logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Job Verweij  
#1 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 18:55:50(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Hoi hallo,

ik had een vraagje , welke partikels hoef je nog meer niet te koken?
Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren (20kg+)
Sponsor
timvanzanten  
#2 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:19:40(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
tarwe heeft in principe ook geen kooktijd nodig!
Job Verweij  
#3 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:27:32(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Oke en hoelang moet dat dan weken?
Jorden  
#4 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:29:59(UTC)
Jorden


45 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 1.793

Is 7 keer bedankt in 6 post(s)
denk eraan dat bij het koken je flavours en extra aantrekkers kunt toevoegen die zeer goed in de maïs kan trekken, bij gewoon weken is dit niet het geval. maar als je massaal maïs gaat weken zou ik er mss tog wat suiker bij doen. geeft tog iets meer zoetigheid mee voor onze geschubde vrienden!
Me...myself...and my rods!
tom de maat  
#5 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:30:15(UTC)
tom de maat


35 ponder

Lid sinds: 1-11-2010(UTC)
Berichten: 836

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
gewoon koken en dan op carpfeeling wat denk je dat ik nu aan het doen benBreede lach koken natuurlijkKnipoog
Job Verweij  
#6 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:31:37(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Ja je hebt wel gelijk , alleen dat koken stinkt zo en mag dus niet thuis doen of moet het op me gasstelletje doen maar dat duurt te lang.
De flavours heb je inderdaad gelijk mee maar maakt me even niet uit.
leen  
#7 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:31:43(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Job Verweij schreef:
Hoi hallo,

ik had een vraagje , welke partikels hoef je nog meer niet te koken?
Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren (20kg+)


Mais moet je nog echt wel koken!! Of je moet van plofkarpers houden.


> Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren
De karper houdt niet van een steeds voller wordende buik omdat de mais nog vocht blijft opnemen/uit blijft zetten.

Job Verweij  
#8 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:34:20(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

leen schreef:
Job Verweij schreef:
Hoi hallo,

ik had een vraagje , welke partikels hoef je nog meer niet te koken?
Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren (20kg+)


Mais moet je nog echt wel koken!! Of je moet van plofkarpers houden.


> Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren
De karper houdt niet van een steeds voller wordende buik omdat de mais nog vocht blijft opnemen/uit blijft zetten.



Oke leen weet het weer beter . Heel internet vertelt mij toch dat het niet hoeft..
Jorden  
#9 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:34:29(UTC)
Jorden


45 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 1.793

Is 7 keer bedankt in 6 post(s)
wat ik doe als ik massaal maïs ga voeren, en ik te lui ben om te koken: een week van te voren in water zetten, en smorgens kokend water erbij gieten (waterkoker), smiddags kokend water bij gieten (als je dit zelf niet kan, vraag aan je moeder/vader moest die smiddags thuis zijn), als ik terug kom van school kokend water erbij doen, en savonds opnieuw... na een week is de maïs perfect vind ik, en eventuele flavours of toevoegingen trekken toch in de maïs! vind dit persoonlijk de beste niet-kook methode.
Me...myself...and my rods!
Job Verweij  
#10 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:35:42(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Bedankt voor de goede tip jorden!! ga ik onthouden!! zelf nooit aan gedacht. Bedankt!
leen  
#11 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:39:24(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Jorden schreef:
wat ik doe als ik massaal maïs ga voeren, en ik te lui ben om te koken: een week van te voren in water zetten, en smorgens kokend water erbij gieten (waterkoker), smiddags kokend water bij gieten (als je dit zelf niet kan, vraag aan je moeder/vader moest die smiddags thuis zijn), als ik terug kom van school kokend water erbij doen, en savonds opnieuw... na een week is de maïs perfect vind ik, en eventuele flavours of toevoegingen trekken toch in de maïs! vind dit persoonlijk de beste niet-kook methode.


Wat versta je onder perfect? Als je de mais tussen twee vinger heel makkelijk plat kan knijpen is tie goed. Zo controleerde een BOA vorig jaar mijn emmer met mais (duivenvoer). Vond het overigens wel goed dat hij dat deed. Dat zouden er meer moeten doen ;-)
Jorden  
#12 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:41:42(UTC)
Jorden


45 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 1.793

Is 7 keer bedankt in 6 post(s)
leen schreef:
Jorden schreef:
wat ik doe als ik massaal maïs ga voeren, en ik te lui ben om te koken: een week van te voren in water zetten, en smorgens kokend water erbij gieten (waterkoker), smiddags kokend water bij gieten (als je dit zelf niet kan, vraag aan je moeder/vader moest die smiddags thuis zijn), als ik terug kom van school kokend water erbij doen, en savonds opnieuw... na een week is de maïs perfect vind ik, en eventuele flavours of toevoegingen trekken toch in de maïs! vind dit persoonlijk de beste niet-kook methode.


