25 ponder Lid sinds: 14-2-2010(UTC) Berichten: 583
Bedankjes: 1 keer
|
Hallo, had even vraagje over mais normaal doe ik 1 dag weken en dan 20 minuten koken .. maar kun je het ook gelijk koken en dan 1 dag laten staan in dat water of werkt dat niet ?? dan ben je eerder klaar Hoort wel |
>>> Wie niet vist, Wie niet vangt <<<
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
tja, ik week minimaal 24 uur en kook het dan nog een uurtje! maargoed, ieder zijn ding. volgens mij wordt je mais nooit zo zacht als je eerst kookt en dan weekt als andersom!
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 14-2-2010(UTC) Berichten: 583
Bedankjes: 1 keer
|
maar dat maakt opzich niks uit toch ? het gaat er toch om dat ze niet gaan kiemen in de buik van de karper ?? |
>>> Wie niet vist, Wie niet vangt <<<
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
het gaat niet om het kiemen, het gaat erom dat de mais in de buik van de karper niet uitzet! dor het weken en koken zet de mais maximaal uit. je zegt dat het sneller is, jouw manier, leg me eens uit als je wilt!
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 14-2-2010(UTC) Berichten: 583
Bedankjes: 1 keer
|
jah dan kook je water en zet je de mais in het water en klaar ...
nu moet je eerst weken en dan nog koken |
>>> Wie niet vist, Wie niet vangt <<<
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-11-2009(UTC) Berichten: 4.209
Bedankjes: 4 keer Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
|
tja, dat begrijp ik en ik kan het mishebben! maar als volgt:
Of eerst weken en dan koken of eerst koken en dan weken
je hebt geen tijdsverschil!
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 3-11-2009(UTC) Berichten: 2.324
|
ik zet mijn partikels altijd in de week met kokend water en na 24 of 48 uur weken kook ik het de tijd die de partikel nodig heeft kooktijd: mais: 45minuten hennep: koken tot dat hij begint te kiemen tijgernoten: 45minuten kikkererwten: 30minuten Bewerkt door de gebruiker maandag 25 oktober 2010 12:26:21(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...
sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 14-2-2010(UTC) Berichten: 583
Bedankjes: 1 keer
|
@ tim .. als je toch water kookt en dan de mais in emmer doet en water er op dan ben je toch klaar >>?? maarjah maakt niks uit ik dacht dat het sneller was |
>>> Wie niet vist, Wie niet vangt <<<
|
|
|
|
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290
Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
|
24 of 48 weken??? best lang vind je niet |
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest' |
|
|
|
55 ponder Lid sinds: 17-3-2010(UTC) Berichten: 4.290
Bedankjes: 2 keer Is 3 keer bedankt in 1 post(s)
|
Carp93 schreef:maar dat maakt opzich niks uit toch ? het gaat er toch om dat ze niet gaan kiemen in de buik van de karper ?? zie je in ene keer een karper met een maiskolk uit zijn reet gigglesmil |
'Wie zich verliest in zijn passie, is minder verloren dan wie de passie verliest' |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
En als je helemaal lui bent kook je de mais gewoon niet.Als het minimaal 24uur geweekt heeft kan het geen kwaad.
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 14-2-2010(UTC) Berichten: 583
Bedankjes: 1 keer
|
timvanzante Schreef: volgens mij wordt je mais nooit zo zacht
carp93 schreef: maar dat maakt opzich niks uit toch ? het gaat er toch om dat ze niet gaan kiemen in de buik van de karper ??
Lodewijk schreef : zie je in ene keer een karper met een maiskolk uit zijn reet
????????????????????????????????????????????????????????????????? |
>>> Wie niet vist, Wie niet vangt <<<
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 14-2-2010(UTC) Berichten: 583
Bedankjes: 1 keer
|
ferenc kan dat geen kwaat ???? want dat is toch netzo snel .. |
>>> Wie niet vist, Wie niet vangt <<<
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 20-9-2010(UTC) Berichten: 521
Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
Inprincipe niet,als je het maar goed weekt.Echter is het gekookt wel een beter aasje.
In het buitenland word mais bijna nooit gekookt ivm groot verbruik. 50 tot 100kg per dag koken is natuurlijk niet te doen.
|
|
|
|
35 ponder Lid sinds: 27-7-2009(UTC) Berichten: 1.525
|
Denk dat je toch beter het zekere voor het onzekere kunt nemen.
Dus eerst weken en dan koken. Lijkt me het veiligst. |
Groetjes, Tim
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 11-1-2010(UTC) Berichten: 337
|
zeker weten ja gewoon 48 uur weken dan 30 min koken....altijd op save spelen tijd of geen tijd(vissen) |
Gr Henk de platte koning. |
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 1.664 Bedankjes: 6 keer Is 14 keer bedankt in 13 post(s)
|
Ik ben het met Ferenc eens dat je na een goede weerkperiode de maiskorrels niet per se hoeft te koken. Het komt de attractiviteit wel ten goede, maar zodra de mais voldoende is uitgezet kan je hem inzetten.
Hardheid maakt niet uit. De vis eet ook mosselen...
Zelf heb ik in Frankrijk regelmatig 25kg zakken mais gehaald bij de GammeVert om deze 24uur in een bewaarzak in het water te hangen. Daarna met succes ingezet hoor op de rivier.
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 2-3-2010(UTC) Berichten: 363
|
idem hier, tijdens lange sessies op 1 van de waters waar ik viste weekte ik de maïs gewoon aan de waterkant. Elke dag 20kg koken op een 1 pitsvuurtje zag ik niet zitten. Ik nam gewoon een plastic zwarte vuilniszak en vulde die met maïs en meer dan genoeg water. knoop in de zak en een ganse dag in de zon laten liggen.tegen de volgende dag had ik maïs die volledig uitgezet was en vlot verteerd werd door de karper (de vis scheet allemaal maïspulp uit)
Grtz
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 3-11-2009(UTC) Berichten: 2.324
|
ik deed het anders in frankrijk tijdens een lange sessie ivm te weinig pitten om te koken, te veel gas verbruik en te veel mais om te koken.... ik gebruik een emmer met deksel, gooi daar de mais giet daar kokend water over heen en doe dan de deksel erop en laat de lucht er uit..... dit doe ik 3x, elke 8 uur en dan is de mais ook goed uitgezet en geweekt. je krijgt door de lucht er uit te laten meer een snelkookpan effect....... |
elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...
sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 27-1-2010(UTC) Berichten: 2.275 Bedankjes: 7 keer Is 9 keer bedankt in 9 post(s)
|
hey Steef bedankt voor de tip. Zou dit effect nog beter werken bij van die tonnetjes die ze gebruiken voor zuurkool? |
Give a man a fish and he has food for a day................... Teach a man to fish and he has to buy; rods, reels, lines, lead, tubes, tackle box, boilies, fishfinder, boats, banksticks, rodpod...................coolers and six packs.
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.