15 ponder Lid sinds: 29-3-2013(UTC) Berichten: 137 Locatie: Limburg Bedankjes: 87 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
Hallo beste mensen.
Ik heb gelezen dat je kippevoer prima kunt bijvoeren, maar moet het dan niet gekookt ofzo worden? Want in kippenvoer zitten toch ook soorten noten en rauwe mais. En is het met vogelvoer hetzelfde? En aardappel kan je ook pirma gebruiken, maar hoe lang moet je hem dan koken want ik had gelezen 20 minuten maar heb je dan niet een brokkepapje in je kookwater(platgekookt)?
mvg Gies |
Vissen is zoeken!! |
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 1-3-2011(UTC) Berichten: 140
Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
|
Eerst geschreven door: Gies Hallo beste mensen.
Ik heb gelezen dat je kippevoer prima kunt bijvoeren, maar moet het dan niet gekookt ofzo worden? Want in kippenvoer zitten toch ook soorten noten en rauwe mais. En is het met vogelvoer hetzelfde? En aardappel kan je ook pirma gebruiken, maar hoe lang moet je hem dan koken want ik had gelezen 20 minuten maar heb je dan niet een brokkepapje in je kookwater(platgekookt)?
mvg Gies Kippenvoer/Duivenvoer etc zijn prima te gebruiken om te voeren. Echter dient dit wel gekookt te worden. Ik zelf ga altijd voor het zekere en week het 24 uur in voldoende water (het voer neemt water op). Mocht je zien dat er geen laagje water meer op staat, gewoon aanvullen. Na 24 uur kook ik het voor ongeveer 30 min. (zie ook: http://www.carpfeeling.c...Particles/225/Duivenvoer ) Ik vind Duivenvoer ook fijn om het te mengen met hennep. Dit kan ook droog omdat het dezelfde bereidingstijd heeft. Let wel dat duivenvoer/kippenvoer en hennep erg witvisgevoelig zijn. Ik voer het ook graag gemengd met tijgernoten en boilies. Mocht je met tijgernoten aan de gang gaan, bereid ze dan niet samen met hennep en of duivenvoer/kippenvoer. Dit omdat tijgernoten langer gekookt moeten worden. (http://www.carpfeeling.com/Particles/222/Tijgernoten ) Ik las ook dat je aardappels wil gebruiken. Je ook gewoon een pot voorgekookte krielen halen.... Of krielen beetgaar gaan koken. Persoonlijk heb ik het idee dat de aardappel best wel kan werken, maar ergens toch achterhaalt is. Dit baseer ik op mijn gevoel. Mocht jij het gaan testen, hoor ik graag je resultaten. Ik hoop je voldoende te hebben geinformeerd. p.s. Kijk ook eens hier http://www.carpfeeling.com/Aas/120/Particles Er staan diverse soorten partikels op welke je kunt gebruiken en daarbij hun manier van bereiden. Bewerkt door de gebruiker maandag 30 juni 2014 12:00:01(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
DioR is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
Ik kook duivenvoer, ik weet niet of dat hetzelfde qua inhoud is, ongeveer 20 minuten nadat het 24 uur heeft staat weken. Ik kook het niet omdat het anders schadelijk voor de karper zou zijn, maar meer om alle smaken etc. goed vrij te laten komen. |
|
Ener is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 29-3-2013(UTC) Berichten: 137 Locatie: Limburg Bedankjes: 87 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
Omdat ik thuis kippen heb(en dus genoeg voer) opteer ik eerder voor kippenvoer. Maar als je het 30 min kookt stinkt het dan ofzo anders moet ik het buiten doen. En dat het heel witvisgevoelig is, is niet persee erg want het is maar een klein vijvertje en meestal waar de voorntjes zijn, zijn de karpers ook.Gisteren nog gevist met hengeltje op de rodpod(niks mee gevangen) en een gewoon spinhengeltje met een dobbertje aan voor de voorntjes(met misschien nog een karper) en ik zette mijn slip redelijk vast en want ik had niet echt gedacht dat ik gisteren er met de pen een karper zou vangen. Maar natuurlijk karper aan de lijn ,slip staat niet open en lijntje kapot! Uit onze fouten leren we dus. |
Vissen is zoeken!! |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Neem een vastkokende aardappel. Een kruimige valt uit elkaar. Met het pennetje en aardappel vissen gaat prima. Er zijn in het verleden genoeg karpers mee gevangen.
Je kan de aardappel een kleurtje en/of smaak geven door het ergens in te dopen.