Wat versta je onder perfect? Als je de mais tussen twee vinger heel makkelijk plat kan knijpen is tie goed. Zo controleerde een BOA vorig jaar mijn emmer met mais (duivenvoer). Vond het overigens wel goed dat hij dat deed. Dat zouden er meer moeten doen ;-)

wat ik onder perfect versta: de maïs kan geen vocht meer opnemen, makkelijk splijtbaar en visvangbaar!
Me...myself...and my rods!
Job Verweij  
#13 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:42:39(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

ja zo zie ik het ook , daaar hoef je echt niet persé voor te koken hoor.
leen  
#14 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:43:08(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
Job Verweij schreef:
leen schreef:
Job Verweij schreef:
Hoi hallo,

ik had een vraagje , welke partikels hoef je nog meer niet te koken?
Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren (20kg+)


Mais moet je nog echt wel koken!! Of je moet van plofkarpers houden.


> Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren
De karper houdt niet van een steeds voller wordende buik omdat de mais nog vocht blijft opnemen/uit blijft zetten.



Oke leen weet het weer beter . Heel internet vertelt mij toch dat het niet hoeft..


Als je het zo goed weet, waarom vraag je het dan?

> Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Ben razend benieuwd waar je dit leest.


Jorden  
#15 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:45:40(UTC)
Jorden


45 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 1.793

Is 7 keer bedankt in 6 post(s)
leen schreef:
Job Verweij schreef:
leen schreef:
Job Verweij schreef:
Hoi hallo,

ik had een vraagje , welke partikels hoef je nog meer niet te koken?
Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren (20kg+)


Mais moet je nog echt wel koken!! Of je moet van plofkarpers houden.


> Hou niet van dat koken als ik veel wil voeren
De karper houdt niet van een steeds voller wordende buik omdat de mais nog vocht blijft opnemen/uit blijft zetten.



Oke leen weet het weer beter . Heel internet vertelt mij toch dat het niet hoeft..


Als je het zo goed weet, waarom vraag je het dan?

> Mais hoeft niet als je 48 uur weekt toch?
Ben razend benieuwd waar je dit leest.



ben ik met eens, na 48 uur niet meer koken? kan niet! eerst 48 uur laten weken, voordat je het kookt Knipoog
Me...myself...and my rods!
Job Verweij  
#16 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:46:24(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

wist het niet helemaal zeker . maar ga niet verder op jou in , zonde van me tijd.
Iemand nog enig idee welke partikels je niet hoef te koken?
Jorden  
#17 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:50:51(UTC)
Jorden


45 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 1.793

Is 7 keer bedankt in 6 post(s)
Job Verweij schreef:
wist het niet helemaal zeker . maar ga niet verder op jou in , zonde van me tijd.
Iemand nog enig idee welke partikels je niet hoef te koken?


snelkookpan pakken, kokend water er in gieten (zie weer: de waterkoker), maïs er in, en snelkookpan dicht. dit gaat sneller dan een week lang constant kokend water aanvoeren! en duurt minder lang, vraag dan wel eerst info aan je moeder, het zou niet het eerste geval zijn waar de snelkookpan ontploft onder de druk Knipoog
Me...myself...and my rods!
Erwin  
#18 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:57:05(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Hè Job

Het koken van partikels is het terug brengen naar de originele staat. Partikels worden gedroogd en wanneer je ze kookt zuigen ze vocht op. Wanneer je partikels laat weken, gebeurt dit ook, alleen duurt het veel langer. Ik zal het altijd aanraden om partikels te koken omdat je hiermee dit proces versneld. Ook bij maïs dus.

Ik heb tijgernoten wel eens twee maanden in het water laten staan. Na de twee maanden waren ze net zo zacht als wanneer je ze zou koken. Hier willen we natuurlijk niet op wachten... Koken is veel gemakkelijker en werkt beter omdat je hem zo nog zachter maakt.

Het scheelt wel heel veel wanneer je partikels eerst een minimaal een week in het water laat staan. Dan hoef je ze nog maar heel even te koken. Bijt het aas door om te kijken of het zacht genoeg is.

Erwin
Job Verweij  
#19 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 20:59:37(UTC)
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Oke duidelijk , dan kook ik ze wel buiten eventjes.
stefan everts  
#20 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 21:20:55(UTC)
stefan everts


35 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 835

Job,

ik zal geen aanval op je doenKnipoogmaareeh 48 uur weken en daarna 20 kg voeren is echt niet gezond voor enze vriend karper...

misschien kun je via internet aan een industriebrander komen plus een gasfles van 10 liter,koop dan een grote aluminium pan van 20 liter ofzo en dan ben je misschien een keer 7 tientjes kwijt(niks vergeleken op de gemiddelde visset)

dat scheelt je een hoop geknooi in moeders keuken en je kunt in een mum van tijd een giga hoeveelheid paricles bereiden!!

ik hoop dat je hier wat aan hebt,en succes met je missie!
Pompiedomtiedom,,,,die hengels moeten krom!!!!
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.