logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
diesel  
#1 Gepost : donderdag 7 juli 2011 16:17:28(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

hey hallo,

Zijn er ballendraaiers die met suiker en /of suikerstroop werken?
En wat doet dit met je houdbaarheid van je boillie's.

Heb eens op een dvd gezien dat iemand op zn stek een daktegel ingesmeerd met suikerstroop had gelegd.
De karpers waren hier verzot op.


Ben benieuwd naar jullie ervaringen.



Vr Gr Erik
groet erik
Sponsor
josvanpinxteren  
#2 Gepost : donderdag 7 juli 2011 16:21:01(UTC)
josvanpinxteren


25 ponder

Lid sinds: 27-8-2010(UTC)
Berichten: 513

dat is al een oude truc die gestroopte dakpan !!!

Je kan niet altijd vangen tijdens het vissen, anders had vissen wel vangen geheten!!!!!!!!


groeten jos van Pinxteren
timvanzanten  
#3 Gepost : donderdag 7 juli 2011 16:58:39(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
met suiker werken is vragen om problemen. je mix wordt namelijk veels te kleverig! in bollen wordt vaak dextrose (druivensuiker) gebruikt. niet om je bollen zoeter te maken maar voor de voedingswaardes. suiker maakt je bol amper zoeter, zoetstoffen daarentegen zijn veel sterker gedoseerd! vergelijk een zoetje maar eens met een klontje suiker en je begrijpt wat ik bedoel!

Die truc met die gestroopte dakpan is idd al een oudje en was toen te zien op de onderwater dvd van Ronald de Jong. Toch zie ik het niet zitten om mn stek te gaan betegelen met dakpannen. doe mij dan maar gewoon wat goede bollen.
josvanpinxteren  
#4 Gepost : donderdag 7 juli 2011 17:01:08(UTC)
josvanpinxteren


25 ponder

Lid sinds: 27-8-2010(UTC)
Berichten: 513

en zo is het zeker tim goede bollen met een fatsoenlijke zoetstof
Je kan niet altijd vangen tijdens het vissen, anders had vissen wel vangen geheten!!!!!!!!


groeten jos van Pinxteren
coatednuts  
#5 Gepost : vrijdag 8 juli 2011 14:13:56(UTC)
coatednuts


20 ponder

Lid sinds: 20-7-2010(UTC)
Berichten: 313

Toch kan suiker voor goede conservering zorgen en de boilie harder maken. Mits juist gedoseert vallen ze te draaien, is mijn ervaring.

Bewerkt door de gebruiker vrijdag 8 juli 2011 14:14:33(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Als alles een bedoeling heeft, is dan alles de bedoeling?
diesel  
#6 Gepost : donderdag 14 juli 2011 11:51:46(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

En zou je ook een tipje van de sluier kunnen lichten qua verhoudingen?

En hoelang kun je ze dan goed houden?


Vr Gr Erik
groet erik
enzyme27  
#7 Gepost : donderdag 14 juli 2011 13:12:24(UTC)
enzyme27


20 ponder

Lid sinds: 26-1-2011(UTC)
Berichten: 299

Bedankjes: 1 keer
je kan je bol ook insmeren met stroop Breede lach
diesel  
#8 Gepost : zaterdag 23 juli 2011 14:46:30(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

timvanzanten schreef:
met suiker werken is vragen om problemen. je mix wordt namelijk veels te kleverig!




Heb gisteren toch de eerste boillies met suiker gemaakt.
1 kilo suiker op 6 kilo mix.

De ballen waren nog prima te draaien.
Ben benieuwd hoeveel langer ze houdbaar zijn.

Ik ga hier toch nog eens verder mee klooien(vissen)


Gr Erik
groet erik
timvanzanten  
#9 Gepost : zaterdag 23 juli 2011 14:49:53(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
Interessant Diesel! 1 kilo op 6 kilo bollen is dus 166 gram per kilo. Dat is aardig wat! je hebt zeker een ruwe suiker gebruikt of niet? Verder ben ik benieuwd naar je binder! mocht je dit niet met iedereen willen delen, via de pm kan ook!

Bewerkt door de gebruiker zaterdag 23 juli 2011 14:52:50(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

diesel  
#10 Gepost : zaterdag 23 juli 2011 16:37:57(UTC)
diesel


40 ponder

Lid sinds: 5-7-2011(UTC)
Berichten: 1.122

Polenta bloem en gewoon bakmeel

Vanmorgen de eerste aanbeet gehad op deze bolBreede lach

Gr Erik


Bewerkt door de gebruiker zaterdag 23 juli 2011 16:42:27(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

groet erik
fredjeboilie  
#11 Gepost : dinsdag 27 december 2011 14:32:01(UTC)
fredjeboilie


5 ponder

Lid sinds: 8-12-2011(UTC)
Berichten: 18

enzyme27 schreef:
je kan je bol ook insmeren met stroop Breede lach

maar dat word gedaan hoor, ze draaien hun bol
en dippen ze in siroop, uitharden en koken maar
Erwin  
#12 Gepost : dinsdag 27 december 2011 16:45:59(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Leuke tip! Smelt het er niet meteen vanaf wanneer Je ze in het warme water gooit?

Bewerkt door de gebruiker dinsdag 27 december 2011 16:46:42(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

ericesv  
#13 Gepost : dinsdag 27 december 2011 17:24:13(UTC)
ericesv


35 ponder

Lid sinds: 3-10-2009(UTC)
Berichten: 965
Man
Nederland

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
he leuk man gefeliciteerd met de eerste vangsten op je bol , overgens dat met die dakpan deed ik voor het eerst rond 1975 hihi
als karpervissen je passie is .
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.