10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Ei-compound is heel-eipoeder met ei-albumine. Is hier iemand die weet hoeveel procent ei-albumine er in ei-compound zit?
|
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 28-8-2012(UTC) Berichten: 725
Bedankjes: 8 keer Is 83 keer bedankt in 76 post(s)
|
Hoi Bart Ik heb het ooit ergens eens gelezen en ik dacht dar het 90% ei poeder is 10 % ei albumine . MVG Lorenzo
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
hi, Zou wel eens kunnen... Dan kost het mengen van die twee ongeveer 5 cent. Bij mij werkt het niet maarja dat ligt aan de rest van de mix als ei-compound niet afdoende uithard. Bewerkt door de gebruiker zaterdag 3 december 2016 21:22:08(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 15-7-2010(UTC) Berichten: 405
Bedankjes: 4 keer Is 33 keer bedankt in 33 post(s)
|
Ei-compound is geen mix van albumine en ei-poeder, het wordt net als eipoeder ook van het hele ei gemaakt maar op een andere manier. Ik heb me laten vertellen dat het van 'afval' ei gemaakt wordt en daarom is het niet geschikt voor menselijke consumptie maar wordt gebruikt in diervoeders. Als je hardere boilies wil kun je er gewoon wat meer van gebruiken.
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Goed dat je 't zegt. Als dat is zat ik er goed naast te kletsen. Ik ken dat spul niet, heb het nu 1x gebruikt maar mij lijkt ei-albumine stukken beter te werken.
|
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 28-8-2012(UTC) Berichten: 725
Bedankjes: 8 keer Is 83 keer bedankt in 76 post(s)
|
Hoi Bert wat jij zegt werd ook door Mitsz beweert maar klopt dat wel , in je eerst zin praat je dat het gemaakt is van geheel ei en in je 2 zin praat je over het afval van een ei bij mij weten is er geen afval aan een ei .
TK's Ei Compound U kunt kiezen om gebruik te maken van normale eieren of bijvoorbeeld dit vers gepasteuriseerd product genaamd ei-compound/eivervanger. Wekelijks wordt er af fabriek besteld. Door het mengen van heel eipoeder en ei-albumine is er een eimeel onstaan waarmee perfect boilies gedraaid kunnen worden. Het enigszins vettig, geelkleurig ei-compound bezit geweldige bindende en uithardende eigenschappen en het bevat bijna 55% eiwit. Wilt u geen gesmeer meer met eieren dan is dit product een waardige vervanger.
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 15-7-2010(UTC) Berichten: 405
Bedankjes: 4 keer Is 33 keer bedankt in 33 post(s)
|
'afval' ei is wat anders dan afval van eieren. Het gaat om eieren die om 1 of andere reden niet meer gebruikt mogen worden voor menselijke consumptie, bijvoorbeeld eieren met een breukje in de schaal. Vandaar ook dat het spul relatief goedkoop is.
Glompie, heb je het gebruikt om de boilie harder te maken of als ei vervanger ?
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
De bedoeling is als ei vervanger.
Vroeger had ik emmers struif, dat maakten ze van windeieren, mislukte, gedeukte, lelijke en kapotte eieren. Ging in een emmer en zo de vriezer in, eigenlijk voor shampoo ed. te maken.
|
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 15-7-2010(UTC) Berichten: 405
Bedankjes: 4 keer Is 33 keer bedankt in 33 post(s)
|
En dus ook ei compound. Je kunt tot 15% gebruiken maar misschien kun je beter je mix iets aanpassen.
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Nou nee geen compound. Ik zat te denken aan heel eipoeder en ei-albumine. Heb idd. weinig hardmakers in die mix maar die bollen hoeven niet zo heel hard te worden. In principe mogen ze na 48 uur instorten. |
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 28-5-2014(UTC) Berichten: 1.103 Locatie: Lochem Bedankjes: 25 keer Is 84 keer bedankt in 80 post(s)
|
als deboilie niet te hard mag worden moet je geen ei-albumine gebruiken dit spul maakt de boilie echt hard. voor zover ik weet is ei-albumine niet van het hele ei gemaakt maar alleen van het witte van het ei en eicompound van het hele ei. google maar eens op "verchil tussen eicompound en eialbumine" |
geniet aan het water, bewaar de stress voor later. |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Da's een kwestie van kijken en testen hoeveel erin moet. Hangt een beetje van de andere ingrediënten af.
|
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 28-5-2014(UTC) Berichten: 1.103 Locatie: Lochem Bedankjes: 25 keer Is 84 keer bedankt in 80 post(s)
|
Klopt maar het afwegen luisterde veel nauwkeuriger dan met Eicompound. Je zit ongeveer aan 10% van wat je nodig zou hebben van Eicompound. Een kleine misgweging is dan al gauw erg groot. |
geniet aan het water, bewaar de stress voor later. |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Wegen is niet zo moeilijk. Deze Berkel staat hier nog ergens voor grotere hoeveelheden. Heb nu wat testknikkers gemaakt met 5% ei-albumine en 5% heel eipoeder. Ze worden meer dan hard genoeg. Stukken beter als met ei-compound iig. Denk dat ik 2 gewone eieren per kilo ga gebruiken omdat er niets boven eieren gaat als je naar de verwerkbaarheid kijkt. En 2 doosjes op 10 kilo is goed te doen, beter als zeulen met stinkende emmers half bevroren eierstruif wat ik vroeger deed. En daarbij dan 3 of 4% ei-albumine plus 5% heel eipoeder en de rest water. Bewerkt door de gebruiker woensdag 7 december 2016 23:57:37(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Nu weer gehoord dat ei-compound bestaat uit heel eipoeder met Plasma poeder (White Cell). Zou best kunnen... |
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-12-2016(UTC) Berichten: 79
Bedankjes: 3 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Nu weer gehoord dat ei-compound bestaat uit heel eipoeder met Plasma poeder (White Cell). Zou best kunnen... EDIT: Ei-compound EP60 proteine : 54% vetten : 20% Ei-albumine proteine : 86% vetten : 0% Heel eipoeder proteine : 53% vetten : 37% 9 delen eipoeder + 1 deel ei-albumine wat vaak beweerd wordt is inderdaad geen ei-compound. Ga maar rekenen, je komt dan op: eiwit 56,30% - vet 33,30% Bert heeft gelijk! |
groetjes, Bart van boiliemix-berekenen.nl |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.