20 ponder Lid sinds: 2-3-2010(UTC) Berichten: 363
|
daarom wordt het ook een test op lange periode. mijn thuiswater is allesbehalve een gemakkelijk water, daarom heb ik nu ook mijn pijlen gericht op een klein karperputje, ideaal om ook eens de nieuwe 1,5ponders uit te proberen Tegen het einde van de zomer zou ik toch al het 1 en het andere moeten weten over pH waardes. Grtz
|
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 28-5-2010(UTC) Berichten: 11
|
Voor de visser en de vissen is de PH waarde allesbepalend voor goede vangsten. Ik ga een oud nukkig recept dat bij tijd en wijle de sponningen uit de vensters vist, aanpassen voor wat alkalischer omstandigheden en verwacht daar heel veel van. Je kunt ook kijken naar de vegetatie. Sommige planten gedijen enkel onder bepaalde zuurgraad. Dan weet je als visser al ongeveer hoe het zit...
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Kun je ons hier iets meer over vertellen Mitsz? Wat denk jij? Hoge of lage ph waarde? Wat werkt meer en waar hangt dat precies vanaf?
Gr. Erwin
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 2-3-2010(UTC) Berichten: 363
|
ik heb ondertussen contact opgezocht met een professor die werkt met karpers en ook met iemand die thuis is in de pH waardes. hopelijk krijg ik gauw respons en kunnen ze het 1 en andere duidelijk maken.
Grtz
|
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 28-5-2010(UTC) Berichten: 11
|
Erwin schreef:Kun je ons hier iets meer over vertellen Mitsz? Wat denk jij? Hoge of lage ph waarde? Wat werkt meer en waar hangt dat precies vanaf?
Gr. Erwin Ik ben er op het moment midden in. Een meter heb ik al en ga vanaf heden aan de slag met de PH waarde van mijn oude recpturen. Met de nieuwe doe ik dat al. generaliserend kun je zeggen dat het water (of de zones van een water) dat rijk is aan plantengroei vaak een lagere PH heeft. Daar zou je met een fris fruit flavoutje weer beter uit de voeten moeten kunnen dan met zo'n Squidbal, die weer een heel hoge PH heeft. Op het IJsselmeer vang ik b.v. veel beter met een hogere PH (krill en squid e.d.) Op een ander water knallen de Pineapples en de strawberry's de wakers steeds weer tegen de hengels, dus er zit een patroon in. De rest komt nog wel eens... :-$ Bewerkt door de gebruiker dinsdag 1 juni 2010 10:40:41(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Dus Mitsz, een soort conclusie die ik kan trekken, is dat stekken met veel plantgroei, kan je beter bevissen met bollen met een lage ph waarde (fruitige flavours ) en wateren (zones) waar dit niet het geval is een hoge ph? Je zou toch juist denken dat het tegenovergestelde beter werkt? Omdat dit meer afstaat tegenover de omgeving? Kan ook onnatuurlijk aanvoelen natuurlijk. Erwin Bewerkt door de gebruiker dinsdag 1 juni 2010 11:12:45(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 28-5-2010(UTC) Berichten: 11
|
Je moet streven niet al te ver van de omgevings PH te zitten met je aas. Neem maar eens een ferme slok azijn. Da's ver van de ideale PH :-" Liefst blijf je een paar tienden onder de zuurgraad van het water, maar dat veranderd ook naarmate het seizoen vordert. Als je op een nieuw water aan de slag moet en je moet instant, zou ik zeker van beide soorten aas wat meenemen. je zult zien dat één van de twee duidelijk beter scoort. groeten uut Amsterdam
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
|
|
|
|
Nieuwe uitzetting Lid sinds: 28-5-2010(UTC) Berichten: 11
|
Nou, da's erg krap door de bocht, maar daar komt het wel op neer ja. Het gaat me dan niet om de zgn discussie van 'zoet' of hartig, maar dus om die PH waarde. Als je een vismeelbol hebt met een lagere PH dan fruitknikker, is ook prima. Als die PH waarde maar in de buurt van die van het water ligt. Anders moet je té lang wachten. Je weet wel; instant blanken met vis op de stek... Bewerkt door de gebruiker woensdag 2 juni 2010 06:19:35(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Bekijkt berichten in topic: 634
Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
|
Ik denk dat het aan weinig hobbyisten is voorbehouden om in de aasbereiding rekening te houden met ph-waarde...meten is 1 ding, maar dan moet je de ph waarde ook nog kunnen beïnvloeden. Daarnaast: hoe zit het b.v. met gefermenteerde mais/tijgernoten? Lijkt me ook nogal zuur. edit: sorry voor de bump Bewerkt door de gebruiker woensdag 28 juli 2010 11:28:30(UTC)
| Reden: Niet aangegeven
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Dat klopt Andre
Tijgernoten worden heel zuur, maar met suiker kun je ze zoet maken. Maar ja....de ph waarde hiervan..?
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 3-2-2010(UTC) Berichten: 158
|
Met alle respect he,
maar ik geloof daar niet in....
Ken iemand die ook met regelmaat de ph waarde meet om vervolgens dan zijn toverballetjes te maken.
