10 ponder Lid sinds: 31-8-2010(UTC) Berichten: 64
|
Nou kan je je zelf de vraag afstellen moet een boilie lekker smaken voor ons? Want de vraag is proeft de karper hetzelfde als ons? Nu denk ik zelf denk van niet. ik denk dat ze sterker proeven dan ons. want ze zijn in staat om van ver voedsel te.vinden. het enige wat ik van ver vind is een grote gele M....
nu heb ik net 10 kilo boilies weggedraaid. Sojameel,griesmeel,maismeel en wat rijstebloem als basis. daarbij 20% gemalen vispellets,dextrose,vogelkrachtvoer en scopex can nash. nu ruiken ze enorm maar ik proefde een boilie en er zat niet echt veel smaak aan.
is dit erg?!
|
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 25-12-2009(UTC) Berichten: 835
|
volgens mij helemaal niet erg , al denk ik toch dat je iets moet smaken als je daar van proeft ! grtzz |
if you pay peanuts you catch monckey's ................ |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 103
|
Wat wil je proeven dan muhu? iets zoets? probeer sweetner van nutrabaits...die proef je zeker! paar ml op een kg is al zat. |
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 31-8-2010(UTC) Berichten: 64
|
Nou kdacht dat het ook echt naar scopex zou smaken. of zijn flavours slechts.voor het uitlekken?
|
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
Misschien dat vismeel en scopex elkaar niet zo goed liggen?
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 31-8-2010(UTC) Berichten: 64
|
Dat zou ik dus niet weten. maar het proefde ook niet naar vis. misschien vlgnde x wat vis in verwerken...
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 103
|
Waar proeft je scopex flavour dan naar? Flavour is eigenlijk al1 een geurtje.. En scopex en vismeel kan prima samen hoor ruud. Muhu, waar wil je dat je bol nar smaakt dan? Moet ie mierezoet zijn? Moet ie kruidig zijn? Moet ie pittig (heet) zijn? leg anders uit wat voor een bol je wilt maken, en dan kunnen er vast wel wat mensen tips geven.
Mvg, patrick. |
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 31-8-2010(UTC) Berichten: 64
|
Bedankt voor de reacties iig. Nou eigenlijk heb ik nog nooit een boilie geproefd, maar ik dacht ik probeer het eens. Ik had gewoon verwacht dat het zou proeven zoals het ruikt. Ik weet dus ook niet of een bol expliciet moet smaken om gegeten te worden. Zou dat moeten? En wat voor stoffen zijn dan aan te raden, poeders zoals kerrie en paprika bijvoorbeeld? Ik ga ze morgen invriezen! Moest helaas overwerken. En morge me bootje maar eens uitproberen en al vast wat voeren!!
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Vergeet niet de poeders te myoteren.
|
Say hello to my little friend |
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 10-1-2011(UTC) Berichten: 930
|
:-s Myoteren heeft tot doel de smaak van de specerijen te verbeteren en ook de structuur te verbeteren waardoor ze beter oplossen. Deze techniek is dezelfde als die van het fruiten. Myoteren is het op laag vuur verhitten van specerijen met heel weinig olie of boter in een pan zonder deksel. Voorbeeld van specerijen die gemyoteerd kunnen worden: – Kerriepoeder voor een kerriesaus. – Paprikapoeder voor een paprikasaus. Beschrijving van de techniek van het myoteren van kerrie 1. Neem een pan. 2. Smelt de boter. 3. Voeg de kerrie toe. 4. Zet het vuur laag. 5. Roer voortdurend met een spatel of garde. – Laat het produkt niet verkleuren. – Laat het produkt niet verbranden. Dan krijgt het een bittere smaak Bewerkt door de gebruiker maandag 8 augustus 2011 19:59:24(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
Proeft je flavour wel naar scopex dan? Als het goed is niet. De labels van een flavour zijn meer bedoeld om mensen aan te trekken dan vissen. Die zal het een worst zijn of het aarbei of scopex is.
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
zoals Ferenc al zegt, flavours ruiken alleen en geven geen smaak af. de zogenaamde palatants doen dit wel! een karper kan alle smaken die wij kennen proeven. zoet, zout, bitter, spicy zuur en noem maar op. hun smaakpupillen zijn alleen beter ontwikkeld dan die van ons. voor jouw smaakt je boilie nergens naar, voor de vis waarschijnlijk dus wel! de smaak van je boilie kun je opwaarderen met kruiden, zout en sweetners. natuurlijke suikers zullen geen enkel nut hebben.
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 31-8-2010(UTC) Berichten: 64
|
Bedankt voor alle reacties!!
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.