logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
tomvliet1998  
#1 Gepost : zondag 18 augustus 2013 14:34:33(UTC)
tomvliet1998


25 ponder

Lid sinds: 11-5-2013(UTC)
Berichten: 471

Bedankjes: 38 keer
Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
ik heb tijgernoten liggen en wil deze gaan bereiden.
weet iemand nog een goed recept heb er ooit een gekregen met bier en suiker .
alleen vergetend'oh!
herkent iemand zo'n recept of weet je een ander .
Sponsor
aydin  
#2 Gepost : zondag 18 augustus 2013 14:38:10(UTC)
aydin


5 ponder

Lid sinds: 5-6-2013(UTC)
Berichten: 17

Staat een heleboel over op het forum.
Ikzelf week het altijd 24 uur dan 3 kwartier koken in nieuw water met wat suiker of bruine suiker.
gooi er meestal ook mais uit blik bij. Als je maar goed weekt en kookt Knipoog
Succes.
Bjorn Schoemacher  
#3 Gepost : zondag 18 augustus 2013 15:57:09(UTC)
Bjorn Schoemacher


15 ponder

Lid sinds: 22-3-2013(UTC)
Berichten: 171

Is 2 keer bedankt in 1 post(s)
24u weken, 1uur koken met een kilo suiker en een pot honing op 5 kilo noten.
ronalddehoog  
#4 Gepost : zondag 18 augustus 2013 16:05:57(UTC)
ronalddehoog


40 ponder

Lid sinds: 10-2-2012(UTC)
Berichten: 1.064

Bedankjes: 2 keer
Begin gewoon eens met 24 uur weken en minstens driekwartier koken. Ga hier eens mee vissen en als het niet lukt kan je altijd nog dingen zoals suiker, honing, bier toe gaan voegen.
Voer geen oorlog, voer de vissen.
ronald308  
#5 Gepost : zondag 18 augustus 2013 17:17:06(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Mag ik mischien vragen waar dat 45min tot 60min
Koken voor is?Ik doe nooit langer dan een half uur.
Af en en toe haal ik er een paar uit en bijt ik ze doormidden

Bewerkt door de gebruiker zondag 18 augustus 2013 17:18:43(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
Tijgernootje  
#6 Gepost : zondag 18 augustus 2013 17:50:26(UTC)
Tijgernootje


20 ponder

Lid sinds: 5-5-2012(UTC)
Berichten: 311

Zonder toevoegingen doen tijgers ook goed hun werk, waarom al die ingredienten erin gooien?Tja
ronald308  
#7 Gepost : zondag 18 augustus 2013 18:06:56(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Dat heb ik nog nooit begrepen Tijgernootje
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
ronald308  
#8 Gepost : zondag 18 augustus 2013 18:27:52(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Hey Tom waar is trouwens dat topic over
delkims gebleven?Heb je die verwijderd?Je laat je zo wel
kennen
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
tomvliet1998  
#9 Gepost : zondag 18 augustus 2013 19:12:11(UTC)
tomvliet1998


25 ponder

Lid sinds: 11-5-2013(UTC)
Berichten: 471

Bedankjes: 38 keer
Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
ik ga het eens proberen .
jannes  
#10 Gepost : zondag 18 augustus 2013 19:17:35(UTC)
jannes


25 ponder

Lid sinds: 11-8-2012(UTC)
Berichten: 425

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Wat ga je proberen??
tomvliet1998  
#11 Gepost : zondag 18 augustus 2013 21:33:28(UTC)
tomvliet1998


25 ponder

Lid sinds: 11-5-2013(UTC)
Berichten: 471

Bedankjes: 38 keer
Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
het recept van aydin .
en de gewone bereiding .
Bjorn Schoemacher  
#12 Gepost : zondag 18 augustus 2013 21:38:51(UTC)
Bjorn Schoemacher


15 ponder

Lid sinds: 22-3-2013(UTC)
Berichten: 171

Is 2 keer bedankt in 1 post(s)
Tijgernootje schreef:
Zonder toevoegingen doen tijgers ook goed hun werk, waarom al die ingredienten erin gooien?Tja


Wie zoet is krijgt lekkers ;-)
tomvliet1998  
#13 Gepost : zondag 18 augustus 2013 21:41:54(UTC)
tomvliet1998