Het is zacht aas dus het kan geen kwaad om af en toe te kijken of er nog iets aan je haak zit. |
Say hello to my little friend |
DavidT is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 29-3-2013(UTC) Berichten: 137 Locatie: Limburg Bedankjes: 87 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
Dus een aardappelbrokje aan de hair zal niet gaan, maar ermee bijvoeren wel. |
Vissen is zoeken!! |
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 8-2-2011(UTC) Berichten: 1.050
Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
|
Ligt eraan hoe hard het stukje is en hoe hard je werpt. Voor zachter aas zijn er lunchmeatstoppers. Deze zijn veel groter dan de boiliestoppers om scheuren te voorkomen. |
Say hello to my little friend |
DavidT is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 1-3-2011(UTC) Berichten: 140
Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
|
Mbt het koken vind ik de stank wel meevallen. Afzuiger aanzetten en eventueel een raam openzetten. Ik vind het niet heel erg stinken iedergeval. Wat je ook kan doen is een electische kookplaat kopen. (bijv http://static.manutan.nl...P/80/35/ST/AIG298035.jpg ). Dan kan je hem buiten neerzetten en gaan koken.
|
DioR is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 29-3-2013(UTC) Berichten: 137 Locatie: Limburg Bedankjes: 87 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
Als je het kippenvoer eenmaal bewerkt hebt(24u weken+30minkoken), kan je het dan blijven bewaren of moet het vochtig blijven en meteen gebruikt worden? |
Vissen is zoeken!! |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 5-1-2014(UTC) Berichten: 97 Locatie: Hoeksche Waard Bedankjes: 13 keer Is 19 keer bedankt in 17 post(s)
|
|
|
Ener is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 28-5-2014(UTC) Berichten: 1.103 Locatie: Lochem Bedankjes: 25 keer Is 84 keer bedankt in 80 post(s)
|
Je kunt het 1 tot 2 dagen bewaren, mits het onder water staat. Zelf kook ik voor drie dagen en haal er dan elke dag een voorraad uit, die ik dan weer meng met tijgernoten en gebroken boily's Zelf als het al begint te gisten kun je het nog gebruiken. Tijdens het "wellen" doe ik of een kopje suiker op 2 kg voer of een scheut honing. Goed roeren en bij het koken voeg ik nog extra suiker toe. Om ruzie met echtgenoot of moeder te voorkomen kun je beter buiten koken. b Aardappelen aan je rig kan prima. Kook de aardappelen ca. 5 min giet ze af en doe ze in bv. een theedoek en vouw de theedoek met de aardappelen erin dicht. Laat ze zo rustig afkoelen. Onthoud echter wel dat je na inworp je tuig geen uren kunt laten liggen, zonder dat de aardappel er af is gegaan/gezogen. |
geniet aan het water, bewaar de stress voor later. |
HarryO is 1x bedankt voor deze nuttige post.
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 29-3-2013(UTC) Berichten: 137 Locatie: Limburg Bedankjes: 87 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
Haha, thanks voor de tip van het buitenkoken! Ik moet alleen nog iets vinden om het op te koken. |
Vissen is zoeken!! |
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Berichten: 634
Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
|
Niet om lullig te doen, maar je zou ook even de zoekfunctie of desnoods google kunnen gebruiken. Ik denk dat dit een van de meest beschreven onderwerpen is op de verschillende forums en op internet ;-).
24u weken, 30 minuten koken, meteen gebruiken en de rest invriezen. Paar dag in het kookvocht (evt in een afgesloten emmer) laten staan is opzich prima. Beetje zurig is niet erg, zolang er maar geen laag met schimmer opstaat :-).
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 17-8-2014(UTC) Berichten: 110 Locatie: Gelderland Bedankjes: 4 keer Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
|
Als je maar niet met aardappels gaat voeren, dit verzuurt het water. Ik vis nog steeds met aardappel wanner dat uitkomt. OP de haak of op de hair. OP de haak: sidehooked bloke aardappel op de hair: stukje breed elastiek als stopper. Of zoals Groothuis dat beschreef, maar dan een variatie erop: hair door de boilie halen en door stukje broodkorst halen, dan hairstopje (stukje breedelastiek) klaar. De broodkorst "dempt" bij het inwerpen en voorkomt eraf vallen van de aardappel.
Doe eens gek en zet een bijtgare aardappel een uur in de rode wijn en snijd er dan blokjes van (dobbelsteengrootte) .
Is wel enorm witvisgevoelig. Zeker met dat broodkorst erbij.
Suc6.
Grtz
Frenk |
|
|
|
|
40 ponder Lid sinds: 14-11-2010(UTC) Berichten: 1.385 Bedankjes: 74 keer Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
|
Eerst geschreven door: Gies Dus een aardappelbrokje aan de hair zal niet gaan, maar ermee bijvoeren wel. Rietje er doorheen et voila ;-).
|
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.