Ofwel kan hij niet meten en/of vissen, Ofwel verrek ik telkens van geluk Wahaaaa
Zijn vangsten liggen duidelijk lager dan die van mij. (zelfde water, zelfde oever)
Ik speel enkel met mijn basismix afhankelijk van het watertemp. ik heb een vaste regel -15° mix A en +15° mix B
In elke mix moet zeker een ingrediënt zitten, nl. vertrouwen.
En hun die met regelmaat succes hebben, die hebben gelijk toch....
grtzzz Snowy
|
|
|
|
CarpFeeling Crew Lid sinds: 8-1-2009(UTC) Berichten: 7.647 Locatie: Kampen Bedankjes: 71 keer Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
|
Hahaha, klopt helemaal Snowman. Het beste ingrediënt is je vertrouwen. Het ging er alleen om wat ph waardes doen met de vis. Misschien is het juist wel beter een totaal andere ph waarde te hebben dan het water. Misschien moet het wel exact hetzelfde zijn om karpers over te laten gaan tot azen.
Volgens jou maakt het dus niets uit?
Gr. Erwin
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 3-2-2010(UTC) Berichten: 158
|
Klopt Erwin, volgens mij maakt het echt niet uit welke waarde de ph heeft als karper nu gaat azen of juist niet. Ik herinner mij dat er op ons thuiswater door hevige regen de plas extra gevoed werd door water van een riool. Niet zo best dus... We zate toen met een ph van 8.8 Men beweerd dat water met een ph van 9+ het einde is voor de vis, wel, onze beten bleven gewoon het zelfde als er voor, ook na het zakken van de ph bleven we gewoon vis vangen. je kon er echt geen lijn in zien of het beter was of slechter. NOOT: Het betreft wel een diepe put (stukken bij van 5 meter) mischien dat de ph verhoging enkel in de spronglaag zat he... Ik denk dat enkel de karper vertellen kan wat hij juist graag hebben wil, maar zover zijn we noch niet
|
|
|
|
15 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 103
|
Mitsz schreef:Nou, da's erg krap door de bocht, maar daar komt het wel op neer ja. Het gaat me dan niet om de zgn discussie van 'zoet' of hartig, maar dus om die PH waarde. Als je een vismeelbol hebt met een lagere PH dan fruitknikker, is ook prima. Als die PH waarde maar in de buurt van die van het water ligt. Anders moet je té lang wachten. Je weet wel; instant blanken met vis op de stek... Dus je kan bijv 1 hengel doen met een vismeelbol, en de ander met een vismeel en een zoete popup als snowman, dan is de rig met de zoete popup op de vismeel dus anders qua ph waarde als de single vismeel? maarja hoe weet ej de ph van je vismeel bol en de ph van je popup? Op die manier kan je denk ik wel schommelen met je ph waarde van je haakaas. of zie ik dat verkeerd mitsz? |
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 13-7-2010(UTC) Berichten: 50 Locatie: Drachten
|
Haha, ik zie een gat in de markt! Wanneer gaan we mijn idee zien, een schets;
In elke gerespecteerde hengelsportzaak kun je straks water kopen in emmers, van jouw viswater. Dit om de ph waarde van je bol gelijk te krijgen.
Even zonder gekheid, ik denk wel dat dit voordeel kan brengen. Vooral op dressuur water denk ik dat dit meespeelt. Karpers zijn nieuwschierig (kijk naar de snowman), maar wanneer ze eenmaal negatief bekend zijn met die knikkers, zou dat een grote rol kunnen spelen.
|
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 15-2-2010(UTC) Berichten: 207
Bedankjes: 1 keer Is 2 keer bedankt in 2 post(s)
|
In 1994 was Cipro hier al mee bezig! In hun catalogus vermelden ze toen al de PH-waarde van de flavours en welke dossering men het beste kan hanteren voor het optimale resultaat bij verschillende PH-waardes van het water. Op de site van Cipro worden nog steeds verschillende PH-waardes aangegeven bij de verschillende flavours. Klik op de visachtigen en de PH bedraagt 8 a 9. En kijk eens naar de fruitachtige flavours! Zal het boekje van Cipro nog eens uit de doos (vissen). Bewerkt door de gebruiker donderdag 29 juli 2010 17:07:38(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
Linkloos |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 26-1-2011(UTC) Berichten: 299
Bedankjes: 1 keer
|
enne boekje al uit de doos gevist ?
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 22-6-2010(UTC) Bekijkt berichten in topic: 634
Is 4 keer bedankt in 4 post(s)
|
En weer een bump, ben ook wel benieuwd of er nog is doorgezet met het testen!
|
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 19-12-2011(UTC) Berichten: 1.233 Locatie: Zwolle Bedankjes: 81 keer Is 60 keer bedankt in 56 post(s)
|
Mijn antwoord hier op is kort maar krachtig! Het voorweken van boilies, in het water waarin je uiteindelijk vist, is in mijn ervaring al meerdere keren bewezen als een zeer goede tactiek. ( Wat Erwin zegt ) de vissen denken / interpreteren dat het er al heel lang moet liggen. De gevolgen mag je zelf verzinnen. |
Doorzetten wordt beloond! |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.