25 ponder

Lid sinds: 11-5-2013(UTC)
Berichten: 471

Bedankjes: 38 keer
Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
Tijgernootje schreef:
Zonder toevoegingen doen tijgers ook goed hun werk, waarom al die ingredienten erin gooien?Tja

simpel heeft ook zijn voordeel alleen met een specialere bereiding is misschien weer iets dressuur doorbrekend (meestal de grotere ).
ronald308  
#14 Gepost : zondag 18 augustus 2013 21:45:15(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Die speciale bereiding is alleen voor dat ze
sneller gaan slijmen.Als je mn tip had opgevolgd
dan had je dat geweten
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
freaky  
#15 Gepost : zondag 18 augustus 2013 22:15:29(UTC)
freaky


25 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 564

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
weken, koken en wegzetten in hetzelfde water, dus geen water verversen in tussen het weken of koken enzo.
enige wat je dan doet zijn de flavours weggooien

en toevoegingen hebben echt geen meerwaarde, vind ik

Bewerkt door de gebruiker zondag 18 augustus 2013 22:16:24(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

leer om te vangen, vang om te leren
jannes  
#16 Gepost : zondag 18 augustus 2013 22:20:07(UTC)
jannes


25 ponder

Lid sinds: 11-8-2012(UTC)
Berichten: 425

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
freaky schreef:
weken, koken en wegzetten in hetzelfde water, dus geen water verversen in tussen het weken of koken enzo.
enige wat je dan doet zijn de flavours weggooien

en toevoegingen hebben echt geen meerwaarde, vind ik


Ben ik ook van mening, maar sommige lezen wat en denken dat ze het ook kunnen en nemen alles klakkeloos over.
Tijgernootje  
#17 Gepost : zondag 18 augustus 2013 22:52:29(UTC)
Tijgernootje


20 ponder

Lid sinds: 5-5-2012(UTC)
Berichten: 311

freaky schreef:
weken, koken en wegzetten in hetzelfde water, dus geen water verversen in tussen het weken of koken enzo.
enige wat je dan doet zijn de flavours weggooien

en toevoegingen hebben echt geen meerwaarde, vind ik


Ga ik compleet mee akkoord
Zonder al die toevoegingen zoals bier, suiker doen tijgers perfect hun werk.Like
DeVisVerschrikker  
#18 Gepost : maandag 19 augustus 2013 15:12:07(UTC)
DeVisVerschrikker


15 ponder

Lid sinds: 3-6-2013(UTC)
Berichten: 163
Man
Nederland

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Ik schud mijn badhanddoek er in uit, nee gekheid, ik gooi er een oud bruin biertje bij in en ik moet zeggen dat ik daar wel op vertrouw
Iedereen heeft recht op mijn mening
aydin  
#19 Gepost : maandag 19 augustus 2013 19:44:45(UTC)
aydin


5 ponder

Lid sinds: 5-6-2013(UTC)
Berichten: 17

jannes schreef:
freaky schreef:
weken, koken en wegzetten in hetzelfde water, dus geen water verversen in tussen het weken of koken enzo.
enige wat je dan doet zijn de flavours weggooien

en toevoegingen hebben echt geen meerwaarde, vind ik


Ben ik ook van mening, maar sommige lezen wat en denken dat ze het ook kunnen en nemen alles klakkeloos over.

Koken doe je volgens om te voorkomen dat de karper schadelijke stoffen binnen krijgt? als jij thee staat de trekken van die tijgers met "schadelijke stoffen" kun je dit dan niet beter door de gootsteen gieten ipv dit op je voerstek te gooien? Zo denk ik er over en heeft dus niks te maken met klakkeloos overnemen. (met dit soort dingen ben ik liever gewoon zeker van mijn zaak).
jannes  
#20 Gepost : maandag 19 augustus 2013 19:50:21(UTC)
jannes


25 ponder

Lid sinds: 11-8-2012(UTC)
Berichten: 425

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Tijgernoten

Bij het voor de eerste keer zien van de tijgernoten, doen ze je denken aan mini-aardappeltjes. Het is een kijharde zoete noot. Zelfs na weken en hun kooktijd blijven de noten hard en krokant. Voor de karper is dit geen probleem, want karpers kraken de tijgernoten tussen hun keeltanden. De bereiding is eenvoudig: Laat de noten 48 uur in water weken. Kook daarna de noten een half uur en laat de noten vervolgens nog 2 tot 3 dagen staan in het gekookte water. De noten zullen nu een slijmerig laagje krijgen, welke vrij zoet is en een positieve aantrekkingskracht hebben op de Karpers. Eventueel kan er tijdens het koken wat suiker bij de noten worden gegooid, echter nodig is dit niet. Vooral op dressuurwateren zullen tijgernoten het na een (kleine) voercampagne zeer goed doen.. Er kleeft slechts 1 nadeel aan de noten, en dat is hun prijs.Oh ja een 2e nadeel...een heerlijk gevoel is het om met je handen de slijmerige noten uit de emmer te pakken...


Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.