20 ponder Lid sinds: 11-7-2009(UTC) Berichten: 260
|
wat is jullie mening over bollen stomen of koken?
|
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 27-8-2009(UTC) Berichten: 375
|
dat het een onbegonnen discussie is...gaah monkey
|
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 13-7-2009(UTC) Berichten: 974
|
Dat is een reactie waar Stein waarschijnlijk niet op zit te wachten...
Maar goed, ik denk dat het lood om oud ijzer is. Stomen duurt weer langer dan koken waardoor het op die manier ook z'n flavours en dergelijke verliest.
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
En met koken verlies je meer flavours omdat deze verloren gaan in het water.....concreet....waarmee verlies je meer flavours?
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 4-10-2009(UTC) Berichten: 437
|
Ik zou zeggen wil je een sterke geflavourde boilie, flavour ze dan altijd nog even nadat je ze gedroogd hebt. Flavour werkt heel instant en smaakt vaak niet zoals ze ruiken.Ik vind daarom smaak heel belangrijk,zeker wanneer ik er langere tijd mee voert.Ga ik echter instant vissen,en vind mijn boilies niet sterk genoeg ruiken flavour ik ze extra.Ik kook mijn boilies altijd en inderdaad verlies je dan behoorlijk wat flavour,maar ik vind dit niet zo erg. Ik ben van mening wanneer je een langere tijd met te sterk geflavourde boilie doorvist de kracht van je boilie sneller afneemt.Kijk maar naar de resultaten op bepaalde wateren waar de boilies eerst geweekt worden in water. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Gr.Ronald
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 11-7-2009(UTC) Berichten: 260
|
ik heb effe een test gedaan afgelopen week. een gestoomde bol. 7 dagen in de dip zit tot 3/4 vol met dip. de kern van de bol zuigt zich niet vol met dip.
een gekookte bol daarintegen zuigt zich helemaal vol met dip. dus lijkt mij een gekookte bol in de dip beter, want dan heb je een langer effect van je dip.
ik heb vandaag visionbaits besteld. en ga deze test ook doen met hun dips, want deze zijn op plasma zijn er mensen die hier al ervaring meehebben
|
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
He Stein
Maar dat de ene bal meer opzuigt dan de andere, houd niet in dat dit beter is. De bal die maar 3/4 opzuigt, is harder of heeft een grotere dichtheid. Dit houd dus ook in dat hij zijn flavours langer vasthoud. De andere bol die helemaal vol zat met flavour, is het waarschijnlijk ook veel sneller kwijt.
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 3-11-2009(UTC) Berichten: 2.324
|
deed tot vorig jaar aan toe steeds mijn boilies stomen, het heeft zijn voor- en nadelen. nadeel:je kreeg door het stomen een soort laag om je boilie waardoor ze minder onnemen als je ze naflavourd. Ze zijn meer witvis gevoeliger omdat ze niet zo hard te krijgen zijn als gekookte boilies. Je kon ze niet vergooien met de werppijp voordeel: ik gebruikte geen eieren als bindmiddel en kreeg de boilies alleen goed door te stomen, ze leken net stuiterballen. Werken beter op een dressuurwater ivm dat er geen eieren werden gebruikt. Je verspeelt minder flavour. |
elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...
sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 24-12-2009(UTC) Berichten: 61
|
In de loop van nu bijna 10 jaar exclusivebaits heb ik beiden gedaan (stomen en koken) het enige nadeel van koken voor mij is dat het omslachtiger werken is. Wat de atractiviteit betreft merk ik echter geen verschil. Stomen heeft echter wel enkele nadelen: je aas is minder resistant aan witvis en kreeftachtigen. Daarom heb ik toch besloten om voortaan te kiezen voor gekookte boilies. greets |
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 25-12-2009(UTC) Berichten: 109
|
Ja vind ook dat stomen zijn voor en nadelen heeft. De geuren enz blijven er volgens mij beter in dan bij koken, maar als je ze met de werppijp wil voeren dan springen ze uit elkaar. Ook na het stomen zijn de bollen helemaal anders van vorm (bij mij is dat toch het geval, weet niet hoe dit bij jullie is?). Moet wel zeggen dat ik niet met een professionele stomer zit, is er gewoon 1 om groenten te stomen. Dus als je mooie ronde, harde bollen wilt om te voeren met de kobra ben je volgens mij beter af met koken.
grtz
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 24-12-2009(UTC) Berichten: 61
|
Inderdaad Sander... dat waren nadelen die ik ondertussen al vergeten waren. voeren met cobrastick is rampzalig bij gestoomde bollen. Ook de vorm is alles behalve. Een stomer moet eerst zen temperatuur halen waardoor de boilies in begin wak worden aan de buitenkant. als ze dan in 2 lagen op elkaar liggen dan zakken ze een beetje in op elkaar. Bij koken verhit de buitenwand meteen zodat deze meteen stolt en veel minder vervormen. greets |
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 4-10-2009(UTC) Berichten: 437
|
Nu is het volgens mij wel duidelijk toch,gewoon koken.
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.