15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Hallo allemaal,
Ik ben al een tijdje wat uit aan het zoeken over het draaien van je eigen bollen. Helaas is me eerste partij mis gegaan en heb ik de keuze gemaakt om alles weg te gooien.
Ik wil bij deze vragen of jullie mijn recept aan kunnen vullen of wat tips kunnen geven.
Mijn basis recept voor 1 kg is als volgt:
- 200 gram polentabloem - 200 gram tarwebloem - 150 gram maïsmeel - 100 gram sojameel - (eventueel) als dit nodig is ? 75 gram rijstemeel/bloem (voor de uitharding) - 100 gram birdfood
Daar aan wil ik aan toevoegen: 8 a 9 eieren 2 a 3 bananen 20 gram zoetstof 10 ml bananen flavour Eventueel gele kleurstof
Wie heeft er nog tips en aanvullingen?
Alvast hartelijk bedankt!
|
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
Pak als basis
polenta griesmeel soyameel volvet
En hier kan je eventueel wat aan toe voegenen, mischien gedroogte banaan? Werkt een stuk makkelijker.
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Bedankt voor je reactie ferenc.
Het probleem is dat ik alles wat ik daarboven heb staan al gekocht heb. Zou toch fijn zijn als ik dat ook kon gebruiken. Anders heb ik dat voor niks aan gekocht. Gedroogde banaan kun je gewoon in de winkel halen neem ik aan?
Heb je misschien ervaring met kleurstoffen toevoegen? Wil graag een fel gele boilie!
|
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
Probeer eens, 200 gram polenta 200 gram tarwebloem 200 gram sojabloem 200 gram maismeel 100 gram birdfoord 100 gram rijst meel 8 eieren eventueel meer of wat water ff proberen De bananen lekker zelf opeten Geen kleurstof, waarom? De rest kan, maar hoeft niet. Zo heb je een prima boilie, alleen wel wat laag in eiwitten. Www.baitcalculator.com |
|
Ener is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Bedankt voor je reactie ener.
De eerste lichting boilies zijn klaar. Ben inderdaad nagenoeg op jou recept uitgekomen. De mix was meteen erg goed. Alleen iets wat kleverig, heb uiteindelijk iets meer polenta en tarwebloem toegevoegd. En een klein beetje water en paar lepeltjes olie.
De bananen zitten er wel door, maar waarom is dit niet nodig? Heb de boilies net in zakjes in de vriezer gedaan en nog een beetje flavour toegevoegd. Vond ze niet echt sterk ruiken en daar hou ik wel van.
Iemand nog tips om de boilies wat sterker van geur te krijgen? |
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 20-4-2013(UTC) Berichten: 66
Bedankjes: 1 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Een karper ruikt niet. Dus dat zegt niks over een bol.
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
Eerst geschreven door: Jordyboy1992 Alleen iets wat kleverig, heb uiteindelijk iets meer polenta en tarwebloem toegevoegd. En een klein beetje water en paar lepeltjes olie. Als ze niet al te nat zijn wil even laten liggen ook wel helpen. Dan blijven ze in ieder geval goed rolbaar. Jordyboy1992 schreef:
De bananen zitten er wel door, maar waarom is dit niet nodig? Heb de boilies net in zakjes in de vriezer gedaan en nog een beetje flavour toegevoegd. Vond ze niet echt sterk ruiken en daar hou ik wel van.
Omdat ik verwacht had dat het een beetje kledderig zou worden, maar blijbaar niet. Je hebt wel een apparte boilie. Hoe is de uitharding? Jordyboy1992 schreef:Iemand nog tips om de boilies wat sterker van geur te krijgen? Waarom zou je dat willen? Karpers vinden je voer echt wel. Flavours kunnen ook een nadeel hebben, zoals bekendbaarheid, bitter, etc. Maar als je wat meer geur wil, meer voor je zelf dan voor de karper, doe je gewoon wat flavour in het zakje bij je boilies, ff schudden en een tijdje laten liggen. |
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Eerst geschreven door: Ener
Als ze niet al te nat zijn wil even laten liggen ook wel helpen. Dan blijven ze in ieder geval goed rolbaar.
Klopt. ik heb het deeg even een kwartiertje laten rusten. Als nog was het te kleverig dus heb ik wat polenta en bloem erbij gedaan. Eerst geschreven door: Ener Omdat ik verwacht had dat het een beetje kledderig zou worden, maar blijbaar niet. Je hebt wel een apparte boilie. Hoe is de uitharding? Ja het was in eerste instantie inderdaad een beetje plakkerig / kledderig. Maar na wat extra polenta en bloem werd dit een stuk minder. Uit eindelijk heb ik ook een beetje olie toegevoegd en toen had ik helemaal geen probleem meer. De boilie hard naar mijn idee keurig uit. Heb ze ongeveer 2 tot 3 minuten gekookt. Vervolgens een avondje laten drogen en toen voelde ze al super goed aan. Middelmatig hard en al goed gedroogd (komt mede door het goede weer). Daarom besloot ik ze savonds meteen in zakjes te doen in de vriezer en heb daar wat bananen flavour aan toegevoegd. Eerst geschreven door: Ener Waarom zou je dat willen? Karpers vinden je voer echt wel. Flavours kunnen ook een nadeel hebben, zoals bekendbaarheid, bitter, etc. Maar als je wat meer geur wil, meer voor je zelf dan voor de karper, doe je gewoon wat flavour in het zakje bij je boilies, ff schudden en een tijdje laten liggen.
Ja ik weet niet of het voordeel zou hebben. Ik persoonlijk hou van een goed ruikende boilie. Misschien een beetje bij geloof maar heb altijd wat meer vertrouwen in een boilie die lekker en redelijk sterk ruikt. Bewerkt door de gebruiker zondag 18 mei 2014 20:42:14(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
Nou mooi, "ziet" er goed uit. Ik ben benieuwd naar je vangsten. |
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 27-1-2013(UTC) Berichten: 134 Locatie: Lommel Bedankjes: 9 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
Als ik ze aankomend weekend uit de vriezer haal maak ik wel een foto van het resultaat. Als ik er wat opvang laat ik het ook zeker weten!
Bedankt voor je hulp ener! |
Vangsten 2014: 25 Persoonlijk record: 26 pond |
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 1-6-2014(UTC) Berichten: 1 Locatie: Oud gastel
|
Moet je de birdfood ook verkruimelen? of gewoon heel laten?
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.