logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
daveynmgn  
#1 Gepost : donderdag 31 maart 2011 17:03:24(UTC)
daveynmgn


5 ponder

Lid sinds: 12-3-2011(UTC)
Berichten: 15

Hallo,

Ik ga een standaart mix maken, met 500 gram maismeel, 500 gram griesmeel en 500 gram sojameel.
Maar toen ik die straks wou halen zij die man in de winkel dat sojameel niet nodig is omdat mensen die erin doen omdat die zo goedkoop is.
Nou is mijn vraag kan ik ook een mix maken met 500 gram maismeel en 500 gram griesmeel? Dus zonder de sojameel.

Alvast bedankt,

Mvg davey

Bewerkt door de gebruiker donderdag 31 maart 2011 17:05:37(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Sponsor
timvanzanten  
#2 Gepost : donderdag 31 maart 2011 17:12:39(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
maismeel en griesmeel zijn voornamelijk zetmelen. de soja is juist om de voedingswaardes ( vetten en eiwitten) wat omhoog te krikken zodat je een redelijke voedingswaarde in je bol krijgt.
daveynmgn  
#3 Gepost : donderdag 31 maart 2011 17:44:29(UTC)
daveynmgn


5 ponder

Lid sinds: 12-3-2011(UTC)
Berichten: 15

Oke bedankt.
Nog 1 vraag, hoelang moeten de bollie's droge naar het koken?
timvanzanten  
#4 Gepost : donderdag 31 maart 2011 18:27:33(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
tja, is afhankelijk van je mix. In een warme en geventileerde ruimte is dit 1 a 2 dagen afhankelijk hoe hard je ze wilt laten uitharden en of je ze direct gaat gebruiken of invriezen. leg ze iig niet in de zon! de kans bestaat dan dat ze scheuren!
ferenc  
#5 Gepost : donderdag 31 maart 2011 23:12:32(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
De prijs van sojameel, griesmeel of maismeel ligt allemaal ongeveer gelijk. Slechte reden dus. En het is een feit wat Tim zegt.

Gebruik volvette sojameel, draait heerlijk.
Andre  
#6 Gepost : vrijdag 1 april 2011 10:52:29(UTC)
Andre


30 ponder

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 634

Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
Waardeloze verkoper zeg...je was goed bezig hoor met je standaard mix. Laat je niet van wijs brengen..
daveynmgn  
#7 Gepost : vrijdag 1 april 2011 14:03:19(UTC)
daveynmgn


5 ponder

Lid sinds: 12-3-2011(UTC)
Berichten: 15

Oke bedankt voor het advies
peter servais  
#8 Gepost : vrijdag 1 april 2011 16:44:53(UTC)
peter servais


45 ponder

Lid sinds: 18-11-2010(UTC)
Berichten: 1.517
Man
Nederland

Bedankjes: 18 keer
Is 22 keer bedankt in 20 post(s)
Waar halen jullie je Sojameel dan?
Ik heb t alleen nog maar in een hengelsportwinkel gezien.

Ik zat laatst te denken over een basismix die lekker hard uithard.
Ik had gekeken bij zo'n calculator. Hier kwam ik op uit.

500gr. Rijstemeel
500gr. Griesmeel
500gr. Soja Volvet
250gr. Polenta

Griesmeel en Polenta heb ik wel gevonden in de winkel, de rest was hopeloos om te vinden.

Gr Peter

Bewerkt door de gebruiker vrijdag 1 april 2011 16:45:45(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Groeten Peter, Knipoog

Aantal karpers 2015: 26 stuks
Dennis van Zon  
#9 Gepost : vrijdag 1 april 2011 17:25:19(UTC)
Dennis van Zon


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 19-6-2010(UTC)
Berichten: 3

Mannen,

Goede Soya, de Volvet Getoaste variant, is toch echt wel even een stukje duurder dan Gries, Mais enz....

Zie onderstaand verhaal over Volvet Getoaste Soja gekopieerd van de MTC site.

Alleen de aller-lekkerste, goed verteerbare soja komt er bij ons in. Waak voor die enzym actieve zooi die graag in de industrie wordt toegepast. Dit is dus echt crap. Goed getoast sojameel wordt een half uur op 110 graden geroosterd, zodat de trypsine remmende stoffen worden tenietgedaan. Dit heeft als wenselijk neveneffect dat het een heerlijke nootachtige geur krijgt. Onmisbaar in goede birdfoodrecepturen, daar het een heel mooi aminozuurpatroon heeft, maar ook nog eens vol met onverzadigde vetzuren. Dat kan bijna niet mis gaan.

Tim,

Klopt helemaal en de Volvet Getoaste variant is dan het meest geschikt.

Draai ze!

Mvg,
Dennis

timvanzanten  
#10 Gepost : vrijdag 1 april 2011 17:53:36(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
bedankt Dennis voor de info! Soja producten werken Trypsine tegen tenzij ze behandeld zijn. trypsine is een van de amino's die de karper nodig heeft voor het verteren. Onbehandelde soja icm met griesmeel en polenta ( zetmelen) zullen niet worden geapprecieerd door de karper en laat hij sneller links liggen.

.

Bewerkt door de gebruiker vrijdag 1 april 2011 18:07:32(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

ferenc  
#11 Gepost : vrijdag 1 april 2011 21:11:36(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Mijn standaard basis mix

296 gram tarwegriesmeel
296 gram soyameel volvet
296 gram polenta bloem
50 gram gemallen hennep
60 gram eivervanger bestaande uit eipoeder en eialbumine


Aanmaken met wat water en flavour en je heb een prima simpele vangende bol. Voor ingredienten...even iets langer kijken dan je neus langs is :^o haha
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (4)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.