logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Yannick de Boer  
#1 Gepost : 14 jaar geleden
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

Hallo,
Kan je duivenvoer ook langer dan 24 uur weken?
Het van mij weekt nu al paar dagen kan ik dan als nog koken en gebruiken?
Gr,
Yannick
Sponsor
jeroen v oenen  
#2 Gepost : 14 jaar geleden
jeroen v oenen


20 ponder

Lid sinds: 9-11-2010(UTC)
Berichten: 341

ja hoor kan prima
Job Verweij  
#3 Gepost : 14 jaar geleden
Job Verweij


25 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 447

Ja kan wel maar je moet wel uitkijken dat het niet gaat schimmelen.
Yannick de Boer  
#4 Gepost : 14 jaar geleden
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

ja ok bedankt!
Erwin  
#5 Gepost : 14 jaar geleden
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Wanneer je partikels weekt, breng je ze terug naar hun originele staat. Ze zijn namelijk gedroogd en tijdens het weken komt er weer vocht in. Met koken versnel je het proces. Weken kun je dus heel lang doen. Tijgers bijvoorbeeld, week ik het liefst minimaal een week.

Gr. Erwin
Ruud Gosselink  
#6 Gepost : 14 jaar geleden
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

Dat duivenvoer gaat er na een paar dagen toch behoorlijk smerig van ruiken. Zeker in de zomer.
Jerry  
#7 Gepost : 14 jaar geleden
Jerry


35 ponder

Lid sinds: 27-8-2009(UTC)
Berichten: 879

Moet je dit dan ook nog koken??

Gr jerry
Groeten,

Jerry
Tim_Ellerman  
#8 Gepost : 14 jaar geleden
Tim_Ellerman


35 ponder

Lid sinds: 27-7-2009(UTC)
Berichten: 1.525

ik kook het altijdd.. maakt niet uit hoelang het geweekt is.
Groetjes, Tim

Andre  
#9 Gepost : 14 jaar geleden
Andre


30 ponder

Lid sinds: 22-6-2010(UTC)
Berichten: 634

Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
Mais hoef je niet persé koken, maar erwten en bonen zijn bijvoorbeeld giftig volgens mij zonder te hebben gekookt. Volgens mij zitten die er wel in (of toch in ieder geval erwten?) dus best wel even koken denk ik?
Yannick de Boer  
#10 Gepost : 14 jaar geleden
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

Ja ik kook het ook altijd maakt niet uit hoe lang het heeft geweekt!
jantjebeekx  
#11 Gepost : 14 jaar geleden
jantjebeekx


10 ponder

Lid sinds: 24-1-2011(UTC)
Berichten: 80

er is mij verteld dat als je je partikels koopt jue ze het beste gelijk in de week kan zetten om zo de versheid ervan het beste te behouden. ik doe dit nu ook maar als je het alleen weekt gaat het niet schimmelen. pas als je het een tijdje laat staan nadat het gekookt is krijg je schimmel.
gr jantje
peterwiggerman  
#12 Gepost : 14 jaar geleden
peterwiggerman


20 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Berichten: 256

Ik kook altijd. Minimaal 12 uur weken (liefst 24) en daarna 15 minuten koken.

jappey  
#13 Gepost : 14 jaar geleden
jappey


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 5-11-2010(UTC)
Berichten: 10

kan je duivenvoer invriezen?
jeroen v oenen  
#14 Gepost : 14 jaar geleden
jeroen v oenen


20 ponder

Lid sinds: 9-11-2010(UTC)
Berichten: 341

jahoor dat kan je prima invriezen. ik doe het wel met wat water erbij anders vriezen de korrels kapot.
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.