logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Nielsz  
#1 Gepost : dinsdag 10 november 2009 13:25:22(UTC)
Nielsz


20 ponder

Lid sinds: 18-10-2009(UTC)
Berichten: 219

Beste karpervissers

Ik hoorde ergens dat het vissen met pinda's slecht is voor karper. Kan iemand mij hier meer over vertellen? Het lijkt me namelijk wel een goed aas.

Niels
Sponsor
Arnold  
#2 Gepost : dinsdag 10 november 2009 15:56:11(UTC)
Arnold


35 ponder

Lid sinds: 13-7-2009(UTC)
Berichten: 974

Dag Nielsz

Pinda's kunnen inderdaad, als ze niet goed bereid zijn, slecht zijn voor een karper. Allereerst is een pinda erg hard. Het beste is om ze een dag of 3 te laten weken en daarna lang te koken. Als dit niet gebeurd kan dit voor moeilijkheden zorgen in het spijsverteringskanaal. Verder bevatten pinda's blauwzuur wat voor zowel mens als dier slecht is. De pinda's dus lang koken (kook ze gerust 3 uur) en tijdens het koken meerdere keren afgieten en vers water bijvoegen is de boodschap.

Het vergt even wat voorbereiding maar pinda's zijn, mits goed bereid, een fantastisch aas!

Arnold

Bewerkt door de gebruiker dinsdag 10 november 2009 16:08:15(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Erwin  
#3 Gepost : dinsdag 10 november 2009 18:18:23(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Dit is eigenlijk bij alle partikels het geval....Benson is ook overleden aan tijgers die niet goed waren gekookt...

Erwin
Frank Penning  
#4 Gepost : woensdag 11 november 2009 15:45:55(UTC)
Frank Penning


20 ponder

Lid sinds: 27-8-2009(UTC)
Berichten: 375

dit kan ik mij dus niet voorstellen dat benson daar is aan gestorven...ten eerste zwom die vis op een water waar veel geld betaald moet worden voor een vergunning, dus alleen de echte karper gekken gaan daar vissen. Mij maak je niet wijs dat de vissers die daar vissen niet weten hoe je tijgernoten moet klaarmaken! Ten 2e van 1 nootje gaat hij niet dood, maar van een berg fout gekookte wel... raar dat er dan maar 1 vis dood is.....
Erwin  
#5 Gepost : woensdag 11 november 2009 15:53:07(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Dat ben ik met je eens Frank. Als je het artikel leest op CarpFeeling lees je ook dat daar meerdere mensen hun vraagtekens bij hebben. Een feit is wel dat er noten gevonden zijn die niet goed waren gekookt. Het is en blijft wel een grote vis die een voerplek gemakkelijk in zijn eentje zou kunnen leeg vreten(al zwom hij meestal samen met een andere vis).

Al vinden vissers het natuurlijk ook altijd wel lekker iemand de schuld te geven van de dood van een vis. Helemaal wanneer het om een groot en relatief jong exemplaar gaat.....

Bewerkt door de gebruiker woensdag 11 november 2009 15:57:02(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Nielsz  
#6 Gepost : maandag 23 november 2009 14:00:21(UTC)
Nielsz


20 ponder

Lid sinds: 18-10-2009(UTC)
Berichten: 219

Thx jongens.

Alleen heb ik nog niet echt een antwoord of het nou wel of niet slecht isThink
Arnold  
#7 Gepost : maandag 23 november 2009 17:22:54(UTC)
Arnold


35 ponder

Lid sinds: 13-7-2009(UTC)
Berichten: 974

Dat ligt er dus aan of je ze wel of niet goed bereid, doe je dit goed dan is er niks aan het handje Knipoog
Nielsz  
#8 Gepost : dinsdag 24 november 2009 11:36:24(UTC)
Nielsz


20 ponder

Lid sinds: 18-10-2009(UTC)
Berichten: 219

Ik ben wel eens bij een betaalwater geweest waar je niet met tijgers mocht vissen, alleen als je ze daar kocht in van die dure potjes. Is dat dan controle van hun (dat ze zeker weten dat het goed is) of commercie?
Erwin  
#9 Gepost : woensdag 25 november 2009 10:47:58(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Ik denk dat het een beetje van beide is.......De beheerders hebben controle over de hoeveelheid tijgers die worden gebruikt en weten zeker dat het goed is. Ook verdienen ze op deze manier een erg leuk centje.....

