logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's12>
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Yannick de Boer  
#1 Gepost : zaterdag 26 februari 2011 15:33:02(UTC)
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

hallo,

Ik kook zelf de hennep altijd met een beetje chilli poeder maar vroeg me af of er nog andere dingen zijn die je er bij kan doen?

gr,
yannick
Sponsor
timvanzanten  
#2 Gepost : zaterdag 26 februari 2011 15:35:21(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
in principe kan je van alles erbij doen. van kruiden/suiker/zout tot liquids. ik zelf voeg altijd zelf na het koken pas zoet en liquids toe. ik zelf ben wel gescharmeerd van zoete toevoegingen met als met mais.
Yannick de Boer  
#3 Gepost : zaterdag 26 februari 2011 15:44:55(UTC)
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

Bedankt voor de reactie! Zou je ook dat spul wat je bij melk moet voegen om chocolade melk te maken?
Henk Fonken  
#4 Gepost : zaterdag 26 februari 2011 16:11:29(UTC)
Henk Fonken


20 ponder

Lid sinds: 11-1-2010(UTC)
Berichten: 337

tuurlijk kan. dat zoals eerder als gezegt is bijna alles kan gewoon een kwestie van proberen.
succes ermee.(vissen)

Bewerkt door de gebruiker zaterdag 26 februari 2011 16:12:13(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Gr Henk de platte koning.
Yannick de Boer  
#5 Gepost : zaterdag 26 februari 2011 17:12:36(UTC)
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

128fs31818 ja ok ik dacht dat het miss niet goed is voor de karper maar je hebt ook chocolade boilies enzo
bedankt
Anne  
#6 Gepost : zondag 27 februari 2011 01:16:36(UTC)
Anne


25 ponder

Lid sinds: 30-8-2010(UTC)
Berichten: 516

zout toevoegen bij het koken van hennep zorgt ervoor dat ze niet goed kiemen. Dus wachten met zout totdat de hennep gekookt is Knipoog
Karpers zijn net tieten, het maakt me niet uit of ze groot of klein zijn, als ik ze maar effe vast mag houden Tong
stefan everts  
#7 Gepost : zondag 27 februari 2011 12:35:41(UTC)
stefan everts


35 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 835

probeer een een flinke scheut kokos melk Knipoog

kun je gewoon bij de supermarkt halen
Pompiedomtiedom,,,,die hengels moeten krom!!!!
Henk Fonken  
#8 Gepost : zondag 27 februari 2011 12:41:50(UTC)
Henk Fonken


20 ponder

Lid sinds: 11-1-2010(UTC)
Berichten: 337

@ stefan voor of na het koken die kokosmelk erbij doen......waarschijnlijk erna tochThink
Gr Henk de platte koning.
stefan everts  
#9 Gepost : zondag 27 februari 2011 14:47:18(UTC)
stefan everts


35 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 835

nee ik kookte het er gewoon bij door....je krijgt dan een giga atractie onder water Blij
Pompiedomtiedom,,,,die hengels moeten krom!!!!
SnowMan  
#10 Gepost : zondag 27 februari 2011 16:41:30(UTC)
SnowMan


15 ponder

Lid sinds: 3-2-2010(UTC)
Berichten: 158

Niet dadelijk iets om toe te voegen maar toch ...;

als je hennep in de week staat, doe je er goed aan om er een paar stukken metaal er in te leggen die geoxideerd zijn,
het gaat er voor zorgen dat je hennepkorrels mooi donker zwart zijn van kleur.

Geef toe, een zwart bolleke met een hagelwitte scheut er aan,
is toch zoveel mooier hé.
En het oog wil ook wat, zelfs voor onze vriend Carpio Knipoog

Grt Snowy
jori  
#11 Gepost : zondag 27 februari 2011 18:29:21(UTC)
jori


25 ponder

Lid sinds: 18-7-2010(UTC)
Berichten: 443

hey


chilly poeder doe ik er ook altijd bij volgens mij kun je er heel veel specerije bij doen kerrie,knoflookpoeder en zo kun je er ook bij doen volgens mij
behandel iedere karper met respect!
mitchell35  
#12 Gepost : zondag 27 februari 2011 18:35:42(UTC)
mitchell35


15 ponder

Lid sinds: 19-7-2010(UTC)
Berichten: 183

jori schreef:
hey


chilly poeder doe ik er ook altijd bij volgens mij kun je er heel veel specerije bij doen kerrie,knoflookpoeder en zo kun je er ook bij doen volgens mij


sinds wanneer vis jij met hennep jori??
Elke karper is er 1!
Yannick de Boer  
#13 Gepost : zondag 27 februari 2011 19:51:03(UTC)
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

bedankt voor jullie reacties dat met de kokosmelk ga ik zker ook proberen!Knipoog
michelmoeskops  
#14 Gepost : zondag 27 februari 2011 20:02:16(UTC)
michelmoeskops


10 ponder

Lid sinds: 24-10-2010(UTC)
Berichten: 59

heykes hoe krijgen jullie de kemp echt goed gekiemd dus echt de mooie witte puntjes erop groetjes
SnowMan  
#15 Gepost : zondag 27 februari 2011 20:34:15(UTC)
SnowMan


15 ponder

Lid sinds: 3-2-2010(UTC)
Berichten: 158

Veel hangt af van de kwaliteit die je hebt,
Ik laat deze 2 tot 3 dagen weken,
en zet dit vervolgens op een zacht vuurtje, tot de kiemen komen piepen.

Maar de versheid speelt wel een rol.

grt Snowy
michelmoeskops  
#16 Gepost : zondag 27 februari 2011 21:00:24(UTC)
michelmoeskops


10 ponder

Lid sinds: 24-10-2010(UTC)
Berichten: 59

ja das mess wel het grootste nadeel waar vindje echt goede kemp?
stefan everts  
#17 Gepost : zondag 27 februari 2011 21:33:38(UTC)
stefan everts


35 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 835

dat is heel simpel,ga gewoon na een groothandel voor duivenvoer oid...bij de meeste hengelsportzaken is de hennep ook wel goed hoor

er is niks simpeler dan het bereiden van hennep...

gewoon ongeveer een dagje laten weken(12 uur is al genoeg)en dan gwoon volle bak koken tot 90-95 procent gekiemd is en dan in een emmer storten waar je de deksel goed vast op kunt drukken,dat bevorderd het kiemproces!!
Pompiedomtiedom,,,,die hengels moeten krom!!!!
Henk Fonken  
#18 Gepost : zondag 27 februari 2011 21:44:10(UTC)
Henk Fonken


20 ponder

Lid sinds: 11-1-2010(UTC)
Berichten: 337

toch ook maar eens proberen met die kokosmelk....thnx voor de tip
Gr Henk de platte koning.
Klaus Verbiest  
#19 Gepost : maandag 28 februari 2011 00:31:30(UTC)
Klaus Verbiest


5 ponder

Lid sinds: 17-7-2010(UTC)
Berichten: 42

(min 12 uur)24 uur weken - 5 min koken - daarna overgieten in emmer met deksel op (zonder toevoegingen) - klaar

Zo doe ik het Blij
Yannick de Boer  
#20 Gepost : maandag 28 februari 2011 10:44:54(UTC)
Yannick de Boer


15 ponder

Lid sinds: 17-2-2011(UTC)
Berichten: 124

Ja dat hoorde ik ook dat je het lucht dicht moet afsluiten zodat het beter kiemt!
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (6)
2 Pagina's12>
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.