ferenc  
#6 Gepost : vrijdag 16 augustus 2013 10:39:48(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Ook me zo'n lage dosering? Heb hier nooit last van gehad met 75 gram.
kuijsje2012  
#7 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 19:33:53(UTC)
kuijsje2012


20 ponder

Lid sinds: 22-10-2012(UTC)
Berichten: 263

Bedankjes: 1 keer


Bedankt voor jullie reacties.

ik heb alleen een vraagje want elke keer als ik boilies wil draaien kom ik erachter dat mijn deeg te droog is om worsten van te maken om mee te draaien.

weet iemand waar dit aan ligt ?

dacht zelf eieren maar die heb ik er een paar bij gedaan maar bleef nog steeds droog en moeilijk draaien.

ik hoor het graag als iemand het weet.

alvast bedankt

groeten
http://643859649545125642.weebly.com/

wie het kléne niej eert is de gróte niej weert

tim_tigers  
#8 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 20:08:04(UTC)
tim_tigers


20 ponder

Lid sinds: 4-7-2012(UTC)
Berichten: 358

gewoon klein beetje water bijgieten dat doet echt wonderen.. had dit vroeger ook vaak voor en dan gingen ze door de spuit alsof het niets is en rollen ze ook goed.
Mensen zeggen dat ik nooit iets vang , maar ik "VANG" al heel mijn leven haha
bertkamp  
#9 Gepost : dinsdag 20 augustus 2013 23:08:47(UTC)
bertkamp


25 ponder

Lid sinds: 15-7-2010(UTC)
Berichten: 405

Bedankjes: 4 keer
Is 33 keer bedankt in 33 post(s)
Niet alle mix in 1 keer bij de eitjes gooien maar beginnen met 80% of zo.
Dit eerst goed mengen en dan beetje bij beetje mix toevoegen tot het goed is.
Als je mix een beetje nat en plakkerig is dan helpt 15 minuten wegleggen in een plastic zak vaak wel, de mix krijgt dan meer tijd om het vocht op te nemen.

Als je vaker dezelfde mix draait is het handig om de verhouding vloeistof - mix uit te rekenen en die te gebruiken om de toe te voegen hoeveelheid mix te berekenen, dan kun je in 1 keer de mix toevoegen.

Eerste keer draaien, ik heb 600 gram vloeistof inclusief flavours olie etc en daar heb ik 900 gram mix bij gebruikt voor een perfect deeg.
600/900 = 0,66 (66%)

Volgende keer heb ik 650 gram vloestof, dan moet ik 650/0,66 = 985 gram mix toevoegen voor hetzelfde resultaat.
Omdat dit sneller werkt kan de mix een beetje nat en plakkerig zijn, oplossing zie boven.
kuijsje2012  
#10 Gepost : woensdag 21 augustus 2013 19:01:33(UTC)
kuijsje2012


20 ponder

Lid sinds: 22-10-2012(UTC)
Berichten: 263

Bedankjes: 1 keer
oke bedankt voor de tips mannen zal het volgende keer eens proberen

groeten
http://643859649545125642.weebly.com/

wie het kléne niej eert is de gróte niej weert

Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (3)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.