10 ponder Lid sinds: 4-7-2012(UTC) Berichten: 92
|
ik heb pas zelf boilies gemaakt alleen die van mij waren geschimmelt. mijn vraag is nou wat kan ik daar tegen doen? mvg djowie
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
|
|
Keep it simple... |
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 21-1-2010(UTC) Berichten: 2.371
Bedankjes: 10 keer Is 34 keer bedankt in 33 post(s)
|
In een emmer met suiker/zout doen. Of goed laten drogen. |
Wind op de kant is vis in de hand.
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 13-10-2011(UTC) Berichten: 119
|
vriezer is denk ik nog het beste.
|
Wie niet waagt,Wie niet wint |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 4-7-2012(UTC) Berichten: 92
|
en als je ze uit de vriezer haal
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 31-8-2010(UTC) Berichten: 64
|
dan zijn ze slechts beperkt houdbaar. Voor aan de waterkant kan je bewaarzakken gebruiken. jrc heeft die. Dan gaan ze 2 dage mee maar worden ze wel harder. Bewaar ze als je gaat slapen ver van de grond af anders word t opgevrete door ongedierte. Eigenlijk na het malen invriezen en op de dag van het vissen eruit. of de aaf ervoor en dan in de koelkast. Dan meteen opmaken..
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
|
Had een keer een droogzak minstens een meter vanaf de grond staan en de volgende ochtend waren al de 700 gram bollen weggevreten met de zak erbij haha |
Keep it simple... |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.413
|
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 5-7-2011(UTC) Berichten: 1.122
|
floriskouters schreef:conserveringsmiddelen welke en waar haal je die? |
groet erik |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 9-2-2012(UTC) Berichten: 221
|
Bij bereiding zout toevoegen..natuurlijk conserveer voor een week tot enkele weken, na bereiding goed laten drogen, geen vocht geen schimmel...
M. |
Als iedereen het anders doet, doen we allemaal hetzelfde..... |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 5-7-2011(UTC) Berichten: 1.122
|
Marc schreef:Bij bereiding zout toevoegen..natuurlijk conserveer voor een week tot enkele weken, na bereiding goed laten drogen, geen vocht geen schimmel...
M. zout is slecht voor een karper. en bij teveel zout dodelijk(nierfalen) zout hoort thuis in de zee Gewoon lekker invriezen Bewerkt door de gebruiker zondag 22 juli 2012 11:32:00(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
groet erik |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 31-1-2011(UTC) Berichten: 610
|
Mijn boilies blijven zeker wel 5 dagen goed als ik ze in een droogzag laat drogen. Als ze vochtig blijven dan gaan ze wel sneller schimmelen. Als je ze goed droog houd dan kan je er zeker wel een week mee vissen. Als er een beetje schimmel aan zit maakt het niet eens uit. Maar waarvoor wil je ze igelijk gebruiken? Een lange sessie van een paar dagen ofzo? Bewerkt door de gebruiker maandag 16 juli 2012 16:39:58(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
Keep it simple... |
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 6-7-2012(UTC) Berichten: 15
|
ik zit op het acount van mijn broer maar ik ben djowie nee ik wil ze gebruiken voor een dag vissen Bewerkt door de gebruiker maandag 16 juli 2012 18:01:15(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
Dan gewoon invriezen en een avond ervoor of de dag zelf uit de vriezer halen! |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 15-7-2012(UTC) Berichten: 7
|
Eerst drie dagen drogen en dan in een gesloten ton met 1 kg zout per 3 kg boilies bewaren, k,doe dit enkel wanneer mijn vriezer vol zit
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 28-1-2011(UTC) Berichten: 182
|
|
|
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 24-8-2012(UTC) Berichten: 34
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
djowie schreef:en als je ze uit de vriezer haal Bewaar ze op een droge plek om schimmel te voorkomen, en liefst ook op een donkere en koele plek (niet in direct zonlicht) om ze zolang mogelijk goed te houden. Maar invriezen blijft natuurlijk het beste! Bewerkt door de gebruiker woensdag 5 september 2012 08:37:50(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 6-5-2012(UTC) Berichten: 118
|
als je boilies droogt dan worden ze toch kei hard? eet de kerper da dan nog wel?
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 11-8-2011(UTC) Berichten: 493
Bedankjes: 1 keer
|
ik denk het wel, want ik heb een keer gelezen dat iemand heel veel vissen ving op een oude bol die hij al heel lang in zijn tacklebox had zitten. en karpers eten ook mosselen en tijgernoten en die zijn ook hard, dus zeg het maar
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 10-10-2011(UTC) Berichten: 762
|
braskisss schreef:als je boilies droogt dan worden ze toch kei hard? eet de kerper da dan nog wel? Als ze in het water liggen worden ze toch weer zacht ?! |
Vissen 2013: Zat Zwaarste 2013: Veelste weinig kilo |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.