15 ponder Lid sinds: 26-9-2012(UTC) Berichten: 182
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Weet iemand hoe veel bewaarmiddel je moet toevoegen en hoelang je ze moet laten drogen? Had het eens ge probeert met 40ml per 500gr maar na een week waren al witte puntjes op Iemand tips?
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 15-5-2012(UTC) Berichten: 1.962 Locatie: West-Vlaanderen Bedankjes: 100 keer Is 254 keer bedankt in 229 post(s)
|
Eerst geschreven door: Gielen_24 Weet iemand hoe veel bewaarmiddel je moet toevoegen en hoelang je ze moet laten drogen? Had het eens ge probeert met 40ml per 500gr maar na een week waren al witte puntjes op Iemand tips? L-O-R-E-N-Z-O gaat je hiermee wel kunnen helpen hoor. suc6 |
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. "Show respect, only then you (can) earn respect!!" |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 28-5-2014(UTC) Berichten: 1.103 Locatie: Lochem Bedankjes: 25 keer Is 84 keer bedankt in 80 post(s)
|
Ik heb even gespiekt bij Bas boilieshop. Daar staat het volgende bij conserveringsmiddelen. Conserveringsmiddel Conserveringsmiddel Prijs € 6,49 per liter bij een afname vanaf 10 liter. Dosering van 1-12%€ 6,99 Per liter Conserveringszuur Conserveringszuur Prijs € 6,49 per kilo bij een afname vanaf 3 kilo. Dosering 1-10 gram per kilo mix €6,99 Per kilo Over drogen kan ik je alleen vertellen hoe ik dat doe. Binnen in huis drogen, is geen optie als je getrouwd bent (stank) Dus droog ik in de schuur. Dit doe ik door de boilies in een zak te doen gemaakt van horrengaas en deze op te hangen ca. 75 cm voor een tafel ventilator, die op de laagste stand is gezet. Dit laat ik ongeveer een week zo staan. (wel dagelijks even omschudden). Daarna, als ze droog zijn gaan ze in "wekflessen" d.w.z. potten die d.m.v. een deksel met rubber ring vacuum afgesloten kunnen worden. De flessen voor 3/4 vullen en dan een dopje (leeg waxinelichtje) met een beetje Bio ethanol er in op de boilies zetten en aansteken. Als de ethanol bijna opgebrand is het deksel sluiten. Als het deksel goed sluit zijn de boilies nu vacuum verpakt. Zo zijn ze ongeveer (zonder conservering) 2 a 3weken goed te houden. Zie je daarna witte puntjes verschijnen, dan even in de hete lucht oven ( of voorzichtig met de verf afbrander bewerken) om de schimmel te doden. daarna kunnen ze weer een paar weken "gewekt" worden. Maar er zijn ongetwijfeld andere manieren. Bewerkt door de gebruiker zondag 12 oktober 2014 11:15:52(UTC)
| Reden: verbetering |
geniet aan het water, bewaar de stress voor later. |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 28-8-2012(UTC) Berichten: 725
Bedankjes: 8 keer Is 83 keer bedankt in 76 post(s)
|
hallo Gielen Als je nu eens zou zeggen wat je gebruikt hebt dan zou dat al helpen om tot een antwoord te komen. De enigste waarmee ik ervaring mee heb is op zout of suiker bewaren ,en die preserver van keencarp heb ik ook gebruikt normaal zou je dosering wat hoger moeten 50 a 60 ml per 500 gr en dan je boilies dag of 3 laten drogen dan zouden ze toch maanden moeten bewaren. Je kan ze natuurlijk ook bewaren in zout das een heel stuk goedkoper en bewaard ook wel een paar maanden zonder probleem er staat hier ergens op de site een artikel daarover. Je kan ze ook in suiker bewaren maar dan worden echt keihard. MVG Lorenzo
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 28-5-2014(UTC) Berichten: 1.103 Locatie: Lochem Bedankjes: 25 keer Is 84 keer bedankt in 80 post(s)
|
Tja.....Posten is één ding. In die post een vraag stellen is ook een ding. Antwoorden op reacties op de vraag is weer heel iets anders. Of het moet zijn dat de antwoorden op de vraag niet belangrijk zijn. |
geniet aan het water, bewaar de stress voor later. |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 26-9-2012(UTC) Berichten: 182
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Heb de preserver van keen carp gebruikt 80ml per kg
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 26-9-2012(UTC) Berichten: 182
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Eerst geschreven door: l-o-r-e-n-z-o hallo Gielen Als je nu eens zou zeggen wat je gebruikt hebt dan zou dat al helpen om tot een antwoord te komen. De enigste waarmee ik ervaring mee heb is op zout of suiker bewaren ,en die preserver van keencarp heb ik ook gebruikt normaal zou je dosering wat hoger moeten 50 a 60 ml per 500 gr en dan je boilies dag of 3 laten drogen dan zouden ze toch maanden moeten bewaren. Je kan ze natuurlijk ook bewaren in zout das een heel stuk goedkoper en bewaard ook wel een paar maanden zonder probleem er staat hier ergens op de site een artikel daarover. Je kan ze ook in suiker bewaren maar dan worden echt keihard. MVG Lorenzo Bedankt Zal de dosering van 60ml eens proberen
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.