CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Ik denk zelf dat het heel erg veel te maken heeft met de kwaliteit van de noten. Niet altijd is de oogst even goed en de ene noot slijmt sneller dan de andere, al maak je ze op dezelfde manier klaar. Ook al koop je ze bij dezelfde winkel, de kwaliteit kan natuurlijk per jaar verschillen.
Ik laat ze meestal vrij lang (2 a 3 weken) in het water staan voordat ik ze ga koken. Meestal is het zo, dat hoe langer ik ze laat staan alvorens ik ze kook, hoe beter ze slijmen. Met het laten weken (en koken) breng je ze weer naar de originele staat. Hoe verser je noten, hoe sneller ze gaan gisten.
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 13-4-2011(UTC) Berichten: 84
|
Erwin schreef:Ik denk zelf dat het heel erg veel te maken heeft met de kwaliteit van de noten. Niet altijd is de oogst even goed en de ene noot slijmt sneller dan de andere, al maak je ze op dezelfde manier klaar. Ook al koop je ze bij dezelfde winkel, de kwaliteit kan natuurlijk per jaar verschillen.
Ik laat ze meestal vrij lang (2 a 3 weken) in het water staan voordat ik ze ga koken. Meestal is het zo, dat hoe langer ik ze laat staan alvorens ik ze kook, hoe beter ze slijmen. Met het laten weken (en koken) breng je ze weer naar de originele staat. Hoe verser je noten, hoe sneller ze gaan gisten. opzich heb je wel gelijk met verschillende oogsten, maar als je bijvoorbeeld net als ik een 25 kilo zak haalt is dat neem ik aan van de zelfde oogst niet waar?? dus dan zouden ze of allemaal wel slijmen of juist niet.. en bij mij slijmen ze ene keer wel andere keer niet.... althans ene keer wat sneller dan de andere keren. ik heb trouwens net nog wel iets gevonden dat als je al een hoop noten heb die slijmen je eigenlijk nieuwe moet maken en dan een paar beslijmde noten erbij doen in je nieuwe lading.. dan schijnt het ook sneller te gaan slijmen. maar goed... ik heb ze liever zonder slijm dus ik maak ze schoon na het koken en dan gaan ze in vers fris water en heb ik een lekker zoetig en fruitig en niet slijmend nootje waar ik veel plezier aan heb en de karpers helemaal!!
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
zou het geen optie zijn een zakje gist toe te voegen aan je nootjes? dit zal wel degelijk het slijmingsproces bevorderen niet?
|
|
|
|
45 ponder Lid sinds: 27-6-2010(UTC) Berichten: 1.902
|
ik ben laatst bij tbf geweest en geert zei me dat het gisten van de tijgernoten slecht is, dat het de tijgers zuur zou maken iemand een idee hoe hij hierop komt? |
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Alvast bedankt! |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
tja, gisten is een vorm van derf. een rotte vrucht gaat ook gisten als hij bederft.
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.