logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Rickafca  
#1 Gepost : maandag 18 februari 2013 20:38:42(UTC)
Rickafca


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 18-2-2013(UTC)
Berichten: 1

Hallo allemaal,

ik heb een vraagje. Ik ga met het voorjaar zelf mais,hennep, tijgernoten en pinda's zelf bereiden. Maar dan koop ik zakken van 5 kg in. Dan wilde ik misschien alles in een keer bereiden en dan bewaren in emmers vol met water. Maar kan dat en zoja hoelang?
alvast bedankt!

mzzls
Sponsor
ronald308  
#2 Gepost : maandag 18 februari 2013 21:13:53(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Je kunt het hooguit een week bewaren.
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
Gielen_24  
#3 Gepost : maandag 18 februari 2013 21:22:12(UTC)
Gielen_24


15 ponder

Lid sinds: 26-9-2012(UTC)
Berichten: 182

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
tijgernoten kan je wel langer laten staan Knipoog
maar mais gaat echt stinken na een week
ronald308  
#4 Gepost : maandag 18 februari 2013 21:34:51(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Iedereen heeft daar een andere mening over, is wel een beetje tricky om dat hier te vragen.Je kunt ze wel langer bewaren. Maar als je ondertussen wilt voeren dus het deksel van die 5kilo aftrekt onderbreek je het gistingproces.Maar dat is mijn mening en is het afgelopen met slijmen en gaan ze stinken.
Ga anders ff naar de homepage.Dan naar aas en dan naar particels staat precies in hoe je ze moet bereiden en hoe lang je ze kunt bewaren.
Hier wordt het toch een wellus niettus kwestie
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
wouterbeyer  
#5 Gepost : dinsdag 19 februari 2013 19:53:43(UTC)
wouterbeyer


20 ponder

Lid sinds: 22-10-2011(UTC)
Berichten: 327

Invriezen is een optie. Doen wij(maat en ik) ook altijd.
maar even ByTheWay waarom doe je zo moelijk? Hou ze gewoon droog 3 dagen voor de sessie onderwater zetten(weken) na 48 uur weken en half uurtje á 3 kwartier laten koken even lekker laten gisten en klaar?
PR : 35 pond
Karper teller 2013 : 6
Zwaarste 2013 :18 pond

Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (2)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.