10 ponder Lid sinds: 2-2-2013(UTC) Berichten: 54
|
heuj iedereen, ik heb een vraag ik heb geprobeerd om bollies te maken maar het lukt me niet hebben jullie een basic recept? alvast bedankt
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-7-2011(UTC) Berichten: 790
Bedankjes: 3 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
de zoekfunctie al geprobeerd?staan dr genoeg op.Zoekfunctie/basisrecept/enter |
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-2-2013(UTC) Berichten: 54
|
en wat moet ik erbij doen om smaak bij te kijgen?
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-7-2011(UTC) Berichten: 790
Bedankjes: 3 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
wat voor smaak wil je hebben?voor zoet kun je koekjesmeel gebruiken.Voor een visachtige smaak vismeel,wil je hem kruidig dan gebruik je paprika poeder.En je hebt natuurlijk ook flavours Bewerkt door de gebruiker zaterdag 2 februari 2013 22:14:46(UTC)
| Reden: Niet aangegeven |
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen |
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 2-2-2013(UTC) Berichten: 54
|
top hoeveel kan ik ervan toevoegen en maakt de kleur veel uit?
|
|
|
|
30 ponder Lid sinds: 24-7-2011(UTC) Berichten: 790
Bedankjes: 3 keer Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
|
staat meestal op het flesje.Ik doe meestal 5ml per 10eieren ligt er maar net aan hoe geconcentreerd de flavour is. |
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen |
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 29-1-2013(UTC) Berichten: 29
|
Beste Bram, Het maken van bollies kan soms wel ingewikkeld zijn omdat de één zegt je moet dit erbij doen, de ander zegt weer je moet dat erbij doen. Ik maak zelf nu al ruim 10 jaar bollies en ik ben nooit gaan luisteren naar anderen Want voor je het raak je in de war en weet je niet meer wat je moet gebruiken als beginnende bolliedraaier zou ik het gewoon simpel houden waarom zou je veel geld uitgeven terwijl je niet eens weet wat voor effect het zal hebben tog? Het leuke ervan is dat je er van alles in kan doen maar dat komt later wel! Een leuk basis is al: Tarwegriesmeel. Polenta of maismeel. Bambix. Soya ontvet/vet Hiermee heb je al een leuke standaard bollie waar je al hartstikke goed mee kan vangen Mocht je meer vragen hebben over bollies maken , of ingredienten laat het maar weten via een PM! Groeten, Patrick de Jong. |
Vrouwtje '' Schatje?? Kom je straks naar boven?? en was je handen goed schoon! ''Ik'' Ik kom er aan mop ik draai nog een paar kilo bollies en dan kom ik naar boven! Volgende ochtend: Vrouwtje'' Ik dacht dat jij je handen had schoongemaakt?? '' ik'' Dat was ook zo maar het liep ontzettend uit. |
|
|
|
50 ponder Lid sinds: 23-10-2011(UTC) Berichten: 2.908 Locatie: Haarlem Bedankjes: 1 keer Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
Patrick Jong schreef:Beste Bram,
Het maken van bollies kan soms wel ingewikkeld zijn omdat de één zegt je moet dit erbij doen, de ander zegt weer je moet dat erbij doen.
Ik maak zelf nu al ruim 10 jaar bollies en ik ben nooit gaan luisteren naar anderen Want voor je het raak je in de war en weet je niet meer wat je moet gebruiken
Mocht je meer vragen hebben over bollies maken , of ingredienten laat het maar weten via een PM!
Groeten,
Patrick de Jong.
Dus iemand met vragen moet niet luisteren naar iedereen, maar wel naar jou? Ik ben het volledig met je eens dat alle tips die je krijgt op een vraag je kan laten duizelen, maar iedereen hier is bereid je te helpen zo ook jij. Dus Bram, alle tips hier kunnen je helpen, maar gooi ze niet allemaal in de pan. |
"Mijn grootste moet ik nog vangen". Mvg. Henk Haarlem.
"Kālāma Sūtra" (ook toepasbaar in het vissen) Rely not on the teacher, but on the teaching. Rely not on the words of the teaching, but on the spirit of the words. Rely not on theory, but on experience.
Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. Do not believe anything because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything because it is written in your religious books. (Visgerelateerd boekjes) Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. |
|
|
|
20 ponder Lid sinds: 21-6-2010(UTC) Berichten: 294
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
|
En Bram? Al licht in de duisternis gevonden. Bovengenoemde basis is best goed. 30% maismeel, 20% tarwegries, 10% soja..de rest met ingredienten die jij wilt bijvoorbeeld 20%lammerenmelk 20% koekjesmeel, 5% negerzaad en 5% dextrose voor een zoete bol. Afgewerkt met een scopex flavour en er kan niet veel misgaan.
Terugkoppeling op de antwoorden die je krijgt zou ik wel waarderen. En zoals Henk zegt er zijn genoeg mensen die willen helpen om niet in het bos te verdwalen.
Groet. Theo
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 7-3-2013(UTC) Berichten: 52
Bedankjes: 10 keer
|
hallo , nog even een vraagje ivm de basismix Tarwegriesmeel. Polenta of maismeel. Bambix. Soya ontvet/vet moet je van elk genoemd 1kg gebruiken ? en dan op elke kilo nog eens 10 eieren wat dan neerkomt op 40 eieren is dit niet veel ? ik heb ook absloluut geen ervaring met zelf maken van boilies maar wil er heel graag mee beginnen. alvast bedankt
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 10-8-2012(UTC) Berichten: 511 Locatie: stekene city Bedankjes: 4 keer Is 16 keer bedankt in 15 post(s)
|
ge kund ook gewoon 50/50 mix's koopen en daar u smaak,kleurstof,zoetstof,eiren bij toevoegen bolletjes rollen en nie vergeeten te kooken e
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 7-3-2013(UTC) Berichten: 52
Bedankjes: 10 keer
|
ah oké en ne 50/50 mix is toch meestal ne goeie basismix hé éénig idee wat dat per 5 kilo kost ofzo? en dan gewoon op smaak brengen , alvast bedankt
|
|
|
|
25 ponder Lid sinds: 10-8-2012(UTC) Berichten: 511 Locatie: stekene city Bedankjes: 4 keer Is 16 keer bedankt in 15 post(s)
|
de prijs van 50/50 mix weet ik nie maar ge kunt da per 1kg tot zakken van 25kg koopen 50/50 mix is en heel goede basis omdat het naar niets ruikt zo kan je toevoegen wat je wil
|
|
|
|
10 ponder Lid sinds: 7-3-2013(UTC) Berichten: 52
Bedankjes: 10 keer
|
ah oké ga ik morgen eszien voor zo ne mix , ben es benieuwd da waht gaat geven
|
|
|
|
5 ponder Lid sinds: 3-4-2013(UTC) Berichten: 23
|
Ik denk dat je best verse ingredienten gebruikt die je bij de boilieboer of vers in de speciaalzaak haalt. Een basis met soyameel,griesmeel,polenta,vismeel en maismeel is goed. je kan spelen met de ingredienten om een mooie textuur te verkrijgen. Ook zal je je aas het beste kunnen afstemmen op het water dat je gaat bevissen en onder welke omstandigheden zoals temperaturen andere vissoorten.. Ook het formaat speelt soms een rol alsook kleur.
Experimenteer en leer. Homemade is best made |
Homemade is best made. |
|
|
|
Spring naar forum
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.