15 ponder Lid sinds: 1-2-2012(UTC) Berichten: 126
|
Tijd wat je er mee bezig bent kun je denk ik beter gaan werken. Maar ben wel benieuwd naar je oogst!
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
@Jelle, dat denk ik zelf ook, maar ben gewoon benieuwd naar het resultaat en ruimte heb ik toch zat dus waarom zou ik het niet eens proberen? |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
Het is een tijdje stil geweest. Maar nu komen eindelijk de eerste steeltjes boven de grond! Ik denk nog ongeveer een week en dan kunnen ze de volle grond in. Eerst maar even wachten tot er wat meer boven komen kijken! ronalddehoog heeft deze afbeelding(en) toegevoegd als bijlage: |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
Sorry voor de slechte kwaliteit foto, maar is van heel dichtbij gemaakt met mijn telefoon. |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Ik zie het plantje al komen b
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643 Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
Hier is waar het vissen begint. "De voorbereiding". |
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Vraagje over het kweken van tijgers....
Wanneer tijgers worden geoogst, worden ze gedroogd. Wanneer wij ze koken brengen we ze weer naar de originele staat.
Wanneer je ze na het koken meteen gebruikt, hoef je ze dan niet te koken? Met andere woorden. Wanneer je ze kookt, kook je er dan ook schadelijke stoffen uit of doen we dit alleen om ze weer lekker zacht / vochtig / knapperig te maken?
Gr. Erwin
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643 Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
@erwin
Koken doen we om 2 dingen:
1 Gistingproces op gang te zetten zodat zich de suikers gedeeltelijk eruit gekookt worden wat het slijm gaat worden. Een deel blijft natuurlijk in de noot zodat deze lekker zoet smaakt.
2 Uitzetting! Heel belangrijk. Op deze manier zal de noot maximaal uitzetten. Nadien is het belangrijk de noot constant nat te houden/invriezen. Nu zal de noot niet meer verder kunnen uitzetten en eventueel geen problemen veroorzaken in het darmstelsel van de karper.
Mijn idee; is ook dat de noot wat zachter/knapperig is na het gehele week/kookproces waardoor de karper de noot beter kan breken en dus makkelijker verteerd/uitpoept. Ze kunnen een hoop vermalen met hun maalsteen maar ik geloof niet dat zij ook hele noten doorslikken. Deze laten ze volgensmij gewoon via de kieuwen weer los.
Heb nog nooit een lading stenen in de ontlasting gezien op een grindput. Wel schelpstukjes maar altijd kleine deeltjes. Dus wat niet gekraakt kan worden laten ze liggen. (maar dit spreekt uit mijn ervaring) |
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Thx voor de toelichting Patric
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.413
|
En ze zijn giftig toch als je ze niet kookt.
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
floriskouters schreef:En ze zijn giftig toch als je ze niet kookt. In iedergeval Pinda's, van tijgernoot heb ik dat nooit gehoord of gelezen. |
"Mijn grootste moet ik nog vangen". Mvg. Henk Haarlem.
"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Tijgernoten volgens mij ook niet hoor. Na mijn weten zit er geen blauwzuur in.
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643 Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
In beide noten zit de schadelijke stof blauwzuur. Bijna alle noten! Cashew pistache enz. Maar is alleen de hoeveelheid verschillend. Tijgernoten bevatten minimale hoeveelheid blauwzuur vandaar dat je ze ook niet hoeft af te gieten en nogmaals te koken.
Voor mensen is het sowieso niet schadelijk. Ons maagzuur kan de boel afbreken/verteren oid. Maar aangezien de karper geen maag heeft kan hij bij overmatig eten last van krijgen.
Als je 100kg tijgers stort is dat natuurlijk niet goed!. Maar van een paar dagen een paar kg voeren geloof ik niet in gevaar voor de karper. (als je het maar bereid zoals het hoort)
Ik wil trouwens ook niet weten wat er in sommige boilies aan chemische troep zit gestopt. (emmer van een bekend merk van 2 jaar oud gister geopent. Boilies nog steeds even vochtig/klam en ruiken nog hetzelfde) |
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
@ Patric Bedankt voor de aanvulling. |
"Mijn grootste moet ik nog vangen". Mvg. Henk Haarlem.
"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
@PatricS, Bedankt voor de informatie, dat wist ik ook allemaal niet! Zo leer je nog eens wat |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 16-2-2010(UTC) Berichten: 564
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Erwin schreef:Vraagje over het kweken van tijgers....
Wanneer tijgers worden geoogst, worden ze gedroogd. Wanneer wij ze koken brengen we ze weer naar de originele staat.
Wanneer je ze na het koken meteen gebruikt, hoef je ze dan niet te koken? Met andere woorden. Wanneer je ze kookt, kook je er dan ook schadelijke stoffen uit of doen we dit alleen om ze weer lekker zacht / vochtig / knapperig te maken?
Gr. Erwin de reden van het koken is naar mijn idee voornamelijk, dat door het koken de zetmelen omgezet worden in suikers, en dus door het koken krijg je een zoetere tijgernoot, @patricS, denk dat als je de tijgers een week in het vocht laat staan ze ook maximaal uitgezet zijn, denk niet dat ze dan nog meer uitzetten door het koken, Bewerkt door de gebruiker woensdag 18 april 2012 13:15:31(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
leer om te vangen, vang om te leren |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643 Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
@freaky Daar heb je wel een goed punt ! Ze zullen echter niet zover uitzetten als door ze te koken. Door het koken zal het sneller gaan en gaan ze door het kookproces neit allen vocht opnemen maar ook uitzetten. Kook ze maar eens 2 keer. Dan zul je zien dat ze nog groter worden. Alleen kook je ze dan kapot (kleine beetje voeding dat ze hebben zal grotendeels verloren gaan) En met het koken en gistingsproces bedoelde ik uiteraard het omzetten van zetmelen naar suikers. @iedereen Ik heb het ook allemaal geleerd van anderen (leverancier van tijgernoten/kwekers/zelf een keer kweken) en experimenteren. En vind het mooi deze kennis te delen met jullie (die hier weer wat mee kunnen). Door de processen te begrijpen snap je ook waar je mee bezig bent (waarom koken belangrijk is ed.) en je weet waar je mee vist. En dat is altijd belangrijk (in mijn ogen). |
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
En daarom zijn wij je ook erg dankbaar voor je info! |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-11-2011(UTC) Berichten: 643 Bedankjes: 7 keer Is 8 keer bedankt in 6 post(s)
|
wat een warme woorden op dit forum hehe |
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 10-2-2012(UTC) Berichten: 1.064
Bedankjes: 2 keer
|
En ze groeien lekker! ronalddehoog heeft deze afbeelding(en) toegevoegd als bijlage: |
Voer geen oorlog, voer de vissen. |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.