Goed idee om zelf je bolletjes te gaan maken.
Ik doe dit ook al een aantal jaren zelf en geeft veel voldoening en ook
een beetje spanning hoe het bolletje het gaat doen.
qua aanschaf van hulpmiddelen kan ik het volgende zeggen.
I.P.V. de Gardner gun zou ik je een vleesmolen aanraden. Knijpen met zo'n bovenmaatse "kitspuit" gaat toch nog vrij zwaar. En voor de prijs hoef je het niet te laten, ze zijn soms nog goedkoper dan die "kitspuit"
Er zijn molens die je met de hand moet draaien
maar ook elektrische molens. Google maar eens op vleesmolens.
En dan in combinatie met Westmark worst vultrechters vleesmolen type 6-8 etc. zoeken.(hand draaier)
Zou je event. kiezen voor een elektrische vleesmolen kijk dan eens naar de Bestron SMG 600 deze gebruik ik zelf en is goedkoop en voldoet prima.
Alleen de worst trechter was te groot deze aangepast met een setje vultrechters van de action.
Als je er maar voor zorgt dat je uitstroom opening even groot of ietsje groter is dan de maat van je boilietafel.
Dan de keukenmachine.
Heb je ook al gekeken naar de Kenwood KM 280 prospero. Is een bekend en degelijk merk en een 20 tal euro'tjes goedkoper.
Nadat je de boilies gedraaid hebt moet je ze nog ff koken of stomen.
Stomen is het beste maar ook het moeilijkst.
Koken is makkelijker even een minuutje koken. (bv. een frituurpan met ipv olie water gaar prima)
(Niet vergeten om na het maken van de boilies alles weer heel goed schoon moet zijn.)
Tip.
Mocht je gaan koken in een frituurpan waarvan het elenment in de kookbak zit, dus in het water, olie dan het element na het koken goed insmeren met (zonnebloem) olie. dit voorkomt roestvorming.
Hiermee wil ik niet zeggen dat jou keuze niet goed is maar dit is net iets anders.
Suc6 bij het draaien
Bewerkt door de gebruiker maandag 1 juni 2015 22:28:12(UTC)
| Reden: v