Erwin
carpfigter  
#10 Gepost : zaterdag 26 december 2009 15:23:24(UTC)
carpfigter


35 ponder

Lid sinds: 25-12-2009(UTC)
Berichten: 835

ik heb es gehoord dat ge pindas moet weken en iedere keer et water blauwachtig laagje krijgt moet je ze verversen van water tot ge helder water overhoud en dan pas koken , kan iemand dit bevestigen , want kdenk da et wel belangrijk is da we nie zwanzen rond zo een vraag !! als ons lid hier toch een fout maakt in de bereiding van pinda's kunnen er daadwerkelijke doden vallan onder onze vrienden omdat pinda's een giftige stof bevatten , graag doorgaan op die pinda's lijkt me best een gevaarlijk goedje , grtzz
if you pay peanuts you catch monckey's ................
Arnold  
#11 Gepost : zaterdag 26 december 2009 15:53:22(UTC)
Arnold


35 ponder

Lid sinds: 13-7-2009(UTC)
Berichten: 974

Dat blauwe laagje is blauwzuur en is gevaarlijk voor mens en dier... Je kunt dus tijdens het weken het water meerdere keren verversen of tijdens het koken. Ikzelf zou het zowel tijdens het weken en het koken doen omdat het blauwzuur er dan ook "uitgekookt" word. Als je tijdens het koken en het weken meerdere keren ververst is de kans het grootst dat de pinda's blauwzuur-vrij zijn.

Arnold

Bewerkt door de gebruiker zaterdag 26 december 2009 16:18:41(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

ronpothuizen  
#12 Gepost : zondag 27 december 2009 10:53:23(UTC)
ronpothuizen


25 ponder

Lid sinds: 4-10-2009(UTC)
Berichten: 437

Dit is inderdaad de manier Arnold,je schrikt ervan als je ziet hoe vaak partikels verkeerd of helemaal niet bereid worden.Zeker pinda's hebben extra aandacht nodig.
Misschien wel een idee om op Carpfeeling een lijst te maken met de bereiding van alle soorten partikels.
Erwin  
#13 Gepost : zondag 27 december 2009 13:56:49(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Goed idee. We hebben de meeste partikels op de site staan maar een lijst hoe te bereiden gaan we zeker doen! Bedankt!
carpfigter  
#14 Gepost : maandag 28 december 2009 00:24:46(UTC)
carpfigter


35 ponder

Lid sinds: 25-12-2009(UTC)
Berichten: 835

nog iets wat ik vond over pinda's en pindameel ;
Pas op met pinda’s of pindameel van slechte kwaliteit, bij de minste sporen van schimmel moet je het spulletje meteen weggooien, omdat in de schimmels zich het zeer giftige aflatoxine kan vormen. Omdat het meel uit zichzelf al plakkerig is door het hoge vetgehalte is het toevoegen van olie of suiker niet echt aan te raden.
grtzz
if you pay peanuts you catch monckey's ................
Arnold  
#15 Gepost : maandag 28 december 2009 00:36:25(UTC)
Arnold


35 ponder

Lid sinds: 13-7-2009(UTC)
Berichten: 974

Aflatoxine is inderdaad ook zeer giftig. Je hoort soms weleens dat mensen allergisch zijn voor noten (pindakaas en dergelijke). Het is dan de aflatoxine wat de allergische reactie opwekt en het kan in extreme gevallen zelfs dodelijk zijn voor mensen! Hoe dieren hierop reageren weet ik niet, maar het zekere voor het onzekere nemen is denk ik de boodschap. Bij twijfel dus weggooien...

Bedankt voor de toevoeging Carpfighter!

Bewerkt door de gebruiker maandag 28 december 2009 00:37:50(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Erwin  
#16 Gepost : maandag 28 december 2009 00:36:50(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Thx voor je aanvulling! Goed om te weten!
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (3)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.